Στο μυαλό του Ντιέγκο Μαρτίνεθ: Το game plan του Ισπανού για έναν κυρίαρχο Ολυμπιακό (pics+vids)

Στο μυαλό του Ντιέγκο Μαρτίνεθ: Το game plan του Ισπανού για έναν κυρίαρχο Ολυμπιακό (pics+vids)

Πώς κατάφερε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ να «μεταμορφώσει» τον Ολυμπιακό – Τα στοιχεία που δείχνουν τη δουλειά που κάνει ο Ισπανός στις προπονήσεις – Το πλάνο του για μια κυρίαρχη και επιθετική ομάδα, που θα κατακτά τίτλους και διακρίσεις.

Αναμφίβολα τα πρώτα «τικ» της διοίκησης του Ολυμπιακού για την δουλειά αλλά κυρίως τα αποτελέσματα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ ως τεχνικός του Ολυμπιακού, έχουν μπει. Οι Πειραιώτες εξασφάλισαν το «ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο» μέχρι τα Χριστούγεννα, ενώ ένα ακόμη ζητούμενο ήταν να κάνει το 3×3 η ομάδα στις υποχρεώσεις της στην Super League, μέχρι την διακοπή των Εθνικών ομάδων στα πλαίσια των προκριματικών του Euro 2024.

Το 3×3 έγινε, η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε με διθυραμβικό τρόπο και πλέον ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει συμπληρωμένη την «σκακιέρα» του για την σεζόν 2023/24. Εμείς, θα προσπαθήσουμε να ερμηνεύσουμε όσα έχει παρουσιάσει στην εντός αγωνιστικού χώρου ζωή του ο Ολυμπιακός, μπαίνοντας στο «μυαλό» του Ισπανού τεχνικού, σύμφωνα με τους «αριθμούς» που είχαν οι ερυθρόλευκοι στα ματς του πρωταθλήματος, κόντρα σε Πανσερραϊκό, Ατρόμητο και Λαμία.

Διαβάστε επίσης: Ένα «γαλλικό κλειδί» για τον Ολυμπιακό – Αυτός είναι ο Ζουλιάν Μπιανκόν (vid)

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στην φετινή Super League απέναντι στον Πανσερραϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου έκαμψε δύσκολα την αντίσταση της (νίκη 2-0) νεοφώτιστης ομάδας των Σερρών παρότι αγωνιζόταν από νωρίς με δέκα παίκτες (αποβολή Χάγιεκ 4ο λεπτό). Στην συνέχεια υποδέχτηκε τον Ατρόμητο (νίκη 4-0) και τέλος επίσης φιλοξένησε στην έδρα του την Λαμία (νίκη 4-0).

Σε αυτά τα τρία παιχνίδια γίνεται εύκολα κατανοητό τι θέλει να βλέπει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ από τους ποδοσφαιριστές του στον αγωνιστικό χώρο, όσον αφορά την ανάπτυξη του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν 72% κατοχή μπάλας κόντρα στον Πανσερραϊκό, 67% κόντρα στον Ατρόμητο και 73% κόντρα στην Λαμία.

 

Στο παραπάνω γράφημα φαίνονται και οι φορές που ο Ολυμπιακός έχασε την κατοχή ανάλογα τον αντίπαλο, ωστόσο λείπει κάτι, όπου είναι οι πάσες των «ερυθρόλευκων». Στην πρεμιέρα κόντρα στην ομάδα των Σερρών, η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ έκανε 618 πάσες, ενώ απέναντι σε Ατρόμητο είχε 577 και απέναντι στην ομάδα της Φθιώτιδας είχε 626. Στο παρακάτω γράφημα φαίνονται οι συνολικές (πάνω) και οι επιτυχημένες πάσες (κάτω) κόντρα σε κάθε έναν αντίπαλο για τον Ολυμπιακό.

Ένα ακόμη «κρέντιντ» στο Ντιέγκο Μαρτίνεθ είναι το γεγονός πως έχει μάθει στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού πως να μετουσιώνουν την κατοχή της μπάλας σε δημιουργία ευκαιριών. Ο Ολυμπιακός απέναντι σε Πανσερραϊκό, Ατρόμητο και Λαμία έφτασε τις 76 τελικές. Αναλυτικότερα, κόντρα στην ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία εκτέλεσε 31 φορές (2 στην εστία), απέναντι στην ομάδα του Κρις Κόουλμαν είχε 27 (9 στην εστία) και κόντρα στην ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου βρήκε 18 (8 στην εστία) τελικές προσπάθειες. Οι τελικές μειώνονταν παιχνίδι με το παιχνίδι ωστόσο βελτιωνόταν το ποσοστό ευστοχίας.

 

Πέρα από την ευστοχία, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει φροντίσει από το game-play του Ολυμπιακού, οι ποδοσφαιριστές του να βρίσκουν μεγάλες ευκαιρίες κατά την διάρκεια των παιχνιδιών, ωστόσο όπως αναφέραμε παραπάνω, κόντρα στον Πανσερραϊκό οι Πειραιώτες δυσκολεύτηκαν αρκετά, όπως θα δείτε και στο παρακάτω γράφημα.

Τέλος, γίνεται ευκολότερα αντιληπτό πως ο Μαρτίνεθ θέλει οι παίκτες του να εκτελούν από «επικίνδυνα» σημεία στο γήπεδο και γι’ αυτό οι περισσότερες επιθέσεις του Ολυμπιακού έχουν ολοκληρωθεί με τελική προσπάθεια εντός της μεγάλης περιοχής, όπως θα δείτε στο παρακάτω γράφημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ