Όταν ο Ποντένσε, ο Φορτούνης και ο Καμαρά έπαιξαν με την ΑΕΚ του Πόνσε (vid)

Όταν ο Ποντένσε, ο Φορτούνης και ο Καμαρά έπαιξαν με την ΑΕΚ του Πόνσε (vid)

Το ημερολόγιο έγραφε 17 Μαρτίου 2019 όταν Ποντένσε, Φορτούνης και Καμαρά κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ του Πόνσε. Η μοίρα τους φέρνει ξανά αντιμέτωπους αυτή την Κυριακή (17/9) ύστερα από περίπου 4,5 χρόνια.

Ο Ολυμπιακός θα μονομαχήσει με την ΑΕΚ την Κυριακή (17/9, 21:30) για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος με Ποντένσε, Φορτούνη, Καμαρά και Πόνσε να βρίσκονται αντιμέτωποι σε αντίθετα… αλλά ίδια στρατόπεδα μετά από 4 χρόνια.

Τι παιχνίδια παίζει η ζωή και σε φέρνει πρόσωπο με πρόσωπο με ανθρώπους που έχεις να δεις πολλά χρόνια. Μία τέτοια περίπτωση είναι και αυτή των τεσσάρων προαναφερόμενων

Διαβάστε επίσης: Ο 2ος πιο ακριβοπληρωμένος Έλληνας ποδοσφαιριστής όλων των εποχών – Το τρελό νέο συμβόλαιο του Τσιμίκα

Έφυγε και επιστρέφει με ΑΕΚ

Ξεκινάμε με τον νεοαποκτηθέντα Ντάνιελ Ποντένσε, ο οποίος επέστρεψε στους «ερυθρόλευκους» με την μορφή δανεισμού από την Γουλβς. Ο Πορτογάλος εξτρέμ δεν έχει γνωρίσει την ήττα ακόμη από την «Ένωση», αφού σε τρία ματς έχει δύο νίκες και μία ισοπαλία. Όντας βασικός και αναντικατάστατος στις τρεις αυτές αναμετρήσεις (έπαιξε όλα τα διαθέσιμα λεπτά) κατέγραψε τρεις ασίστ. Βέβαια, οι φήμες περί μεταγραφής του 27χρονου στο Γουλβερχάμπτον γίνονταν όλο και πιο έντονες με τον Πέδρο Μαρτίνς, ουσιαστικά, να επιβεβαιώνει τα όσα λέγονταν και γράφονταν.

Στις 25 Ιανουαρίου του 2020, ο Πορτογάλος τεχνικός άφησε εκτός αποστολής τον Ποντένσε για το ντέρμπι με την ΑΕΚ και έστειλε έμμεσα το μήνυμα στους φιλάθλους της ομάδας. Παρόλο που οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες την επόμενη μέρα, η μεγαλύτερη θλίψη των οπαδών ήταν ότι έφευγε ένα «παιδί της κερκίδας». Η ζωή όμως λένε ότι είναι ένας κύκλος…

Το γεγονός ότι ο Ποντένσε έφυγε από τον Ολυμπιακό πριν από ματς με την ΑΕΚ και τώρα πλέον επιστρέφει για ακόμη μία αναμέτρηση με τους «κιτρινόμαυρους» μονό τυχαίο δεν το λες.

Ο ηγέτης φαίνεται στο γήπεδο

Είναι γνωστό πως ο Κώστας Φορτούνης έχει μία «αρέσκεια» για την ΑΕΚ και αυτό το εξηγούν οι αριθμοί. Στην καριέρα του ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έχει αγωνιστεί συνολικά 32 φορές απέναντι στην «Ένωση» έχοντας βρει δίχτυα οχτώ φορές. Μόνο κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης έχει πετύχει περισσότερα γκολ (9). Δεν σταματάει όμως εκεί…

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έχει δώσει εφτά τελικές πάσες με την μοναδική ομάδα που έχει περισσότερες ασίστ να είναι ο Ατρόμητος (8).

Βλέπει ΑΕΚ και.. του τρέχουν τα σάλια

Ίσως η πιο αγαπημένη αντίπαλη ομάδα για τον Μαντί Καμαρά είναι η ΑΕΚ. Τη στιγμή που βλέπει την «Ένωση» στο πρόγραμμα του μήνα αποφασίζει να πάρει τα πάνω και η απόδοσή του ανεβαίνει κατακόρυφα. Ο μέσος από την Γουινέα διατηρεί ένα τρομερό σερί αφού σε 14 αγώνες παραμένει αήττητος, έχοντας 10 νίκες και 4 ισοπαλίες.

Όσον αφορά τα προσωπικά του στατιστικά δεν πάει καθόλου πίσω. Έχει σκοράρει 5 γκολ και έχει μοιράσει 1 ασίστ συνεισφέροντας με τον δικό του τρόπο όλο αυτό το διάστημα.

Ο «πονοκέφαλος» που λέγεται Πόνσε

Ο Εζέκιελ Πόνσε στην πρώτη του θητεία με την ΑΕΚ είχε δοθεί δανεικός από την Ρόμα και ήταν αυτός που είχε ανοίξει το σκορ μόλις στο τρίτο λεπτό εκμεταλλευόμενος την αδράνεια των αμυντικών του Ολυμπιακού. Εν τέλει το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που ήθελε ο ίδιος ή η ομάδα του αλλά επιστρέφει για να πάρει το αίμα του πίσω. Αυτή την φορά στην «OPAP Arena».

Ο 26χρονος Αργεντίνος αναμένεται να βρεθεί στην αρχική ενδεκάδα, αφού ο Λιβάι Γκαρσία δεν ξεπέρασε εντελώς τον τραυματισμό του και θα αποτελέσει ένα σοβαρό «πονοκέφαλο» για τους παίκτες των «ερυθρόλευκων» που καλούνται να τον περιορίσουν.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ