Τα παράδοξα της φετινής ΑΕΚ, το ντέρμπι και οι ματιές του Αλμέιδα στο απουσιολόγιο…

Τα παράδοξα της φετινής ΑΕΚ, το ντέρμπι και οι ματιές του Αλμέιδα στο απουσιολόγιο…

Η εικόνα της ΑΕΚ στα πρώτα παιχνίδια και οι... πονοκέφαλοι του Ματίας Αλμέιδα.

Προ των πυλών το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Η πρώτη κρίσιμη δοκιμασία, σε αυτή την ιδιαίτερη παρτίδα αγώνων που έχει μπροστά της η ΑΕΚ. Αλλωστε, δεν είναι μόνο η μάχη με τους «ερυθρολεύκους». Είναι και η εκτός έδρας πρόκληση του Europa League με την Μπράιτον. Αλλά και το ματς στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ολα αυτά, στρυμωγμένα σε μια εβδομάδα για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, που καλείται να «ζήσει» σε αυτήν την Πέμπτη-Κυριακή κατάσταση μέχρι και τον Δεκέμβριο ( εκτός αν συνεχίσει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις).

Γεμάτο μεγάλες βραδιές το πρόγραμμα για την Ενωση, που θέλει να αφήσει πίσω της τα όσα συνέβησαν μέχρι και τη διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων: «Αρχίζει μια σειρά αγώνων με την επανέναρξη, που θέλουμε να έχουμε διορθώσει τα λάθη μας και να είμαστε πιο σίγουροι.

Επειδή δεν θα έχουμε πολύ χρόνο για προπονήσεις, θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε αυτά τα λάθη, μιλώντας. Δεν μου αρέσει ποτέ να δικαιολογούμε. Αλλά μου αρέσουν οι αλήθειες. Όντως η αλήθεια είναι ότι δεν είμαστε σε μία τοπ στιγμή αυτή τη στιγμή. Αλλά έχουμε μία πολλή καλή συμπεριφορά, γιατί πνευματικά δείξαμε ότι είμαστε δυνατοί», δήλωσε ο Ματίας Αλμέιδα που επιθυμεί να μην υποπέσουν στα ίδια λάθη οι παίκτες του.

Αλλωστε, στο ξεκίνημα της σεζόν, το πρόβλημα ήταν συγκεκριμένο για την ΑΕΚ: Η σημαντική της αδυναμία στο αμυντικό τρίτο του γηπέδου. Εννέα γκολ παθητικό ο… λογαριασμός σε Ελλάδα και Ευρώπη. Με την Ενωση να μην έχει καταφέρει ακόμη να βγάλει ενενηντάλεπτο με την εστία απαραβίαστη.

Αρκετά τα θέματα στα μετόπισθεν για τους νταμπλούχους Ελλάδας, που θέλουν να διορθώσουν τα αμυντικά κακώς κείμενα. Με τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ να κινείται σε πολύ ρηχά νερά στο ξεκίνημα της σεζόν, Ρότα και Χατζισαφί καλούνται να ανεβάσουν στροφές, μπαίνοντας και πάλι πιο δυνατά στην κιτρινόμαυρη εξίσωση.

Παράλληλα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έμεινε πίσω στο σκορ και στα έξι επίσημα παιχνίδια. Τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, η ΑΕΚ μπήκε νωθρά στα ματς και τις περισσότερες φορές το «πλήρωσε» ακριβά.

Από εκεί και πέρα, ο Πελάδο έχει στραμμένο το βλέμμα και στο γεμάτο απουσιολόγιο. Διπλός ο «πονοκέφαλος» για τον Αργεντινό που θα στερηθεί τις υπηρεσίες δυο υπερπολύτιμων παικτών. Ο λόγος για τους Λιβάι Γκαρσία και Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς οι οποίοι δεν έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούν.

Στα πιτς από το ματς με την Αντβέρπ ο άσος από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, έκανε αγώνα δρόμου για να προλάβει το ντέρμπι, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Πρόκειται φυσικά για ένα τεράστιο πλήγμα για τους νταμπλούχους Ελλάδας, καθώς ο Λιβάι είναι ίσως ο μοναδικός αναντικατάστατος ποδοσφαιριστής του ρόστερ, κάτι που γίνεται εμφανές σχεδόν κάθε φορά που δεν αγωνίζεται.

Με αυτά τα δεδομένα, ο Πόνσε μοιάζει πιο πιθανό να ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης. Ο Αργεντινός προσπαθεί να μπει ξανά στο κλίμα των ελληνικών γηπέδων, ψάχνοντας και το πρώτο του γκολ στην επιστροφή του στην ΑΕΚ.

Για τα δεξιά οι Ελίασον και Άμραμπατ διεκδικούν τη θέση, ενώ αριστερά πιθανότατα θα ξεκινήσει ο Πινέδα εφόσον ο Αλμέιδα προτιμήσει σχήμα με δύο χαφ (Σιμάνσκι, Γιόνσον). Από εκεί και πέρα, ακόμη μία απουσία που θα έχει να διαχειριστεί σε αυτό το παιχνίδι μεσοεπιθετικά είναι αυτή του Πέτρου Μάνταλου, ο οποίος είναι τιμωρημένος για μία αγωνιστική.

Η ΑΕΚ μπαίνει σε μια σειρά απαιτητικών αναμετρήσεων. Αρχής γενομένης από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, καλείται να φορέσει το περσινό της… κουστούμι. Το κουστούμι που την επανέφερε στο Εβερεστ του ελληνικού ποδοσφαίρου.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ