Το ιδιαίτερο για Φορτούνη, Μπιέλ και Ροντινέι απόψε στη Νέα Φιλαδέλφεια (vids)

Το ιδιαίτερο για Φορτούνη, Μπιέλ και Ροντινέι απόψε στη Νέα Φιλαδέλφεια (vids)

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο γήπεδο της ΑΕΚ μετά από 137 νύχτες.

Ο Ολυμπιακός και ΑΕΚ ετοιμάζονται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους απόψε (17/09, 21:30) στον αγωνιστικό χώρο της «ΟΠΑΠ Αρένα», στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της φετινής σεζόν της Super League, ενώ παράλληλα οι ερυθρόλευκοι δοκιμάζονται για πρώτη φορά εκτός έδρας στο φετινό πρωτάθλημα καθώς η σεζόν βρήκε την ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ να δίνει τα πρώτα της τρία παιχνίδια στο «Γ. Καραϊσκάκης», συνοδεύοντας τα με το απόλυτο των νικών.

Την περασμένη σεζόν ο Ολυμπιακός επισκέφθηκε δύο φορές την έδρα της Ένωσης για τις υποχρεώσεις του πρωταθλήματα, έχοντας απολογισμό μία νίκη (1-3, τερματίζοντας το εντός έδρας αήττητο της ΑΕΚ) και μία ισοπαλία (0-0), σε μία δύσκολη σεζόν με πολλά αγωνιστικά προβλήματα που συνοδεύτηκε με την τρίτη θέση στο τέλος. Εξαιτίας, της προβληματικής περυσινής σεζόν, η διοίκηση των Πειραιωτών προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στο ρόστερ φέτος το καλοκαίρι, δίνοντας τα «κλειδιά» του συλλόγου σε δύο ανθρώπους (Κορδόν – Μαρτίνεθ), προκειμένου να δημιουργήσουν μία ποιοτική ομάδα που θα επαναφέρει τον Ολυμπιακό στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Διαβάστε επίσης: Ο ίδιος αλλά… διαφορετικός Ντιέγκο Μαρτίνεθ πριν το πρώτο ελληνικό ντέρμπι της καριέρας του

Το σημερινό παιχνίδι αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία για τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ αλλά και τους ιθύνοντες του Ολυμπιακού, καθώς είναι το πρώτο crash-test της νέας αυτής εποχής του συλλόγου. Σίγουρα, πολλά συμπεράσματα έχουν αντληθεί από τα προηγούμενα παιχνίδια των Πειραιωτών όσον αφορά την πρόοδο της ομάδας υπό τις οδηγίες του Ισπανού τεχνικού αλλά είναι άλλο όταν αντιμετωπίζεις έναν ανταγωνιστή σου.

Βέβαια, ο Ολυμπιακός εκτός ότι βρίσκεται στο χτίσιμο της νέας του αρχής καλείται να διαχειριστεί και την ομοιογένεια της ΑΕΚ, καθώς σε σύγκριση με τους ερυθρόλευκους, η Ένωση βασίζεται στον ίδιο κορμό παικτών σε σχέση με την περασμένη σεζόν.

Συγκεκριμένα, 137 ημέρες μετά την τελευταία στους συνάντηση (ισοπαλία 0-0), στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής των playoffs της Super League, ο Ολυμπιακός διατηρεί στην βασικές τους επιλογές μονάχα τρεις από τους έντεκα ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν σε εκείνο το ματς. Ο λόγος για τους Κώστα Φορτούνη, Πεπ Μπιέλ και Ρόντινεϊ. Αν μη τι άλλο, μέσα σε 137 ημέρες οι ερυθρόλευκοι άλλαξαν το ρόστερ τους σε πολύ μεγάλο βαθμό και σε καμία περίπτωση δεν θυμίζουν την περσινή ομάδα.

Από την άλλη, η ΑΕΚ έχει διατηρήσει στο ρόστερ της όλους τους παίκτες που αγωνίστηκε (είτε ως βασικοί είτε ως αλλαγή) σε εκείνο το ματς. Αναλυτικότερα, ο Αλμέιδα χρησιμοποίησε 16 ποδοσφαιριστές σε εκείνο το ντέρμπι δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της περασμένης σεζόν. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον αποκτά αν αναλογιστεί κανείς πως, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον, Σιμάνσκι, Τσούμπερ, Πινέδα και Ελίασον, δηλαδή 8/11 που αγωνίστηκαν πέρσι είναι υποψήφιοι ώστε να ξεκινήσουν στην βασική ενδεκάδα στο σημερινό παιχνίδι κόντρα στον Ολύμπιακό.

Εύκολα λοιπόν καταλαβαίνει κανείς πως ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ πρέπει να βρει λύση σε έναν επιπλέον παράγοντα σε σύγκριση με τον Ματίας Αλμέιδα. Ωστόσο, η ομοιογένεια μπορεί να έχει σημαντικό ρόλο όσον αφορά την έκβαση μίας αναμέτρησης, όμως πολλές φορές τέτοιου είδους παιχνίδια είναι που ενώνουν τα δεσμά των ποδοσφαιριστών και χτίζουν χαρακτήρα στις ομάδες και προφανώς είναι κάτι που γνωρίζει και ο Μαρτίνεθ.

Στις δηλώσεις του ο 42χρονος τεχνικός του Ολυμπιακού στάθηκε στο θέμα της ομοιογένειας των δύο ομάδων, ωστόσο είπε κάτι πιο σημαντικό από αυτό που μπορεί να καθορίσει το σημερινό ντέρμπι. Συγκεκριμένα, ανάφερε πως μπορεί ο Ολυμπιακός να βρίσκεται στο χτίσιμο της αγωνιστικής του φιλοσοφίας αλλά η ομάδα του είναι «διαφορετική» όπως είπε και ίσως να έχει στο μυαλό του την ύπαρξη ισχυρών προσωπικοτήτων στις τάξεις του συλλόγου, όπως επίσης και το dna του club των πειραιωτών. Ίσως αυτή η λέξη που χρησιμοποίησε τελικά να λέει πολλά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ