Ολυμπιακός: Δώρο για… δύο (και τον Μαρτίνεθ) η διακοπή

Ολυμπιακός: Δώρο για… δύο (και τον Μαρτίνεθ) η διακοπή

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ δεν έμεινε με τα χέρια σταυρωμένα όσο ο Ολυμπιακός στέκονταν στα πιτς. Και η στόχευση ήταν ξεκάθαρη…

Η επικαιρότητα της εβδομάδας «Ολυμπιακός» τον έφερε κάποια στιγμή στον αφρό της, σε… ώρα Γουινέας. Εν πολλοίς: Ένα ακόμη επεισόδιο στο σίριαλ της επιλογής (ή και εμμονής) του ομοσπονδιακού τεχνικού της χώρας, Καμπά Ντιαβάρα, εδώ και δύο χρόνια να μην καλεί τον -22 φορές διεθνή- Μαντί Καμαρά στην εθνική ομάδα. Ειπώθηκαν διάφορα είναι η αλήθεια. Δεν ακούστηκε όμως κάτι εντελώς «χρηστικό» που εάν και εφόσον μπορεί να κάνει τη διαφορά εδώ όπου ο Καμαρά όχι μόνο «καλείται» αλλά ήδη αποτελεί και την αφετηρία της 11άδας του Ντιέγκο Μαρτίνεθ σε αυτό το νέο ερυθρόλευκο ξεκίνημα…

Διαβάστε επίσης: Ο «Copo» Εσε και ο Turco που έφερε τον Φρέιρε 

Ίσως ο Ισπανός να έπρεπε να στείλει λουλούδια στον Αφρικανό συνάδελφο του που επί της ουσίας δημιούργησε τις προϋποθέσεις ώστε αυτές τις δύο εβδομάδες ο Καμαρά να μείνει μόνο στον… Ρέντη. Διότι όσο οι περισσότεροι ασχολούνταν με τη χρυσόσκονη των τελευταίων μεταγραφών, ή με τις διεθνείς υποχρεώσεις ο 42χρονος είχε μάλλον μια άλλη δουλειά στην κορυφή της λίστας του: Εκείνη που συνδέει το πληθωρικό παιχνίδι του Μαντί με την πιο ενδιαφέρουσα προσθήκη στο νέο ρόστερ της ομάδας: Τον Σαντιάγκο Εσέ.

Όχι, δεν είναι πως σε 14 ματς κόντρα στην ΑΕΚ ο Αφρικανός box to box μετρά 10 νίκες και 4 ισοπαλίες έχοντας μάλιστα και 5 γκολ, ούτε φυσικά η μεγάλη εμπειρία του που δεν χαρίζεται και δεν αγοράζεται από ματς σαν αυτό της Κυριακής. Είναι το «στοίχημα» να μπορέσει μαζί με τον πιτσιρικά Αργεντινό να γίνουν η βάση προκειμένου ο Ολυμπιακός να διατηρήσει αυτό το στιλ παιχνιδιού που άρχισε να παρουσιάζει τον Αύγουστο.

 

Αυτό το κάτι σαν 4-4-2 με τον Μασούρα σε ρόλο περιφερειακού και τον Φορτούνη να ξεκινάει από την πτέρυγα. Το ίδιο που όπως φαίνεται ο Μαρτίνεθ θα εμπιστευτεί και την Κυριακή στη Νέα Φιλαδέλφεια απέναντι σε έναν αντίπαλο που από πέρσι έχει δείξει πως αν ξέρει να κάνει κάτι καλά, καλύτερα από κάθε τι άλλο, είναι να… κόβει στη μέση τους αντιπάλους της πιέζοντας με τέσσερις και πέντε παίκτες το build up από την πρώτη του πάσα.

«Είναι διαφορετικός ο τρόπος μας και διαφορετικό το στυλ του ποδοσφαίρου που παρουσιάζουμε» έλεγε προ ολίγου ο προπονητής του Ολυμπιακού παίρνοντας τις αυτονόητες αποστάσεις από την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Οι Ερυθρόλευκοι παίζουν με τη μπάλα. Η ΑΕΚ παίζει χωρίς προσπαθώντας σε κάθε ευκαιρία να χτίσει προϋποθέσεις transition.

Στην οικονομία του ντέρμπι λοιπόν ο… λογαριασμός του διδύμου Εσέ-Καμαρά μοιάζει καθοριστικός. Διότι εκείνοι θα πρέπει να «σπάσουν» τη πίεση. Και όταν χρειαστεί να «παγώσουν» τον ρυθμό. Και να μην επιτρέψουν χώρους για «κόντρες». Μέσα Σεπτέμβρη όμως το θέμα δεν είναι μια Κυριακή έστω με ντέρμπι. Είναι ο τρόπος που θα δομηθεί μια ομάδα για να αντέξει μια σεζόν. Και για να πετύχει ο Ολυμπιακός, θέλει τον Φορτούνη του. Θέλει το freestyle του Ποντένσε και την επιβεβαίωση της μεταγραφής του Γιόβετιτς. Θέλει και άλλα πολλά. Κυρίως όμως την αρμονία που μπορούν να του προσφέρουν οι δύο «μετρονόμοι» του.  Εκείνοι που φόρεσαν τα παπούτσια του Εμβιλά και του Ινμπόμ Χουάνγκ.

Ο Καμαρά έχει βοηθήσει ήδη πάρα πολύ τον Αργεντινό στο ξεκίνημα του. Είναι τόσο πληθωρικό το παιχνίδι του που κάνει ευκολότερη και την προσαρμογή του αλλά και την προσπάθεια του να κατανοήσει τα όλα τα νέα δεδομένα: όσα ζητά ο προπονητής, όσα απαιτεί το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Είναι δώρο για τον 21χρονο Εσέ ότι στα ίδια τετραγωνικά μέτρα κινείται ένας ποδοσφαιριστής που το επίπεδο του, τον κάνει να μοιάζει μεγάλο ψάρι στη μικρή λίμνη της Super League. Μια από τις πολυτέλειες με όνομα και επώνυμο που προσφέρει το φετινό ρόστερ του Ολυμπιακού (λέγεται ότι απέρριψε πρόταση 8 εκατ ευρώ για τον Αφρικανό από τη Λιόν στα τέλη Αυγούστου).

Θέλει λοιπόν το τεχνικό τιμ να «χτίσει» στη χημεία των δύο άσων και στα «συμπληρωματικά» χαρακτηριστικά τους. Και μαζί θέλει να «χτίσει» πάνω τους μια ολόκληρη ομάδα… Πώς να μην πεις ευχαριστώ στον Καμπά Ντιαβαρά

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ