«Είναι τανκ»: Όσα έλεγαν οι παίκτες της Κηφισιάς για τον Σολμπάκεν και γιατί ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ τον έκανε αλλαγή

«Είναι τανκ»: Όσα έλεγαν οι παίκτες της Κηφισιάς για τον Σολμπάκεν και γιατί ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ τον έκανε αλλαγή

Ο Όλα Σολμπάκεν έγινε θέμα συζήτησης στα αποδυτήρια της Κηφισιάς. Και…

Για πρώτη φορά στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, ο Όλα Σολμπάκεν το απόγευμα της Κυριακής κόντρα στη Κηφισιά. Και είναι αλήθεια ότι ο Νορβηγός δεν έχασε αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη. Μπορεί να μην σκόραρε στις μια-δύο εξαιρετικές ευκαιρίες που του προέκυψαν ή να μην συνδύασε την παρουσία του με «αριθμούς» που πάντα έχουν τη σημασία τους στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Έδειξε όμως ότι όταν θα είναι έτοιμος, θα είναι αυτομάτως και μια «ξεχωριστή» ταλαιπωρία για τους αντίπαλους αμυντικούς της Super League. Ένας winger με μπόι 186 cm και εκτόπισμα που δεν αντιμετωπίζεται. Που μπορεί να σε ταλαιπωρήσει αφάνταστα στο «ένας με έναν» με την τεχνική και το γρήγορο πρώτο βήμα του. Αλλά και που μπορεί να σε βάλει στην «πλάτη» του πατώντας στην περιοχή σαν δεύτερο φορ. Όχι δεν είναι δικά μας (όλα) τα σχόλια. Τα συζητούσαν τα περισσότερα μετά το τέλος του ματς οι παίκτες της Κηφισιάς. Ήξεραν φυσικά ποιος είναι ο Σολμπάκεν, αλλά προφανώς και είναι διαφορετικό αυτό το «πακέτο» ικανοτήτων να πρέπει να το αντιμετωπίσεις στο χορτάρι. Να βγάλεις… άκρη μαζί του.

Διαβάστε επίσης: Μεταγραφική έκπληξη απο το Ισραήλ για τον Ολυμπιακό

Φυσικά όλα τα παραπάνω έχουν ενδιαφέρον. Έχει ακόμη περισσότερο όμως το τι λέει ο ίδιος ο Σολμπάκεν για αυτή την πρώτη εμφάνιση σαν βασικός. Ο Νορβηγός που ξέρει πριν από όλους πως ακόμη δεν είναι στο επίπεδο που θέλει και μπορεί. Ότι δεν είναι στο 100% έπειτα από ένα καλοκαίρι που ναι μεν έκανε προετοιμασία με την Ρόμα, αλλά πάντα με το ερωτηματικό αν θα μείνει στην ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο ή να θα πρέπει να βρεθεί σε ένα διαφορετικό περιβάλλον.

Δεν είναι θέμα φυσικής κατάστασης. Έχει να κάνει περισσότερο με τον αγωνιστικό ρυθμό που δεν διαθέτει. Και έχει σημασία μια λεπτομέρεια από το ματς της Κυριακής, διότι προκάλεσε σίγουρα το ενδιαφέρον αρκετών. Το είχε στο 3-0 ο Ολυμπιακός το ματς στο 69’ όταν ο Μαρτίνεθ φώναξε τον Σολμπάκεν στον πάγκο. Γιατί προχώρησε σε αυτή την αλλαγή ενώ θα μπορούσε να προσφέρει στο Νορβηγό σχεδόν ένα μισάωρο ακόμη στο χορτάρι; Μα γιατί ο Σολμπάκεν ζήτησε την αλλαγή.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Όλα Σολμπάκεν το διάστημα που παρέμεινε στον αγωνιστικό χώρο είχε 47 ενέργειες με την μπάλα, οι περισσότερες ήταν από τα αριστερά. Ο Νορβηγός μάλιστα ήταν ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες ενέργειες στην αντίπαλη περιοχή, έχοντας έξι. Συνολικά είχε δύο τελικές, καθώς είχε ακόμη μία καλή στιγμή στο 3ο λεπτό. Επιπλέον, ολοκλήρωσε δύο από τις τρεις ντρίμπλες που δοκίμασε, ενώ είχε και τέσσερις ανακτήσεις κατοχής. Μία στο επιθετικό τρίτο, μία στο αμυντικό και άλλες δύο στη μεσαία γραμμή. Επίσης είχε 30 πετυχημένες πάσες από τις 34 που έκανε, έχοντας ακρίβεια 88%.

Οι 28 ήταν πάνω από τη μεσαία γραμμή, με τις 24 να βρίσκουν συμπαίκτη του, ενώ είχε επίσης 13/16 πάσες στην επίθεση. Η μία μάλιστα ήταν αυτή που «βρήκε» τον Ορτέγκα, με τον Αργεντινό να βγάζει την ασίστ στον Ποντένσε στη φάση του δεύτερου γκολ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ