Χόρχε Βαλντίβια στο τραπέζι

Χόρχε Βαλντίβια στο τραπέζι

Ο Χιλιανός «φακίρης», Χόρχε Βαλντίβια προτάθηκε στον Ολυμπιακό, και επιστρέφει στο προσκήνιο σε ένα σενάριο που έχει κάτι από… Τσόρι

Ήταν καλοκαίρι του ΄15 όταν ο Ολυμπιακός έψαξε για πρώτη φορά την περίπτωση του Χόρχε Βαλντίβια. Όταν μπήκε στον πειρασμό με τον El Mago. Όταν ασχολήθηκε με την περίπτωση του Χιλιανού μπαλαδόρου, μιας ποδοσφαιρικής ιδιοφυΐας που λίγοι τον έχουν δει στην Ευρώπη, και ακόμη λιγότεροι θυμούνται το πέρασμα του από τα μέρη μας (Ράγιο Βαγιεκάνο 2003, Σερβέτ 2005). Απορίας άξιον πως αυτός ο ποδοσφαιριστής δεν έγινε κομμάτι της συζήτησης στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Τρία χρόνια μετά ο Χιλιανός «φακίρης» με τις εμπνευσμένες πάσες, και τις αμέτρητες ντρίμπλες στη γκάμα του, είναι ξανά διαθέσιμος στην αγορά. Είναι όμως και 34 ετών πλέον. Στον επίλογο της καριέρας του και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να μην το παρατηρήσει κανείς.

Μπορεί λοιπόν να βάλει τους Πειραιώτες σε πειρασμό; Προφανώς την απάντηση την γνωρίζει μόνο ο Πέδρο Μαρτίνς, που έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στις μεταγραφικές αναζητήσεις των Ερυθρόλευκων. Η αλήθεια όμως είναι ότι αν όντως ο Ολυμπιακός θα ασχοληθεί, θα το κάνει αναζητώντας έναν άλλο… Τσόρι, πίσω από τον Κώστα Φορτούνη. Ένα «10άρι» που θα μπορέσει να συμπληρώσει τον Έλληνα άσο, στο καλεντάρι μιας σεζόν 50 αγώνων. Όπως συνέβη την περίοδο 2015-16 όταν τελικά ο Ντομίνγκες έμεινε στο ρόστερ, έχοντας πλέον τον ρόλο του «μπακ απ» σε σχέση με τον Κώστα Φορτούνη. Μια ιδέα του Μάρκο Σίλβα που ομολογουμένως κύλησε καλά για τους Πειραιώτες.

Ο Χόρχε Βαλντίβια είναι γεννημένος τον Οκτώβρη του 1983 και από τον Γενάρη του ΄17 έχει επιστρέψει στην πατρίδα του, για λογαριασμό της Κόλο-Κόλο. Φέτος είχε 15 συμμετοχές με 1 γκολ και 6 ασίστ. Για το ποδοσφαιρικό του επίπεδο; Προφανώς ούτε λόγος. Υπήρξε είδωλο στην Βραζιλία, για τους φίλους της Παλμέιρας, ενώ μετρά 78 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της Χιλής, έχοντας κατακτήσει μαζί της το Κόπα Αμέρικα. Η ηλικία του είναι που κάνει την πρόταση… συζητήσιμη. Ξαναλέμε όμως ότι θα μπορούσε να υπάρξει «θέμα» μόνο στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός θελήσει να αναζητήσει ένα «δεύτερο» 10άρι, ένα «μπακ απ» του Κώστα Φορτούνη.

Αν τυχόν κάποιος δεν έχει δει τον Βαλντίβια σε δράση; Τα βίντεο στο youtube είναι πολλά και… ενδιαφέροντα. Και μάλιστα από τον Βαλντίβια της περιόδου 2017-18 όπως αυτό:

Για τα παλιότερα ούτε λόγος:

https://www.youtube.com/watch?v=rmcR70DO9JU

Ή για τα ακόμη πιο… παλιά: 

https://www.youtube.com/watch?v=dKxAmR53lAM

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ