Οι φωνές του Μαρτίνεθ, το «mea culpa», το χαμένο ρεπό και το μήνυμα για το ντέρμπι

Οι φωνές του Μαρτίνεθ, το «mea culpa», το χαμένο ρεπό και το μήνυμα για το ντέρμπι

Ο Ολυμπιακός έχασε δύο δικούς του βαθμούς στη Σερβία. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ μίλησε για τα δικά του λάθη και της ομάδας του και γύρισε σελίδα στο ντέρμπι.

Για σχεδόν 60 λεπτά ο Ολυμπιακός είχε κάνει όσα χρειάζονταν στην Μπάτσκα Τόπολα. Η εμφάνισή του κόντρα στους Σέρβους, δεν ήταν λαμπερή. Αλλά ήταν αρκετή για να τον φέρει μπροστά στο σκορ με 2-0, χάρη στη φοβερή ποιότητα δύο ποδοσφαιριστών του. Του Κώστα Φορτούνη και του Ντάνιελ Ποντένσε. Κι όμως, οι Ερυθρόλευκοι έχασαν μέσα από τα χέρια τους μια νίκη που ουσιαστικά θα «κλείδωνε» την ευρωπαϊκή τους συνέχεια και μέσα στο 2024. Παραμένουν φαβορί, βεβαίως, αλλά θα πρέπει να παλέψουν έως την τελευταία στιγμή για να εξασφαλίσουν κάποια από τις προνομιούχες 3 πρώτες θέσεις του ομίλου τους.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ήταν γεμάτος ένταση στη Σερβία. Και αυτό φαινόταν και από τη γλώσσα του σώματος. Από τις κινήσεις του στον πάγκο. Κάτι δεν του άρεσε. Και αυτό επιβεβαιώθηκε και από την ομιλία του ημιχρόνου του αγώνα. Ο ίδιος παραδέχθηκε στη συνέντευξη Τύπου, ότι μίλησε έντονα στους παίκτες του στην ανάπαυλα, με σκοπό να τους ωθήσει προς τη νίκη. Για την ακρίβεια, ο Ισπανός δεν σταμάτησε να φωνάζει και να είναι γεμάτος ένταση στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού. «Δεν παίζουμε καλά. Δεν γίνεται να συνεχίσουμε έτσι. Ξυπνήστε. Συγκεντρωθείτε, κρατήστε την μπάλα και παίξτε καλύτερα», ήταν η σε υψηλούς τόνους εντολή του. Η οποία ακολουθήθηκε και από επί προσωπικού παρατηρήσεις.

ΤΟ «ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ» ΤΟΥ ΚΟΟΥΤΣ

Εν τέλει, ο Ολυμπιακός σκόραρε το 2-0 με τον Ποντένσε στο 57′, αλλά οι παίκτες που μπήκαν στο γήπεδο από το 63′ και μετά, δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν. Η είσοδος των Γιόβετιτς, Σολμπάκεν αντί των Ποντένσε, Μασούρα, δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Δημιούργησε ένα μεγάλο κενό στη μεσαία γραμμή και σε συνδυασμό με τα ατομικά λάθη των Ερυθρόλευκων και της κακής ημέρες σχεδόν όλης της άμυνας, έφεραν ένα αποτέλεσμα που «πόνεσε». Ένα αποτέλεσμα, ωστόσο, που μπορεί να λειτουργήσει ως οδηγός για τους Ερυθρόλευκους στη διάρκεια τη σεζόν. Διότι ό,τι έγινε, δεν μπορεί να επαναληφθεί. Όχι ξανά.

Ο Μαρτίνεθ, μάλιστα, στην προπόνηση της Παρασκευής φρόντισε να ρίξει τους τόνους και μίλησε στους παίκτες του για όσα συνέβησαν στην έδρα της Μπάτσκα Τόπολα. Παίρνοντας ο ίδιος την κύρια ευθύνη της ήττας. «Η ευθύνη είναι δική μου για αυτό το αποτέλεσμα. Αλλά σε αυτό το επίπεδο δεν πρέπει να κάνουμε τέτοια λάθη. Φώναξα στα αποδυτήρια, γιατί καταλάβαινα ότι η κατάσταση δεν πάει καλά. Όταν φωνάζω το κάνω για το καλό σας, για το καλό της ομάδας. Είμαστε καλή ομάδα και δεν πρέπει να αδικούμε τους εαυτούς μας», ανέφερε μεταξύ άλλων στους παίκτες του ο Ισπανός τεχνικός, συμπληρώνοντας πως «Θα παλέψουμε για την πρόκριση. Εχουμε μπροστά μας πολλά παιχνίδια ακόμη για να γυρίσουμε την κατάσταση. Και πιστεύω θα τα καταφέρουμε».

ΤΟ ΡΕΠΟ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Με την ισοπαλία στη Σερβία οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, πέρα από δύο βαθμούς, έχασαν και μία έξτρα ημέρα ρεπό, που θα έπαιρναν εάν επέστρεφαν με τη νίκη από τη Σερβία. Οι Πειραιώτες αποχώρησαν από το Ρέντη χθες και θα επιστρέψουν στις προπονήσεις τη Δευτέρα το απόγευμα, εκμεταλλευόμενοι τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Ο Μαρτίνεθ, μάλιστα, πριν αποχαιρετήσει τους παίκτες του, τους μίλησε και για τον μεγάλο στόχο που έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός και ο οποίος δεν είναι άλλος από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. «Τώρα πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι έγινε με την Μπάτσκα Τόπολα. Είναι ώρα να ξεκουραστούμε λίγες ημέρες και να επικεντρωθούμε στον επόμενο μεγάλο στόχο, που είναι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς και για τον σύλλογο. Ένα παιχνίδι στην έδρα μας, το οποίο πρέπει να το κερδίσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά για το μεγάλο παιχνίδι με τους Πράσινους στις 22/10 στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ