Έτοιμος να παίξει ακόμα και σήμερα

Έτοιμος να παίξει ακόμα και σήμερα

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Μολέντο για το κέντρο άμυνας του Ολυμπιακού. Η άφιξη του Μαρτίνς στην Αθήνα και το plan B που έχει έτοιμο ο Ολυμπιακός, με τρεις επιλογές για την θέση του στόπερ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Πέδρο Μαρτίνς έρχεται σήμερα (Τετάρτη) στην χώρα μας, αυτή την φορά για μόνιμη εγκατάσταση και η άφιξη του Πορτογάλου τεχνικού στην Αθήνα δρομολογεί εξελίξεις και σε μεταγραφικά θέματα της ομάδας του λιμανιού. Γίνεται βέβαια εύκολα αντιληπτό πως και το διάστημα της παρουσίας του Μαρτίνς στην πατρίδα του, ο μεταγραφικός μηχανισμός των ερυθρόλευκων ήταν σε πλήρη λειτουργία.

Ωστόσο η επιστροφή του 48χρονου προπονητή στην χώρα μας σημαίνει πως θα γίνουν συναντήσεις του Πορτογάλου με τους ιθύνοντες του συλλόγου. Κι αυτές οι συναντήσεις θα βάλουν στην τελική κάποιες βασικές μεταγραφικές υποθέσεις των πειραιωτών.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Μολέντο

Ο Ολυμπιακός έχει ήδη κάνει το πρώτο «μπαμ» στο μεταγραφικό πεδίο με την απόκτηση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Ο διεθνής εξτρέμ, ο κορυφαίος παίκτης του περσινού πρωταθλήματος θα φορά τα ερυθρόλευκα τη νέα σεζόν και το σίγουρο είναι ότι στο μεγάλο λιμάνι θέλουν να κινηθούν σε ανάλογους ρυθμούς και στις επόμενες μεταγραφικές τους επιλογές.

Το θέμα που κυριαρχεί αυτή την στιγμή στην ερυθρόλευκη μεταγραφική ατζέντα έχει να κάνει με την ενίσχυση του ρόστερ στο κέντρο άμυνας. Ο Ολυμπιακός θέλει να προχωρήσει στην απόκτηση κεντρικού αμυντικού που θα κάνει την διαφορά και η πρώτη επιλογή είναι στην παρούσα φάση ο Μολέντο.

Ο πρώην κεντρικός αμυντικός του Παναθηναϊκού είναι η βασική επιλογή των πειραιωτών και είναι ξεκάθαρο πως στο μεγάλο λιμάνι θεωρούν ιδανική επιλογή τον Βραζιλιάνο αμυντικό. Η περίπτωση μάλιστα του Μολέντο γίνεται ακόμα πιο ελκυστική λόγω των εντυπωσιακών εμφανίσεων που πραγματοποιεί ο Βραζιλιάνος αμυντικός με την φανέλα της Ιντερνασιονάλ.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του 31χρονου αμυντικού είναι ότι μπορεί να παίξει άμεσα στον Ολυμπιακό κι όταν λέμε άμεσα, ακόμα και σήμερα. Γνωρίζει πολύ καλά το ελληνικό πρωτάθλημα λόγω της θητείας του στον Παναθηναϊκό.

Ξέρει καλά επίσης τις απαιτήσεις που υπάρχουν στον Ολυμπιακό και την πίεση που θα συναντήσει. Είναι λοιπόν πολύ μεγάλη υπόθεση ότι ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός μπορεί να έρθει στην χώρα μας και να παίξει την ίδια μέρα στον Ολυμπιακό, «λύνοντας τα χέρια» του προπονητή των πειραιωτών.

Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα του Μολέντο και φυσικά δεν περνά απαρατήρητο από τον 48χρονο τεχνικό. Ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει έναν έμπειρο παίκτη για το κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού, έναν παίκτη με ηγετικά χαρακτηριστικά ο οποίος θα είναι σε θέση να βοηθήσει άμεσα τους ερυθρόλευκους καθώς υπάρχουν και τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Τι δείχνει λοιπόν ο Ολυμπιακός με τον μεταγραφικό του σχεδιασμό; Ότι θέλει να προχωρήσει στην απόκτηση παικτών που θα γνωρίζουν καλά το ελληνικό πρωτάθλημα και τις απαιτήσεις. Απέκτησε ήδη τον Χριστοδουλόπουλο και συζητά για την μεταγραφή του Μολέντο. Μια σωστή προσέγγιση από πλευράς ερυθρόλευκων σε ότι έχει να κάνει με την δημιουργία της νέας ομάδας ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Το Plan B με τρεις επιλογές

Θα πρέπει βέβαια εδώ να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός έχει στην μεταγραφική του λίστα και άλλες επιλογές για την ενίσχυση στο κέντρο της αμυντικής του γραμμής. Ναι μεν ο Μολέντο είναι ο πρώτος στόχος των ερυθρόλευκων αλλά στο μεγάλο λιμάνι έχουν κάνει τα κουμάντα τους και είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν το plan B, σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η περίπτωση του Βραζιλιάνου.

Αυτή την στιγμή υπάρχουν τρία ονόματα κεντρικών αμυντικών που έχουν στα υπόψιν οι πειραιώτες, χωρίς όμως αυτή την στιγμή να υπάρχει αλλαγή προτεραιότητας. Ο Πεδράο της Γκιμαράες είναι σίγουρα μια από τις επιλογές που έχουν οι ερυθρόλευκοι καθώς ο Πέδρο Μαρτίνς έχει πολύ καλή άποψη για τον παίξτη.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού γνωρίζει τον 25χρονο Βραζιλιάνο από την θητεία τους στην Πορτογαλία και έχει μιλήσει με κολακευτικά λόγια για τον νεαρό στόπερ.

Στα υπόψιν των ερυθρόλευκων υπάρχει σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Αργεντινή, και ο Κριστιάν Λέμα, ο οποίος μένει ελεύθερος από την Μπελγκράνο και δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στην Αργεντινή. Ο 27χρονος στόπερ είναι έτοιμος να κάνει το ταξίδι στην Ευρώπη αλλά ενδιαφέρον για την απόκτηση του έχουν δείξει ισπανικές ομάδες αλλά και η πορτογαλική Μπενφίκα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ