Το δίτερμα, ο Μπιανκόν, ο 16χρονος που ανέβηκε στην 1η ομάδα, ο 18χρονος στόπερ και το γκολ του Μπρίνιτς

Το δίτερμα, ο Μπιανκόν, ο 16χρονος που ανέβηκε στην 1η ομάδα, ο 18χρονος στόπερ και το γκολ του Μπρίνιτς

Ο Μαρτίνεθ ανέβασε 6 παιδιά της ακαδημίας και της Β ομάδας, δημιούργησε ένα ιδιαίτερο εσωτερικό δίτερμα και εκτός του Μπιανκόν, είδε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.

Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται για τα δύσκολα παιχνίδια που έρχονται. Για τη «φωτιά» των 21 ημερών, με συνολικά 7 αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να αλλάζει το πρόγραμμα στην προπόνηση. Με σκοπό να… ξεμουδιάσει τους ποδοσφαιριστές του, να δει την εξέλιξη και την κατάσταση κάποιων, αλλά και να βγάλει τα συμπεράσματά του, αναφορικά με ποδοσφαιριστές που έως τώρα δεν είχε την ευκαιρία να τους παρακολουθήσει από κοντά. Κάτι που προκάλεσε και την… άνοδο συνολικά 6 ποδοσφαιριστών της ομάδας Β στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας.

Εκτός του Δημήτρη Πινακά, που προπονείται με τους Ερυθρόλευκους από την αρχή της εβδομάδας, ο Μαρτίνεθ ζήτησε τον γκολκίπερ Δημήτρη Στουρνάρα (22), τους κεντρικούς αμυντικούς Πέτρο Μπαγκαλιάνη (22) και Ισίδωρο Κουτσίδη (18), τον επιθετικό Αλγκασίμ Μπα (20), αλλά και τον 16χρονο μέσο, Χρήστο Μουζακίτη. Τον νεαρό χαφ ο προπονητής του Ολυμπιακού είχε προεπιλέξει και για την καλοκαιρινή προετοιμασία, αλλά δεν μπόρεσε να τον δει στις προπονήσεις, λόγω ενός προβλήματος τραυματισμού, που τον άφησε εκτός για σημαντικό χρονικό διάστημα.

Ο Μαρτίνεθ χώρισε τους ποδοσφαιριστές του σε δύο μικτές ομάδες, λοιπόν, με το αποτέλεσμα της απόφασής του να είναι άκρως ενδιαφέρον. Καθώς το εσωτερικό δίτερμα που ακολούθησε είχε πολύ ένταση, νέα πρόσωπα, όμορφες στιγμές, ενώ δημιούργησε και ενδιαφέρουσες ιστορίες.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις ομάδες, οι «Κόκκινοι» αποτελούνταν από τους Ροντινέι, Μπαγκαλιάνη, Κουτσίδη, Ορτέγκα στην άμυνα. Μάντι Καμαρά , Καρβάλιο στη μεσαία γραμμή, με τους Μπιέλ και Φορτούνη στα άκρα και τους Πινακά, Ελ Αραμπί στην επίθεση. Η δεύτερη ομάδα (Κίτρινοι) αποτελούνταν από τους Βρουσάι, Μπιανκόν, Πορόζο και Κίνι στα μετόπισθεν. Τους Εσε, Μουζακίτη, Σκάρπα στα χαφ, και τους Ποντένσε, Μπρίνιτς και Αλγκασίμ Μπα στην 3άδα της επίθεσης.

Η ομάδα του Ποντένσε ήταν εκείνη που επικράτησε εν τέλει στο δίτερμα, με σκορ 2-1. Για τους νικητές σκόραρε ο Πορτογάλος εξτρέμ, μετά από πέναλτι που έκανε ο Κουτσίδης, ενώ το δεύτερο γκολ πέτυχε ο Μπρίνιτς. Αντίθετα, για τους ηττημένους ο Κουτσίδης πήρε το αίμα του πίσω, σκοράροντας το μοναδικό γκολ, μετά από ασίστ του Φορτούνη από εκτέλεση φάουλ.

Ο ΜΠΙΑΝΚΟΝ ΚΑΙ Ο ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ

Στα θετικά στοιχεία του αγώνα η διαρκής άνοδος της απόδοσης του Ζουλιάν Μπιανκόν. Ο Γάλλος δεν είναι ακόμη 100% έτοιμος από πλευράς ρυθμού, αλλά κάθε ημέρα βελτιώνεται και βρίσκει τον εαυτό του. Εχει ξεπεράσει πλήρως όλα τα προβλήματα τραυματισμών και δείχνει ότι είναι απλά θέμα χρόνου να μπει στις επιλογές του προπονητή. Ισως και νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν.

Μάλιστα, ειδικά αυτή την περίοδο ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει θέματα προς επίλυση και ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν, θα φανεί και το πότε θα δούμε το ντεμπούτο του Μπιανκόν. Για παράδειγμα, ο Νικολάς Φρέιρε αναμένεται να δοκιμάσει να ανεβάσει ρυθμό από την ερχόμενη εβδομάδα. Ενώ πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο Ντόη. Δεν φαίνεται σοβαρό, αλλά αυτές τις ημέρες δεν προπονείται, ώστε να μην προκύψει κάποιο σοβαρότερο πρόβλημα. Κάτι που σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή, ο Ολυμπιακός έχει απόλυτα υγιείς τρεις στόπερ: Τον Ρέτσο, τον Πορόζο και τον Μπιανκόν…

Εξαιρετική και η παρουσία του 16χρονου Μουζακίτη. Ο «μικρός», γεννημένος στις 25 Δεκεμβρίου 2006, που πρόσφατα υπέγραψε επέκταση συμβολαίου με τους Ερυθρόλευκους, θεωρείται (όχι άδικα), ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας. Και στον Ολυμπιακό θεωρούν πως εάν συνεχίσει να παίζει και να εξελίσσεται με τον τρόπο που το κάνει την τελευταία διετία, είναι θέμα χρόνου να προαχθεί. Και στην Ομάδα Β, αλλά και στην πρώτη ομάδα. Μάλιστα, η συνεργασία του με τον Εσε, στο εσωτερικό δίτερμα, αποτέλεσε θέμα συζήτησης και προκάλεσε χαμόγελα.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΠΡΙΝΙΤΣ

Κλείνοντας, αξίζει να γίνει αναφορά και σε έναν ποδοσφαιριστή που έμεινε εκτός βασικών επιλογών, λόγω των τελευταίων μεταγραφικών κινήσεων του Ολυμπιακού στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου. Τον Ιβάν Μπρίνιτς.

Ο 21χρονος Κροάτης εξτρέμ, είναι ένα πολύ ποιοτικό μέλος του ρόστερ. Ενας παίκτης με σπουδαίο μέλλον και στον Πειραιά το διαπίστωσαν και στο δίτερμα. Υπάρχουν σκέψεις για το πώς θα πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Και δεν αποκλείεται να κάποια παιχνίδια και με τον Ολυμπιακό Β, ώστε να μπορέσει να διατηρηθεί σε καλό ρυθμό και να είναι έτοιμος, για οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστεί ο Ολυμπιακός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ