Παναθηναϊκός : Τον ΠΑΟΚ «φοβόταν» από την ΑΕΚ την «βρήκε»

Παναθηναϊκός : Τον ΠΑΟΚ «φοβόταν» από την ΑΕΚ την «βρήκε»

Πολλά είχαν ακουστεί από το περασμένο καλοκαίρι για παίκτες του Παναθηναϊκού που θα… πήγαιναν στον ΠΑΟΚ αλλά τελικά η ιστορία έγραψε πως τα οικονομικά προβλήματα των πράσινων εκμεταλλεύτηκε η ΑΕΚ.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε (κι ακόμα αντιμετωπίζει) τεράστια οικονομικά προβλήματα στην διάρκεια της χρονιάς που ολοκληρώθηκε. Και ήταν τόσο απογοητευτική η κατάσταση στους πράσινους, που το τριφύλλι έφτασε μια ανάσα από την διάλυση στις αρχές του περασμένου Γενάρη.

Αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των πράσινων, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι πράσινοι ξεχνούν το σημείο στο οποίο βρέθηκαν η ομάδα τους τον περασμένο Ιανουάριο.

Και ήταν το σημείο μηδέν καθώς ο Παναθηναϊκός έφτασε μια «ανάσα» μακριά από την διάλυση και τα «σενάρια» για τις ομάδες που θα προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν τα οικονομικά προβλήματα των πράσινων, έδιναν και έπαιρναν. Πολλοί «έβλεπαν» τον ΠΑΟΚ και υπήρξαν θέματα που αφορούσαν ενδιαφέρον του δικέφαλου του Βορρά για παίκτες του Παναθηναϊκού.

Ωστόσο η ιστορία έγραψε ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν πήρε ούτε τον Μολέντο, ούτε τον Χουλτ. Επίσης τα «σενάρια» που ήθελαν τον Πάτρικ Μπεργκ να μετακομίζει στην Θεσσαλονίκη δεν επιβεβαιώθηκαν. Ο Σουηδός στράικερ έκανε μετακόμιση αλλά πήγε στα πετροδόλαρα.

Επίσης κανείς δεν πρέπει να ξεχνά την φημολογία που αναπτύχθηκε τον περασμένο Αύγουστο όταν ο ΠΑΟΚ απομάκρυνε τον Στανόγεβιτς από την τεχνική του ηγεσία. Και τι δεν είχε γραφτεί για το ενδεχόμενο ν’ αφήσει ο Ουζουνίδης τον Παναθηναϊκό για να διαδεχθεί τον Σέρβο στην Τούμπα. Ούτε αυτό έγινε.

Έχει όμως μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι έγινε τελικά και ποια ήταν η ομάδα που εκμεταλλεύτηκε τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε ο Παναθηναϊκός, ξεκινώντας από το περασμένο καλοκαίρι. Ο Βίκτωρας Κλωναρίδης έκανε καλή χρονιά με τους πράσινους, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να κρατήσει τον παίκτη, ο οποίος υπέγραψε στην ΑΕΚ.

Η συνέχεια έγινε τον Ιανουάριο με την Ένωση να κινείται για την απόκτηση του Νίκλας Χουλτ. Πολλά είχαν γραφτεί για τον Σουηδό. Την στιγμή που όλοι έβαζαν το χέρι τους στην «φωτιά» ότι ο παίκτης θα πάει στην Τούμπα κατέληξε στην ΑΕΚ, υπογράφοντας συμβόλαιο 2,5 χρόνων στην Ένωση.

Αποδείχθηκε όμως με τις σημερινές εξελίξεις στο θέμα του προπονητή, πως η ΑΕΚ προχώρησε στην πρόσληψη του πρώην τεχνικού του Παναθηναϊκού, Μαρίνου Ουζουνίδη. Κι αυτό λίγες μέρες μετά την αποχώρηση του Έλληνα τεχνικού από τον πάγκο του τριφυλλιού.

Κανείς πάντως δεν αισθάνθηκε έκπληξη ακούγοντας τα νέα, καθώς το όνομα του Ουζουνίδη είχε κάνει την «εμφάνιση» του εδώ και καιρό. Και σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ αυτή την φορά οι σχετικές πληροφορίες ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα καθώς ο έμπειρος τεχνικός συμφώνησε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ.

Μαζί όμως με τον Ουζουνίδη πηγαίνει στην ΑΕΚ και το τιμ που είχε ο Έλληνας τεχνικός στον Παναθηναϊκό, δηλαδή ο Χριστόφορος Κόλα και ο Νίκος Ζιάγκος. Το ερώτημα λοιπόν που γεννάται είναι ποιος έχει «σειρά» για μετακόμιση από την Λεωφόρο στο ΟΑΚΑ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ