Ο Πορόζο και οι 5 θέσεις ξένων: Τι σημαίνει για τον Ολυμπιακό η «ενεργοποίηση» του υψηλόσωμου στόπερ – Ποιοι «ξένοι» του διεκδικούν διαβατήρια

Ο Πορόζο και οι 5 θέσεις ξένων: Τι σημαίνει για τον Ολυμπιακό η «ενεργοποίηση» του υψηλόσωμου στόπερ – Ποιοι «ξένοι» του διεκδικούν διαβατήρια

Τα δεδομένα στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις του Τζάκσον Πορόζο – Εξι «ξένοι» για πέντε θέσεις…

Με το διπλό στις αποσκευές του επέστρεψε από το Ηράκλειο ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες, με τον Ντάνιελ Ποντένσε να δίνει μία ακόμα παράσταση με τα ερυθρόλευκα και να σκοράρει από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, επικράτησαν του ΟΦΗ με 2-0 για την 9η αγωνιστική της Super League και πέτυχαν μια ακόμα νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Μια νίκη, που υπό κανονικές συνθήκες θα τον είχε στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά λόγω της τιμωρίας που τους έχει επιβληθεί για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, παρά το αίολο σκεπτικό, είναι στη δεύτερη θέση της Super League και στο -1 από τους Πράσινους.

Η εμφάνιση στο Ηράκλειο και το διπλό επί του ΟΦΗ ήταν η συνέχεια της εξαιρετικής εμφάνισης που πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Γουέστ Χαμ για το Europa League. Σε ένα ματς που οι Πειραιώτες έβαλαν τέλος στο εντυπωσιακό σερί των Βρετανών. Το ίδιο πάθος, το ίδιο πείσμα και την ίδια συγκέντρωση θέλει να δει από τους παίκτες του ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ και στο ντέρμπι που ακολουθεί με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη (5/11, 19:30) για την 10η στροφή του φετινού πρωταθλήματος.

Στο παιχνίδι με τον Δικέφαλο του Βορρά ο Ισπανός τεχνικός θα έχει στη διάθεσή του και τον Φορτούνη με τον Ροντινέι, οι οποίοι απουσίαζαν από το πρόσφατο ματς με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, λόγω των τραυματισμών που αποκόμισαν στην αναμέτρηση με την Γουέστ Χαμ. Η επιστροφή του Ροντινέι δημιουργεί έναν ευχάριστο… πονοκέφαλο στον προπονητή του Ολυμπιακού, καθώς θα πρέπει να αποφασίσει ποιος από τους ξένους που βρίσκονται στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ θα μείνει εκτός αποστολής, λόγω του κανονισμού των 5 ξένων.

Ποιοι βρίσκονται στη συγκεκριμένη λίστα; Πρόκειται για τους Ροντινέι, Εσε, Καμαρά, Ελ Κααμπί, Ορτέγκα και Πορόζο. Ο τελευταίος με την εξαιρετική εμφάνιση που έκανε στο παιχνίδι με την Γουέστ Χαμ κέρδισε φανέλα βασικού κόντρα στον ΟΦΗ, με τον 23χρονο κεντρικό αμυντικό να τα πηγαίνει εξαιρετικά και απέναντι στην κρητική ομάδα.

Οι Ροντινέι, Εσε και Καμαρά αποτελούν χωρίς αμφιβολία παίκτες – βαρόμετρα για τον Ολυμπιακό. Ο Ελ Κααμπί από την άλλη, είναι ουσιαστικά ο βασικός φορ των Πειραιωτών, ενώ ο Ορτέγκα σε όσα ματς αγωνίστηκε ήταν εξαιρετικός και έχει βοηθήσει τα μέγιστα την ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ σε Ελλάδα και Ευρώπη, δίνοντας σημαντικές λύσεις.

Όμως, αναγκαστικά ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα πρέπει να αφήσει κάποιον από τους πέντε που προαναφέραμε εκτός αποστολής, λόγω του κανονισμού που ισχύει στη Super League και επιτρέπει μόλις 5 ξένους σε κάθε αποστολή. Ένα πρόβλημα που τη δεδομένη στιγμή δεν μπορεί να λυθεί και δημιουργεί έντονο προβληματισμό στον Ισπανό τεχνικό, που θα πρέπει σε κάθε παιχνίδι να αφήνει εκτός αποστολής κάποιον εκ των Ροντινέι, Εσε, Καμαρά, Ελ Κααμπί, Ορτέγκα και Πορόζο.

Αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί εάν κάποιος από αυτούς αποκτήσει διαβατήριο, με τους Ροντινέι και Εσε να έχουν ήδη αρχίσει τις διαδικασίες για να αποκτήσουν πορτογαλικό και πολωνικό διαβατήριο αντίστοιχα. Όμως, αυτή είναι μια διαδικασία που κανείς δεν γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθεί. Μπορεί αυτό να συμβεί μέσα στο επόμενο διάστημα, μπορεί να πάρει και μήνες. Μέχρι τότε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα πρέπει σε κάθε ματς να… λύνει τον γρίφο των 5 ξένων, αρχής γενομένης από το ερχόμενο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ