Ολυμπιακός: Το πλάνο του Μαρτίνεθ για ΠΑΟΚ, το βίντεο και η δύσκολη απόφαση

Ολυμπιακός: Το πλάνο του Μαρτίνεθ για ΠΑΟΚ, το βίντεο και η δύσκολη απόφαση

Οι σκέψεις του Ισπανού για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και η βίντεο-ανάλυση του Δικεφάλου - Εξι ξένοι για πέντε θέσεις.

Στο κυριακάτικο εντός έδρας ντέρμπι που ακολουθεί με τον ΠΑΟΚ (5/11, 19:30) για την 10η αγωνιστική της Super League έχουν επικεντρωθεί πλέον άπαντες στον Ολυμπιακό. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ προετοιμάζει τους ποδοσφαιριστές του για την αναμέτρηση με τον Δικέφαλο του Βορρά, έχοντας στο μυαλό του τις δυσκολίες αλλά και το πώς θα πρέπει να χειριστεί το ρόστερ του στη νέα τριάδα – φωτιά που ξεκινάει την Κυριακή στο Καραϊσκάκη.

Μια τριάδα με δύσκολες αναμετρήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, καθώς μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ ακολουθεί το εκτός έδρας παιχνίδι με την Γουέστ Χαμ για το Europa League και η αναμέτρηση με τον Αστέρα στην Τρίπολη την 11η αγωνιστική της Super League. Απαντες, όμως, στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού γνωρίζουν ότι αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία τη δεδομένη στιγμή είναι το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και πώς ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να πάρει τη νίκη και τους τρεις πόντους.

Διαβάστε επίσης: Ο Γιάννης Βρούτσης, η ΕΠΟ, οι «φόροι» και το… κεφάλι στην άμμο

Ένα ντέρμπι όπου ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ετοιμάζεται να ποντάρει και πάλι στην «λάτιν» δύναμη του Ολυμπιακού. Ο Ροντινέι επιστρέφει ενώ οι Πορόζο και Έσε θα έχουν ξανά κομβικό ρόλο στο πλάνο του Μαρτίνεθ. Τρία από τα βασικά «όπλα» του Μαρτίνεθ που μπορεί να αφορούν το ανασταλτικό κομμάτι του Ολυμπιακού αλλά η αλήθεια είναι πως, Ροντινέι (κυρίως) και Έσε έχουν συνεισφορά και στο επιθετικό κομμάτι. Ο ρόλος του Βραζιλιάνου μπακ άλλωστε είναι κομβικός στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Ο τρίτος της παρέας, ο Πορόζο ήρθε με φόρα με την Γουέστ Χαμ και άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του δόθηκε. Για τον Μαρτίνεθ το δίδυμο που δημιούργησε με τον Ρέτσο στα ματς με τους Άγγλους και τον ΟΦΗ έφερε εξαιρετικά αποτελέσματα με τον Μαρτίνεθ να νοιώθει πως μπορεί να επενδύσει πολλά σε αυτό.

Η ενδεχόμενη χρησιμοποίηση των Πορόζο, Ροντινέι και Εσε, αλλά και με τη δεδομένη παρουσία του Μαντί Καμαρά στον άξονα και την αντίστοιχη – εκτός απροόπτου – του Αγιούμπ Ελ Κααμπί στην επίθεση, αφήνει μοιραία εκτός αποστολής τον Ορτέγκα, καθώς ο νεαρός μπακ δεν διαθέτει κοινοτικό διαβατήριο και ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει μέχρι και πέντε ξένους στην αποστολή του, σύμφωνα με τον κανονισμό της Super League. Ο Αργεντινός είναι ο πιο πιθανός για να «θυσιαστεί». Είναι μια δύσκολη απόφαση για τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, καθώς ουσιαστικά θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα στον Ορτέγκα και τον Ελ Κααμπί. Ο Ορτέγκα έχει βρει πολύ καλό ρυθμό, ενώ ο Ελ Κααμπί είναι ο πρώτος σκόρερ της πειραϊκής ομάδας. Εάν μείνει εκτός ο Ελ Κααμπί, στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει ο Γιόβετιτς, ο οποίος έπαιξε βασικός και στην Κρήτη απέναντι στον ΟΦΗ.

Υπενθυμίζουμε ότι στο επόμενο παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ δεν θα χρειαστεί να πάρει κάποια αντίστοιχη απόφαση, καθώς δεδομένα θα απουσιάσει ο Μαντί Καμαρά, ο οποίος θα εκτίσει την ποινή μιας αγωνιστικής που του έχει επιβληθεί, καθώς στον αγώνα με τον ΟΦΗ συμπλήρωσε τρεις κίτρινες κάρτες.

Βίντεο και ανάλυση φάσεων

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έδειξε στους παίκτες του βίντεο από τα φετινά παιχνίδια του ΠΑΟΚ και τους ανέλυσε τον τρόπο που αναπτύσσεται ο Δικέφαλος του Βορρά, αλλά και τα τρωτά του σημεία, ειδικά στην αμυντική του γραμμή. Ο Ισπανός τεχνικός ανέδειξε τη σημασία της «μάχης» της μεσαίας γραμμής που θα παίξει κομβικό ρόλο στον κυριακάτικο αγώνα, με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να ποντάρει πολλά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι της ομάδας του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ