Η ανάλυση του Γιάννη Χριστόπουλου: Τι προβλέπει για το ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

Η ανάλυση του Γιάννη Χριστόπουλου: Τι προβλέπει για το ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

Ο Γιάννης Χριστόπουλος μίλησε για το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη και ανέλυσε πού έχουν προβάδισμα οι γηπεδούχοι και πού θα χτυπήσει ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη για την 10η αγωνιστική της Super League και θέλει την πρώτη του νίκη σε ντέρμπι στο κατάμεστο φαληρικό γήπεδο.

Οι ερυθρόλευκοι θέλουν το τρίποντο για πολλούς λόγους, αλλά και για να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί που έχουν, την ώρα που ο Δικέφαλος του βορρά θέλει να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις μετά την ήττα από την ΑΕΚ.

Ο γνωστός Έλληνας προπονητής, Γιάννης Χριστόπουλος ανέλυσε στη SportDay το μεγάλο ντέρμπι και τις δύο ομάδες, βάζοντας κάτω τα δεδομένα των δύο ομάδων, μίλησε για τα ατού του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, αλλά και τι μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην πορεία του αγώνα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Περιμένω πως ο Μαρτίνεθ θα παίξει με δύο παίκτες θεωρητικά μεσοαμυντικούς και τέσσερις παίκτες μεσοεπιθετικούς, όπως έχει κάνει, άλλωστε, σχεδόν σε όλα τα ματς του Ολυμπιακού. Εχει ποικιλία στο παιχνίδι του, τόσο απ’ τις πτέρυγες, όσο κι απ’ τον άξονα. Τα άκρα του, με τους πλάγιους μπακ και τους winger έχουν μεγάλη ποιότητα, ενώ το ίδιο ισχύει και με τον άξονά του, με παίκτες πολύ επικίνδυνους για τον αντίπαλο» τονίζει αρχικά ο Γιάννης Χριστόπουλος και συνεχίζει:

«Τα ατού του Ολυμπιακού κόντρα στον ΠΑΟΚ είναι αρχικά η ψυχολογία, καθώς είναι σε ανοδική πορεία η ομάδα μετά τα ματς με Γουέστ Χαμ και ΟΦΗ, στα οποία ήταν πολύ καλός. Η φόρμα, στην οποία βρίσκεται, είναι σημαντική, ενώ τρίτον έχει την ατομική ποιότητα στο ένας εναντίον ενός στο επιθετικό κομμάτι και σε σύγκριση με τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ. Μπορεί έτσι να απειλήσει σε φάσεις και τελειώματα, όχι μόνο με επιθετικούς παίκτες όπως ο Ποντένσε, ο Μασούρας, ο Φορτούνης αλλά κι οι Ροντινέι, Καμαρά που είναι εξαιρετικοί στα ανεβάσματά τους, παίκτες κλειδιά για την ομάδα τους. Κι ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα στο ένας με έναν με τους Ντεσπόντοφ, Τάισον, αλλά και τους ταχύτατους Κωνσταντέλια και Ζίβκοβιτς».

Οσο για το τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός: «Τις κόντρα επιθέσεις του ΠΑΟΚ. Οταν βγαίνει στην επίθεση θα πρέπει να έχει τις κατάλληλες τοποθετήσεις ώστε να είναι σε ισορροπία στο αμυντικό τρανζίσιον για να μη δεχτεί κόντρα επιθέσεις. Είναι σημαντικό στην πορεία του αγώνα το πώς θα
επιλέξει να μπει στο ματς και ο ΠΑΟΚ. Αν θα πάει ν’ ανοίξει τον ρυθμό, όπως έκανε με την ΑΕΚ ή πιο κλειστά, να παγώσει τον ρυθμό. Σίγουρα ο ρυθμός ευνοεί τον Ολυμπιακό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ