Η μέρα που Ολυμπιακός και Ερυθρός Αστέρας «κέρδισαν» τον πόλεμο (vid)

Η μέρα που Ολυμπιακός και Ερυθρός Αστέρας «κέρδισαν» τον πόλεμο (vid)

Σαν σήμερα, πριν από 24 χρόνια, Ολυμπιακός και Ερυθρός Αστέρας έδωσαν ένα φιλικό παιχνίδι και... κέρδισαν τον πόλεμο.

Σαν σήμερα, πριν 29 χρόνια, διεξήχθη το πιο ιδιαίτερο φιλικό του Ολυμπιακού. Αντιμετώπισε τον Ερυθρό Αστέρα, στο Βελιγράδι, στις 12 Νοεμβρίου 1994, με τους  δύο συλλογους να δίνουν το καλό παράδειγμα.

Ο Ολυμπιακός αποτέλεσε τον αντίπαλο του Ερυθρού Αστέρα στο πρώτο διεθνές παιχνίδι μετά τις κυρώσεις που είχαν επιβληθεί τότε, λόγω των πολιτικών εξελίξεων της εποχής. Οι Πειραιώτες είχαν ταξιδέψει στο Βελιγράδι εν καιρώ πολέμου και σε μία περίοδο που η πρώην πλέον ενωμένη Γιουγκοσλαβία προσπαθούσε να μαζέψει τα κομμάτια της.

Διαβάστε επίσης: Έτσι θα παίξει στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης, η στιγμή που οι δύο ομάδες κράτησαν και ένα πανό πριν τη σέντρα του φιλικού. «Τα σπορ ενώνουν τους ανθρώπους. Ειρήνη στα Βαλκάνια», έγραφε χαρακτηριστικά.

Ήταν τέτοια η απήχηση εκείνου του φιλικού, που περίπου 40.000 θεατές έδωσαν το παρών σε αυτή την ιστορική ημέρα.

Πέρα από το σπουδαίο μήνυμα ειρήνης, ο Ολυμπιακός βοήθησε και ουσιαστικά τον σέρβικο λαό, με την τότε διοίκηση της ομάδας να επισκέπτετε τραυματίες πολέμου και να μοιράζει συμβολικά δώρα καθώς και να παρέχει ιατροφαρμακευτική βοήθεια.

Για την ιστορία, ο Ερυθρός Αστέρας κέρδισε 4-1 σε εκείνο το φιλικό, με τον Ολυμπιακό να προηγείται στο 11′ με τον Τσαλουχίδη και τους Πέροβιτς (24′, 65′), Πέτκοβιτς (28′) και τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς (50′) να διαμορφώνουν το τελικό σκορ.

Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με τους:

Τοχούρογλου, Χαντζίδης (75′ Τρούπκος), Μπαλμπόα (67′ Παχατουρίδης), Καραταΐδης, Καλαντζής, Τσαλουχίδης, Αμανατίδης, Αλεξανδρής, Μαρινάκης (75′ Καραπιάλης), Εστάι (46′ Γκώνιας), Ίβιτς.

Θυμηθείτε τι έγινε στο παιχνίδι:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ