Όταν η καρδιά σταματά στα γήπεδα – Η μοιραία απόφαση του Ραφαέλ Ντουαμένα

Όταν η καρδιά σταματά στα γήπεδα – Η μοιραία απόφαση του Ραφαέλ Ντουαμένα

Υπάρχουν πολλοί θάνατοι παικτών στα γήπεδα, λόγω καρδιακών προβλημάτων, που έχουν συγκλονίσει τους φιλάθλους

Το ποδόσφαιρο θρηνεί σήμερα την απώλεια του Ραφαέλ Ντουαμένα, του 28χρονου ποδοσφαιριστή της αλβανικής ομάδας, Εγνατία, ο οποίος κατέρρευσε στη διάρκεια της αναμέτρησης με την Παρτιζάνι για το πρωτάθλημα της γειτονικής χώρας.

Η σοκαριστική είδηση σκόρπισε θλίψη σε όλο τον κόσμο καθώς ο Ντουανέμα έφυγε τόσο νωρίς και τόσο άδικα από την ζωή, μέσα σ’ ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Διαβάστε επίσης: Έτσι θα παίξει στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός

Η καρδιά του άτυχου Ραφαέλ σταμάτησε και παρά τις μεγάλες προσπάθειες των γιατρών δεν κατέστη δυνατό να σωθεί ο άτυχος ποδοσφαιριστής.

Ο Ντουαμένα έφυγε από την ζωή «προδομένος» απ’ την καρδιά του και αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο χώρος του ποδοσφαίρου έχει θρηνήσει κι άλλες φορές στο παρελθόν, την απώλεια παικτών στη διάρκεια αγώνα, από καρδιακό πρόβλημα.

Υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις που έχουν συγκλονίσει τους φιλάθλους, καθώς νέοι παίκτες έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή στους αγωνιστικούς χώρους.

Μαρκ Βίβιαν Φοέ

Ο Καμερουνέζος Μαρκ Βίβιαν Φοέ έχασε την ζωή του πριν από είκοσι χρόνια (2003) στη διάρκεια παιχνιδιού του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του με την Κολομβία, για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών.

Ο Φοέ κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο, στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα. Τα ιατρικά επιτελεία των δύο ομάδων έτρεξαν αμέσως για να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, αλλά δεν κατάφεραν να επαναφέρουν την καρδιά του.

Ο Καμερουνέζος άφησε την τελευταία του πνοή στο γήπεδο και αιτία θανάτου ήταν υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια.

Μίκλος Φέχερ

Ο Ούγγρος Μίκλος Φέχερ έφυγε από την ζωή, λόγω καρδιακού προβλήματος το 2004, στη διάρκεια του αγώνα της Μπενφίκα με την Γκιμαράες.

Ο 25χρονος επιθετικός των «αετών» της Λισσαβώνας κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο, καθώς υπέστη καρδιακή προσβολή και η καρδιά του δεν επανήλθε παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Η εικόνα της κατάρρευσης του παίκτη είχε προκαλέσει σοκ σε όλο τον κόσμο.

Αντόνιο Πουέρτα

Ο Ισπανός Αντόνιο Πουέρτα πέθανε στον αγωνιστικό χώρο φορώντας την φανέλα της Σεβίλλης καθώς υπέστη καρδιακή προσβολή στη διάρκεια της αναμέτρησης με την Χετάφε για το ισπανικό πρωτάθλημα το 2007.

Ο Πουέρτα έπεσε αναίσθητος στον αγωνιστικό χώρο στο 77ο λεπτό της αναμέτρησης και διακομίστηκε αμέσως στο νοσοκομείο.

Οι γιατροί έκαναν τιτάνια προσπάθεια για τρεις μέρες να τον κρατήσουν στη ζωή αλλά δεν τα κατάφεραν.

Ο κεντρικός αμυντικός της ισπανικής ομάδας πέθανε στις 28 Αυγούστου του 2007, σε ηλικία μόλις 22 ετών.

Πιερμάριο Μοροζίνι

Ο θάνατος του Πιερμάριο Μοροζίνι είχε σοκάρει την Ιταλία, καθώς ο μέσος της Λιβόρνο είχε χάσει την ζωή του σε ηλικία μόλις 25 ετών.

Ο Μοροζίνι είχε καταρρεύσει στη διάρκεια του αγώνα με την Πεσκάρα, για την δεύτερη κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου και ο θάνατός του οφείλονταν σε καρδιακή προσβολή.

Η μοιραία απόφαση του Ντουαμένα

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί στην περίπτωση θανάτου του Ντουαμένα είναι ότι ο παίκτης γνώριζε πολλά χρόνια το πρόβλημα που αντιμετώπιζε και οι γιατροί είχαν προειδοποιήσει τον παίκτη ότι ήταν επικίνδυνο να συνεχίσει το ποδόσφαιρο.

Ο Ντουαμένα είχε καταρρεύσει άλλες δύο φορές στο παρελθόν στη διάρκεια αγώνα αλλά είχε γλιτώσει. Δεν τα κατάφερε όμως σήμερα, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο γήπεδο.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα, ο Ντουαμένα είχε πάρει μια απόφαση που αποδείχθηκε μοιραία, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως είχε βγάλει τον απινιδιστή που ήταν τοποθετημένος στην καρδιά του.

Ο απινιδιστής είναι μια ηλεκτρονική καρδιακή συσκευή (μοιάζει με τον βηματοδότη) που αναγνωρίζει καρδιακές αρρυθμίες και δίνει εντολή για να επανέλθουν οι καρδιακοί κτύποι σε κανονικά επίπεδα, αν διαπιστώσει πως υπάρχει πρόβλημα με την λειτουργία της καρδιάς.

Ο Ντουαμένα είχε προχωρήσει στην αφαίρεση του απινιδιστή γιατί θεωρούσε ότι αυτός προκαλούσε το πρόβλημα.

Μια μοιραία απόφαση που στοίχισε την ζωή του άτυχου ποδοσφαιριστή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ