Χιμένεθ: «Η ΑΕΚ θα έχει πάντα μια θέση στην καρδιά μου»

Χιμένεθ: «Η ΑΕΚ θα έχει πάντα μια θέση στην καρδιά μου»

Ο Ισπανός προπονητής κατά την παρουσίασή του από την Λας Πάλμας τόνισε ότι ήταν δύσκολη η απόφαση να φύγει από την Ενωση και ευχαρίστησε τους Κιτρινόμαυρους για την αγάπη τους και την αφοσίωσή τους.

Στα Κανάρια Νησιά βρίσκεται ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος το απόγευμα της Δευτέρας παρουσιάστηκε από την Λας Πάλμας. Ο Ισπανός πρώην τεχνικός της ΑΕΚ υπέγραψε για 1+1 χρόνο με τα «καναρίνια» και ανέλαβε το δύσκολο έργο να επαναφέρει την ομάδα στα σαλόνια του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Ο Χιμένεθ κατά την παρουσίασή του από την Λας Πάλμας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην ΑΕΚ, τονίζοντας ότι η Ενωση θα έχει για πάντα μια θέση στην καρδιά του. Παράλληλα, ανέφερε ότι ήταν δύσκολη η απόφαση να φύγει από την ΑΕΚ και ευχαρίστησε τους Κιτρινόμαυρους για την αγάπη τους και την αφοσίωσή τους.

Ο Ισπανός μίλησε επίσης με τα καλύτερα λόγια για τον Λιβάγια, ο οποίος όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «είχε υποδειγματική συμπεριφορά και έπαιξε εκπληκτικό ποδόσφαιρο», ενώ για την πώλησή του ανέφερε: «Η ΑΕΚ είχε μια οψιόν αγοράς και την ενεργοποίησε. Είναι ένας καταπληκτικός ποδοσφαιριστής».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Κάνοντας κατάχρηση ενός κομματιού της φιλοξενίας σας, θα ήθελα να ξεκινήσω αυτή την παρουσίαση τιμώντας την προηγούμενη ομάδα μου. Σήμερα παύει να είναι το κλαμπ μου επαγγελματικά, όμως ποτέ δεν θα σταματήσει να έχει μια θέση στην καρδιά μου. Για μένα ήταν δύσκολη η απόφαση να φύγω από την ΑΕΚ. Μόνο η έντονη επιθυμία μου να επιστρέψω στην Ισπανία μετά από έναν σκληρό χρόνο ήταν αυτό που με έκανε να αποδεχθώ την πρόταση της Λας Πάλμας. Ήμουν χαρούμενος, δούλεψα πολύ σκληρά για να φτάσω δύο φορές στον τελικό κυπέλλου και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας. Ευχαριστώ το κλαμπ για την αγάπη του και την αφοσίωση που μου έδειξε».

Για την Λας Πάλμας ανέφερε: «Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι στο νησί και σκοπεύω να αφήνω τα πάντα πίσω μου σε κάθε προπόνηση. Το ποδόσφαιρο είναι η δική μου αποστολή. Δεν πρέπει να ζούμε με βάση το παρελθόν ή να μετανιώνουμε για πράγματα. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ώστε κάθε παιχνίδι να αποτελεί ένα βήμα προς τα εμπρός για εμάς και όταν μία άσχημη στιγμή έρχεται να προσπαθούμε να σηκώνουμε κεφάλι και να κοιτάμε μπροστά. Η Λας Πάλμας πρέπει να είναι μία ανοιχτή και φιλόδοξη ομάδα. Σε ότι αφορά την δουλειά και την αφοσίωση πρέπει να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Ευχαριστώ την ΑΕΚ, θα τους έχω για πάντα μέσα στην καρδιά μου. Σε ότι αφορά τον Σέρχιο Αραούχο είχε μία φανταστική σεζόν.

Όλα όσα μου είπε για το κλαμπ ήταν φανταστικά και ελπίζω να απολαύσω κάθε στιγμή εδώ στην Λας Πάλμας. Είμαι ένας άνθρωπος που δουλεύει σκληρά και μου αρέσουν οι γενναίες προκλήσεις. Είμαι φιλόδοξος. Η Λας Πάλμας με έπεισε και να ‘μαι εδώ. Είμαι ένας προπονητής που πιστεύει πολύ στους παίκτες από την ακαδημία. Η Σεγκούντα Ντιβιζόν είναι μεγάλη, ανταγωνιστική και επίπονη. Θα πρέπει να έχουμε μεγάλη υπομονή».

Για τον Μάρκο Λιβάγια δήλωσε: «Ο Μάρκο έκανε σπουδαία δουλειά στην ΑΕΚ. Είχε υποδειγματική συμπεριφορά. Όταν τον πήρε η ΑΕΚ μου είπαν ότι μπορεί να έχουμε προβλήματα για τις κάρτες που έπαιρνε. Δεν αποβλήθηκε ποτέ, είχε μια υποδειγματική συμπεριφορά και έπαιξε εκπληκτικό ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ είχε μια οψιόν αγοράς και την ενεργοποίησε. Ίσως κι εγώ να φταίω, γιατί τον ήθελα στην ΑΕΚ. Είναι ένας καταπληκτικός ποδοσφαιριστής».

Φυσικά, αναφέρθηκε και στον Σέρχιο Αραούχο, με τον οποίο συνυπήρξαν στην ΑΕΚ: «Ο Αραούχο είναι παίκτης πρώτης γραμμής για την Λας Πάλμας. Αναγνώρισε τα λάθη του παρελθόντος και έκανε ένα φανταστικό 1,5 χρόνο με την ΑΕΚ. Όχι μόνο από άποψη στόχων αλλά και από την συμπεριφορά του και την ειλικρίνεια του. Ελπίζω να συνεχίσω να απολαμβάνω τη συνεργασία μαζί του. Μίλησα με τον Τόνι Οτέρο (τεχνικός διευθυντής Λας Πάλμας) για τη συμπεριφορά του Αραούχο. Μπορεί να μην είναι ένα μικρός άγγελος αλλά είναι ένα φυσιολογικό παιδί. Είναι καλός άνθρωπος και αφοσιωμένος στην ομάδα. Μου αρέσει πολύ σαν παίκτης και θα πρέπει να κερδίσει τη θέση του κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ