Μαρτίνς: «Νιώθω την επιθυμία όλων για το πρωτάθλημα, έχω όσα χρειάζονται για να το κάνω πραγματικότητα»

Μαρτίνς: «Νιώθω την επιθυμία όλων για το πρωτάθλημα, έχω όσα χρειάζονται για να το κάνω πραγματικότητα»

Όλα όσα είπε ο Πέδρο Μαρτίνς στη Record για τον Ολυμπιακό. Είναι φιλόδοξος, νιώθει την επιθυμία όλων και έχει κάθε «εργαλείο» για να επαναφέρει τους Ερυθρόλευκους στην κορυφή!

Σε μακροσκελής συνέντευξη που παραχώρησε στην πορτογαλική Record ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού Πέδρο Μαρτίνς αφού σχολίασε λεπτομερώς το προπονητικό του ταξίδι στις Βιτόρια Γκιμαράες και Μπράγκα αναφέρθηκε στο κεφάλαιο Ολυμπιακός και στη φιλοδοξία του να θριαμβεύσει με τους Πειραιώτες. Ο Πορτογάλος κόουτς αναφέρθηκε στη σχέση του με τον Κριστιάν Καρεμπέ, στις προηγούμενες επαφές του με τους Ερυθρόλευκους και στα μέσα που του παρέχουν στο Λιμάνι για να δουλέψει υπό εξαιρετικές συνθήκες και να φέρει εις πέραν τον μεγάλο στόχο που δεν είναι άλλος από την κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος!

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στη Record:

Το Ερυθρόλευκο κεφάλαιο στην εφημερίδα της Πορτογαλίας ξεκινά με μια… καταμέτρηση των προπονητών από την Ιβηρική που έχουν αναλάβει στο παρελθόν τα ηνία της ομάδας του Πειραιά. «Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ο πέμπτος προπονητής που αναλαμβάνει αυτή την πρόκληση από το 2012 και, σε αντίθεση με τους Λεονάρντο Ζαρντίμ, Βίτορ Περέιρα, Μάρκο Σίλβα και Πάουλο Μπέντο φτάνει στην Ελλάδα με τον σύλλογο του Πειραιά στο χαμηλότερο επίπεδο. Από το 1995-96 μέχρι φέτος, ο Ολυμπιακός κέρδισε 19 τίτλους κι έχασε μόλις τρία πρωταθλήματα. Η αποστολή του Πέδρο Μαρτίνς επομένως είναι να επαναφέρει την ηγεμονία του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα», υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά οι Πορτογάλοι.

Ενώ στη συνέχεια αναφέρονται στους Ίβηρες τεχνικούς που έχουν περάσει από τη χώρα μας, αρχής γενομένης από τον Σεβεριάνο Κορέιρα που άνοιξε τον δρόμο, με τους Φερνάντο Σάντος, Ζοσέ Πεσέιρο, Ζεσουάλδο Φερέιρα, Ρικάρντο Σα Πίντο κ.λ.π να ακολουθούν με σημαντική πορεία στα γήπεδα εν Ελλάδι. Αλλά και στον… Βίτορ Μέλο Περέιρα τον πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

Αναλαμβάνεις τον Ολυμπιακό μετά την τρίτη θέση που κατέκτησε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τι είδους πρόκληση έπεσε στο τραπέζι;

«Φυσικά ο στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Αλλά ναι, είναι απαραίτητο να ανασυνταχθούμε ώστε το κλαμπ να ξαναβρεί την ταυτότητα του, από την στιγμή που η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός είναι ισχυροί. Πρέπει να ξαναβρούμε γρήγορα αυτό που χάσαμε.

Πριν από την φετινή σεζόν, οι έξι προηγούμενοι τίτλοι κατέληξαν στον Ολυμπιακό. Πριν από τον προηγούμενο που έχασαν, είχαν πάρει ξανά άλλα 6 ή 7 συνεχόμενα. Ο Ολυμπιακός είναι κυρίαρχος του ελληνικού ποδοσφαίρου κι αυτό πρέπει να το ανακτήσουμε. Ο σύλλογος έχει φανταστικές συνθήκες, παγκόσμιας κλάσης.

Το επίπεδο των εγκαταστάσεων, το γήπεδο, το ξενοδοχείο μέσα στο προπονητικό κέντρο, οι επαγγελματίες. Συνθήκες για να κάνουμε εξαιρετική δουλειά. Υπό αυτές τις συνθήκες έχουμε την φιλοδοξία να τα πάμε καλά και να γίνει ξανά ο Ολυμπιακός πρωταθλητής»

– Σε ευαισθητοποίησε το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έκανε τα πάντα για να σε αποκτήσει στο τέλος του 2017;

«Ναι αυτό είναι γνωστό. Τόσο στο παρελθόν, όσο και τον περασμένο Ιανουάριο. Αυτό είναι ένα δείγμα ότι με ακολουθούσαν και ήξεραν ποιον προπονητή ήθελαν να προσλάβουν. Το καλοκαίρι προσπάθησαν να διαπραγματευτούν με την Βιτόρια, αλλά αυτό δεν ήταν εφικτό. Τον Ιανουάριο μίλησαν εκ νέου και μιλήσαμε για την δομή του κλαμπ, αλλά ήταν κατανοητό ότι δεν υπήρχε χώρος για μανούβρες. Από την στιγμή που έμεινα ελεύθερος, ήμουν πια ικανός να αναλύσω το πρότζεκτ».

– Ήταν ενοχλητικό που δεν πήγες στην Ελλάδα, ένα χρόνο νωρίτερα;

«Όχι δεν ήταν».

– Μα δεν θα ήταν ένα φυσιολογικό βήμα;
«Ας το θέσουμε κάπως έτσι. Είχα συμβόλαιο με την Βιτόρια. Είναι ένα κλαμπ που σημαίνει πολλά για μένα, επομένως δεν είχα κάποιο πρόβλημα να μείνω εκεί».

– Ο Ολυμπιακός ήταν πιο ελκυστικός από την Ναντ για παράδειγμα;
-«Γιατί την Ναντ;»

– Δεν είναι αλήθεια ότι φτάσατε πολύ κοντά να διαδεχθείτε τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο;
«Μπορώ να μιλήσω για αυτό. Είναι αλήθεια. Ωστόσο η συμπάθεια που αναπτύχθηκε ανάμεσα σε εμένα και τον Καρεμπέ (πρωην Γάλλος διεθνής και νυν σύμβουλος στρατιγικής της διοίκησης του Ολυμπιακού ήταν πολύ ισχυρή και έτσι ανέπτυξε μεγάλη επιθυμία να αναλάνω αυτή τη θέση.

– Με δεδομένο το ενδιαφέρον που είχαν δείξει στο παρελθόν, υπήρχε και πρακτικό ζήτημα που σας εμπόδιζε να πείτε όχι στον Ολυμπιακό;
«Δεν έχει να κάνει με αυτό. Ήρθα με χαρά, γεμάτος όρεξη. Έκανα αυτό που ήθελα».

– Υπήρχε μία περίοδος μεγάλης ανασφάλειας στον Ολυμπιακό, ίσως έτσι είναι τα πράγματα στην Ελλάδα. Σας ανησυχεί αυτό;
«Είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες περίπλοκες καταστάσεις από το πορτογαλικό ποδόσφαιρο».

– Το πρότζεκτ είναι δομημένο ώστε να διατηρηθεί το ίδιο επίπεδο ή να ανέβει;
«Ήδη δουλεύουμε και προετοιμαζόμαστε για το καλύτερο. Υπάρχουν πολλά θέματα που είναι στην τελική τους φάση. Ο σχεδιασμός πηγαίνει με τον τρόπο που θέλουμε».

– Θα έχετε σίγουρα κάποιους στόχους από το πορτογαλικό ποδόσφαιρο
«Ναι, έχουμε κάποιους στόχους. Η αγορά έχει διάφορες παραμέτρους, όπως το εμπορικό και το οικονομικό κομμάτι που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Αλλά μπορούμε να εγγυηθούμε ενισχύσεις από την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Βραζιλία κι από αλλού. Το σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι παγκοσμιοποιημένο. Παραδέχομαι ότι υπάρχουν πολλοί ενδιαφέροντες παίκτες στην Πορτογαλία, αν και πολλοί είναι ανέφικτοι, αφού οι εγχώριες ομάδες προσπαθούν να βγάλουν έσοδα από τις πωλήσεις τους».

– Υπάρχει κάτι σαν μια δυναστεία από Πορτογάλους τεχνικούς στον Ολυμπιακό, μετά τους Λεονάρντο Ζαρντίμ, Βίτορ Περέιρα, Πάουλο Μπέντο και Μάρκο Σίλβα. Νιώθεις ότι υπάρχει μία ειδική συμπάθεια στους προπονητές μας, για να μην αναφέρω και το υπέροχο παρελθόν του Φερνάντο Σάντος στην Ελλάδα;

«Νομίζω ότι εκτιμούν πάρα πολύ την ποιότητα των Πορτογάλων τεχνικών. Η μεθοδολογία που χρησιμοποιούμε, οι τεχνικές προετοιμασίας. Πιστεύουν ότι είμαστε πολύ προετοιμασμένοι προπονητές και όπως τους άκουσα να λένε μας θεωρούν πολύ ανταγωνιστικούς. Η ιδιαιτερότητα μας είναι ότι εμείς οι Πορτογάλοι προπονητές δουλεύουμε πολύ σκληρά, είμαστε πολύ απαιτητικοί και πολύ ανταγωνιστικοί».

– Η ευκολία που ο Ολυμπιακός κέρδιζε πρωταθλήματα, μήπως προκάλεσε χαλαρότητα;
«Όταν κερδίζεις για τόσα πολλά συνεχόμενα χρόνια, μερικές φορές ίσως δεν είσαι σε εκγρήγορση. Δεν ήμουν εδώ παλιότερα, αλλά αυτό που νιώθω είναι την μεγάλη επιθυμία όλων, να επανακτήσουν το στάτους του πρωταθλητή. Και μου δίνουν όλες τις απαραίτητες συνθήκες για να το κάνω πραγματικότητα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ