Μονεμβασιώτης : «Θέλουμε να αλλάξουμε επίπεδο»

Μονεμβασιώτης : «Θέλουμε να αλλάξουμε επίπεδο»

Ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης εξήγησε του λόγους της πρόσληψής του Βαλεριέν Ισμαέλ και μίλησε για την παραχώρηση του Χρήστου Αλμπάνη στην ΑΕΚ, υποστηρίζοντας ότι το ποσό που διατέθηκε στην ομάδα του είναι πολύ μεγαλύτερο από τις 400.000 ευρώ.

Ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης παραχώρησε δηλώσεις στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου προπονητή του Απόλλωνα Σμύρνης, Βαλεριέν Ισμαέλ, εξηγώντας του λόγους στη πρόσληψής του.

Επίσης, μίλησε για την παραχώρηση του Χρήστου Αλμπάνη στην ΑΕΚ και υποστήριξε ότι το ποσό που διατέθηκε η ομάδα του είναι πολύ μεγαλύτερο από τις 400.000 ευρώ, αλλά και πως στο παρελθόν έλαβε ακόμη μεγαλύτερες προτάσεις για τον 23χρονο. Τέλος, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και σε ενδεχόμενη αναδιάρθρωση.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την επιλογή του Ισμαέλ: «Πιστεύουμε να μας αλλάξει επίπεδο. Ο Απόλλων περνάει παρατεταμένη περίοδο με όχι καλές πορείες. Δεν παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, παλέψαμε για τη σωτηρία και καταφέραμε να σωθούμε δυο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Θέλουμε να φύγουμε από αυτή τη μιζέρια. Θέλαμε να φέρουμε έναν προπονητή από προηγμένο πρωτάθλημα. Ο προπονητής να σε ανεβάσει είναι ρίσκο, οι μελέτες έχουν δείξει ότι το 10% μπορεί να τα καταφέρει. Οι Πετράκης και Χάβος ήταν δύο από τους 30 προπονητές που μιλήσαμε. Είδαμε βαλκάνιους, αλλά θέλαμε προπονητή από Ισπανία ή Αγγλία. Τελικά μας προέκυψε ο κύριος Ισμαέλ που είναι Γαλλογερμανος».

Για την παραχώρηση του Αλμπάνη στην ΑΕΚ: «Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια. Το ποσό που διατέθηκε για τον Αλμπάνη δεν είναι 400.000 ευρώ, είναι πολύ μεγαλύτερο. Είναι 1.500.000 ευρώ. Ομάδα του κέντρου έδινε 1,5 εκατ. στην ομάδα και 900.000 για τρία χρόνια στον παίκτη συν 100.000 ευρώ στον μάνατζερ. Παράλληλα είχαμε προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού, από Πορτογαλία και Βέλγιο. Από τον Ιανουάριο όμως είχε αποφασίσει ότι θέλει να πάει στην ΑΕΚ. Ομάδα της Βορείου Ελλάδας έδινε 800.000 ευρώ το Δεκέμβριο, ωστόσο δεν επετεύχθη συμφωνία γιατί υπήρξε πρόβλημα στην καταβολή των χρημάτων. Είχαμε αρκετές γραπτές και προφορικές προσφορές και τελικά πήραμε περισσότερα χρήματα από τις 400.000 ευρώ που γράφεται ότι έδωσε η ΑΕΚ. Δικός μας άνθρωπος -πέρυσι που ο Αλμπάνης ήταν ελεύθερος- είχε προτάσεις και από τον Πανιώνιο και από τον Αστέρα, ωστόσο έμεινε και βοήθησε. Γι’ αυτό και αφήσαμε τον παίκτη να πάει σε ομάδα που είχε καταθέσει πρόταση μικρότερη από αυτή που είχαμε στο παρελθόν».

Για το λόγο που δεν παρουσιάστηκε τεχνικός διευθυντής: «Το αγγλικό μοντέλο δεν πέτυχε σε εμάς. Κάθε σεζόν αλλάζαμε ποδοσφαιριστές. Κρατήσαμε οκτώ παίκτες, από τους επτά κανείς δεν έπαιξε στην Α’ εθνική. Είμαστε στον τρίτο χρόνο που η ομάδα πρέπει να χριστεί από την αρχή. Το να αφήνουμε έναν άνθρωπο να παίρνει αποφάσεις δεν μας βγαίνει. Τώρα βρισκόμαστε σε μια διαδικασία που πρέπει να αλλάξουμε το σύστημα μας. Εμένα θα κατηγορήσετε για την οποία αποτυχία. Δεν συναντήσαμε κανέναν τεχνικό διευθυντή που να μην είναι και μάνατζερ. Μπορέσαμε και είδαμε παρά πολλούς, το μισό 2004. Απ’ όλους αυτούς μόνο έναν τεχνικό διευθυντή συναντήσαμε, τον κ. Νταμπίζα, ο οποίος μας είπε ότι έχει άλλες προτάσεις».

Για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δη με το τηλεοπτικό συμβόλαιο: «Όλοι βλέπετε ότι χάνουμε τις δουλειές μας, ότι προσπαθούμε να σταθούμε στα πόδια μας. Όλοι βλέπετε ότι για το ποδόσφαιρο δεν ακούμε καλό λόγο. Βλέπουμε μπάχαλο στα τηλεοπτικά, μας απειλούν για Grexit. Είμαστε υπέρ του Grexit, έτσι θα ενοχληθούν αυτοί που έφτασαν εκεί την κατάσταση. Δεν έχω δει κανέναν να αναφέρεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στην πτωχοποίηση. Η Ελλάδα έχει μισή επαγγελματική κατηγορία. Έχουμε τους τέσσερις μεγάλους που αποκαλώ επιβήτορες. Αυτοί πήραν αυξημένα συμβόλαια γιατί η NOVA ήθελε να κάνει… μείωση. Για ποιο πρωτάθλημα μιλάμε; Για ποιο επαγγελματικό ποδόσφαιρο; Η Β’ Εθνική παίρνει 600.000 ευρώ απο την ΕΡΤ. Όταν ανέβηκε ο Απόλλων ούτε αυτά υπήρχαν και ξεκίνησε το πρωτάθλημα με πρωτοβουλία του Βασιλειάδη. Όλο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει έσοδα 38 εκατομμύρια ευρώ. Η πίτα πρέπει να γίνει 100.000.000 ευρώ. Το ελληνικό πρωτάθλημα πρέπει να μιμηθεί τα μεγάλα πρωταθλήματα».

Για τα έσοδα από το στοίχημα: «Ο κόσμος παίζει στοίχημα και το κράτος παίρνει φόρους. Πρέπει το ποδόσφαιρο να παίρνει ποσοστό όπως σε άλλες λίγκες. 1.3-1.6 παίρνουν οι άλλες μικρομεσαίες ομάδες».

Για ενδεχόμενη αναδιάρθρωση: «Μην τολμήσουν. Αυτά τα σενάρια δεν είναι του Υπουργού, όπου έχει δείξει ότι θέλει να βοηθήσει. Έχουμε 10 ομάδες που έχουν τηλεοπτική στέγη και άλλες 6 που δεν έχουν. Αυτές οι ομάδες υπέγραψαν συμβολαιογικη πράξη που δεν μπορούν να σπάσουν για το τηλεοπτικό. Άρα αυτές οι 6 ομάδες αν δεν υπογράψουν την προκήρυξη τότε δεν έχουμε πρωτάθλημα. Κανείς δεν περίμενε ότι αυτοί οι 6 θα συσπειρωθούν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ