Όποτε στον Ολυμπιακό ανακατεύεται Πορτογάλος!

Όποτε στον Ολυμπιακό ανακατεύεται Πορτογάλος!

Το κοινό στοιχείο, άκρως θετικό για τον Ολυμπιακό, του Πέδρο Μαρτίνς και των συμπατριωτών του που δούλεψαν στον Πειραιά αλλά και η σύμπτωση που αρέσει στους ερυθρόλευκους με τους Πορτογάλους τεχνικούς των άλλων ομάδων.

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζει την σεζόν του με Πορτογάλο τεχνικό στον πάγκο. Ο Πέδρο Μαρτίνς θα γίνει ο 5ος προπονητής από τη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου, που θα δουλέψει στην ομάδα του Πειραιά.

Μάλιστα, όλοι τους και οι προηγούμενοι τέσσερις δηλαδή, ήρθαν στον Ολυμπιακό τη δεκαετία που διανύουμε. Για την ακρίβεια τα τελευταία έξι χρόνια. Από το 2012 έως το 2018, ο Μαρτίνς γίνεται πια ο 5ος.

Από τον Λεονάρντο Ζαρντίμ το 2012, στον Βίτορ Περέιρα τον Ιανουάριο του 2015, ο Μάρκο Σίλβα το καλοκαίρι του 2015, ο Πάουλο Μπέντο το 2016. Και τώρα ο Μαρτίνς το 2018.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι προηγούμενοι τέσσερις, με εξαίρεση ίσως τον Σίλβα που ήταν ο μοναδικός Πορτογάλος τεχνικός ο οποίος έβγαλε ολόκληρη σεζόν και τελικά έφυγε με δική του επιθυμία, δεν ολοκλήρωσαν τη δουλειά τους.

Ο Ζαρντίμ έφυγε τον Ιανουάριο του 2013. Ο Περέιρα ήρθε στα μισά της σεζόν και έκατσε μέχρι το τέλος εκείνης της σεζόν. Ο Σίλβα έκατσε μέχρι να τελειώσει εκείνη η αγωνιστική περίοδος. Ο Πάουλο Μπέντο αποχώρησε τον Φεβρουάριο του 2017. Με λίγα λόγια, κανένας τους δεν ήταν… ίδιο μήνα στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Ακόμη και ο Σίλβα που έβγαλε χρονιά, Ιούλιο είχε αναλάβει, Ιούνιο είχε αποχωρήσει. Ίδιο μήνα δεν ήταν στην ομάδα. Υπάρχει, όμως, στους Πορτογάλους του Ολυμπιακού ακόμη ένα κοινό σημείο.

Τις σεζόν που ήταν Πορτογάλος στον πάγκο της ομάδας, ανεξάρτητα αν ήταν για πολύ ή όχι, ανεξάρτητα αν έμεινε μέχρι το τέλος της σεζόν ή όχι, στο τέλος ο Ολυμπιακός κατακτούσε το πρωτάθλημα.

Την σεζόν του Ζαρντίμ (2012-2013) πήρε το νταμπλ.
Την σεζόν του Περέιρα (2014-2015) πήρε επίσης το νταμπλ.
Την σεζόν του Σίλβα (2015-2016) πήρε το πρωτάθλημα.
Την σεζόν του Μπέντο (2016-2017) πήρε επίσης το πρωτάθλημα.

Έχει το τέσσερα στα τέσσερα, λοιπόν. Και πάει για το πέμπτο, με τον Μαρτίνς. Τυχαίο, θα πει κανείς. Αλλά… σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση!

Να σημειωθεί κάτι ακόμη σε σχέση με τον Ολυμπιακό και τους Πορτογάλους προπονητές, αλλά… των άλλων. Με εξαίρεση μία (σεζόν 2009-2010), όλες τις υπόλοιπες φορές που κάποιος από τους ανταγωνιστές των ερυθρολεύκων είχε Πορτογάλο τεχνικό, ο τίτλος πάλι στον Πειραιά κατέληγε.

Προσέξτε:
Φερνάντο Σάντος στην ΑΕΚ 2002, 2005, 2006: Τρία πρωταθλήματα για τον Ολυμπιακό.
Φερνάντο Σάντος στον Παναθηναϊκό 2003: Το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό.
Φερνάντο Σάντος στον ΠΑΟΚ 2008, 2009: Τα πρωταθλήματα στον Ολυμπιακό.
Ζεσουάλδο Φερέιρα στον Παναθηναϊκό 2011, 2012: Δύο πρωταθλήματα στον Ολυμπιακό.
Ζοσέ Πεσέιρο στον Παναθηναϊκό 2007-2008: Πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό
Ζοσέ Μοράις στην ΑΕΚ 2015-2016: Πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό.

Μοναδική φορά που οι ανταγωνιστές του Ολυμπιακού είχαν Πορτογάλο τεχνικό και οι ερυθρόλευκοι δεν πήραν το πρωτάθλημα, ήταν την σεζόν 2009-2010 όταν ο Σάντος ήταν στον ΠΑΟΚ και τον τίτλο πήρε ο Παναθηναϊκός. Φέτος πάντως, για την ώρα, δεν έχει κανείς άλλος υποψήφιος πρωταθλητής Πορτογάλο, εκτός του Ολυμπιακού…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ