Ολυμπιακός : Ο Μολέδο και το μηδέν στην άμυνα!

Ολυμπιακός : Ο Μολέδο και το μηδέν στην άμυνα!

H εξαιρετική κατάσταση που βρίσκεται ο Μολέδο αποτελώντας βασικό μέλος της Ιντερνασιονάλ και η επιτυχία στην άμυνα της βραζιλιάνικης ομάδας όταν αυτός αγωνίζεται.

Ο Ροντρίγκο Μολέδο στις 10 Ιανουαρίου 2018, πριν 4,5 μήνες δηλαδή, ανακοινώθηκε από την Ιντερνασιονάλ. Πώς είναι, λοιπόν, η ποδοσφαιρική ζωή του από τότε;

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός είναι ξεκάθαρα πλέον μεταγραφική επιλογή του Ολυμπιακού. Τον γνωρίζει, τον ξεχώρισε – όπως και πολλοί άλλοι – τα 2,5 χρόνια που αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό και πλέον κάνει προσπάθεια να τον αποκτήσει από την Ιντερνασιονάλ. Η επιτυχία αυτής της μεταγραφικής υπόθεσης θα κριθεί τις επόμενες ημέρες.

Η αγωνιστική επιτυχία του Μολέδο, όμως, αυτά τα σχεδόν δέκα χρόνια καριέρας, έχει ήδη κριθεί. Το τι έκανε ο Βραζιλιάνος το διάστημα που ήταν στην πατρίδα μας, το βλέπαμε μπροστά μας. Τι έκανε, όμως, αυτούς τους μήνες που ήταν μακριά μας;

Από τη στιγμή που έφυγε, λοιπόν, ο Μολέδο έχει αγωνιστεί σε 14 επίσημους αγώνες με τη φανέλα της Ιντερνασιονάλ. Σε τρεις διοργανώσεις, τις αναφέρουμε με την ονομασία των Βραζιλιάνων: Serie A (έξι συμμετοχές), Gaucho 1 (πέντε συμμετοχές), Copa do Brasil (τρεις συμμετοχές). Συνολικά, 1216 λεπτά μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

Αυτά από μόνα τους δεν λένε τίποτα. Λέει πολλά, όμως, για έναν ποδοσφαιριστή ότι από αυτές τις 14 συμμετοχές, στις 13 ολοκλήρωσε τον αγώνα. Μόλις μία φορά έγινε αλλαγή, στο ημίχρονο του αγώνα Κυπέλλου κόντρα στην Βιτόρια Μπαΐα. Εξακολουθεί δηλαδή, σε μία χρονιά που είναι σε εξέλιξη στην Βραζιλία, να έχει γεμάτο χρόνο συμμετοχής.

Πολλά περισσότερα για έναν ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας, λέει και το εξής: Από αυτούς τους 14 αγώνες στους οποίους αγωνίστηκε, η ομάδα του δέχτηκε γκολ στους πέντε. Στους υπόλοιπους εννέα είχε κρατήσει το μηδέν. Το μηδέν είχε κρατήσει και στο ημίχρονο του αγώνα Κυπέλλου στον οποίο αντικαταστάθηκε. Τότε είχε δεχθεί γκολ στο 81′, χωρίς τον Μολέδο στο γήπεδο.

Μόλις σε τέσσερα ματς, λοιπόν, η Ιντερνασιονάλ μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα της με τον μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Από την Γκρέμιο, από την Φλαμένγκο, από την Κορίνθιανς και από την Βιτόρια Μπαΐα στο άλλο ματς Κυπέλλου. Είναι ενδεικτικό…

Όπως ενδεικτικό για τις αντοχές και την αξία του Μολέδο είναι και αυτό: Συνολικά, από το 2009 όταν και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα, έχει 188 συμμετοχές σε επίσημους αγώνες. Από αυτούς, έχει αντικατασταθεί μόλις στους εννέα!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ