Έγκλημα στον Βόλο: Μισές αλήθειες και μασημένα λόγια από ΕΛ.ΑΣ., Υπουργείο και Μαξίμου για τις ευθύνες στο Πανθεσσαλικό

Έγκλημα στον Βόλο: Μισές αλήθειες και μασημένα λόγια από ΕΛ.ΑΣ., Υπουργείο και Μαξίμου για τις ευθύνες στο Πανθεσσαλικό

Πίσω από μισές αλήθειες και εξοργιστικούς ισχυρισμούς της Αστυνομίας περί ρίψης ενός μόνο δακρυγόνου στο Πανθεσσαλικό, που παίχτες και φίλαθλοι χρειάστηκαν πρώτες βοήθειες, κρύβονται Οικονόμου, Κατσαφάδος και Μαξίμου, για να μην αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Εντελώς διαφορετική εικόνα από την πραγματικότητα, που προκαλεί την κοινή λογική, φέρεται να έχουν μεταφέρει στους ανωτέρους τους και στη λεωφόρο Κατεχάκη οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που πρωταγωνίστησαν στα απαράδεκτα γεγονότα του Πανθεσσαλικού Σταδίου κατά τη διάρκεια του αγώνα Βόλος –Ολυμπιακός.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ενημέρωση που έχουν κάνει αναφέρει ότι εντός του γηπέδου έγινε χρήση ενός και μοναδικού δακρυγόνου και ότι οι υπόλοιπες εκρήξεις που ακούγονται είναι από χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Ισχυρισμός που μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει σε όποιον έχει βρεθεί σε μια ανάλογη κατάσταση όπου γίνεται χρήση δακρυγόνων, αφού είναι αδύνατο άνθρωποι να είναι ημιλιπόθυμοι και με αίσθηση ασφυξίας από τη χρήση ενός μόνο δακρυγόνου.

Η υιοθέτηση δε αυτής της αστείας επιχειρηματολογίας από τον υπουργό Γιάννη Οικονόμου, τον υφυπουργό Κώστα Κατσαφάδο και το Μαξίμου είναι επίσης εξοργιστική

Η ενημέρωση στο Μαξίμου

Παράλληλα γίνεται αναφορά ότι χρήση περισσότερων χημικών έγινε εκτός γηπέδου όπου υπήρξαν συγκρούσεις αστυνομικών δυνάμεων με ομάδες ατόμων.

Η παραπάνω ενημέρωση των αξιωματικών της Θεσσαλίας φαίνεται για την ώρα να υιοθετείται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά ακόμα και από το Μέγαρο Μαξίμου, που η αλήθεια είναι ότι θορυβήθηκε από τα όσα έγιναν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Ωστόσο η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική και την έζησαν όσοι βρέθηκαν εντός του γηπέδου ενώ τα βίντεο και οι εικόνες που έχουν καταγραφεί είναι αδιάψευστοι μάρτυρες.

Σύμφωνα λοιπόν με μαρτυρίες διμοιρίες των ΜΑΤ που έλαβαν εντολή να εισβάλουν εντός του γηπέδου έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών επηρεάζοντας τόσο τους χιλιάδες οπαδούς όσο και τους πρωταγωνιστές του ποδοσφαιρικού αγώνα, δηλαδή τους παίκτες των δύο ομάδων ακόμα και τους διαιτητές.

Όλοι γνωρίζουν

Αλλά ακόμα και όσοι δεν ήταν αυτόπτες μάρτυρες βλέποντας τα σκηνικά μέσα από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες είναι εύκολο να αντιληφθούν ότι αυτή η αποπνικτική ατμόσφαιρα δεν μπορεί να προκληθεί από ένα μόνο δακρυγόνο σε ένα τόσο μεγάλο στάδιο.

Χαρακτηριστικά είναι τα πλάνα της COSMOTE TV που σε ζωντανή μετάδοση κατέγραψε τον τερματοφύλακα της ομάδας του Βόλου να αποχωρεί υποβασταζόμενος με πρόβλημα στην όραση.

Στη συνέχεια τον βλέπουμε να δέχεται τις πρώτες βοήθειες και να του παρέχεται οξυγόνο έχοντας καταρρεύσει στα αποδυτήρια

Με φιάλη οξυγόνου ο τερματοφύλακας του Βόλου Κόστιτς

Δείτε τα πλάνα κατά την αποχώρηση του Κόστιτς

Όσοι γνωρίζουν έχοντας βρεθεί σε αντίστοιχες καταστάσεις είτε σε γήπεδα είτε σε πορείες με χρήση χημικών, εύκολα αντιλαμβάνονται ότι για να βρεθεί κάποιος σε αυτή την κατάσταση είτε έχει δεχθεί πάνω του το δακρυγόνο είτε έχει γίνει μεγάλη χρήση χημικών και οι ατμόσφαιρα έχει γίνει αποπνικτική σε μια μεγάλη ακτίνα.

Αυτό φαίνεται και από τις κινήσεις των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων που αποχωρούν τρέχοντας έχοντας επηρεαστεί από τα χημικά που έχουν κατακλύσει τον αγωνιστικό χώρο.

Την ώρα που συνέβαιναν όλα αυτά εντός του αγωνιστικού χώρου, στην άλλη άκρη του Σταδίου και στις κερκίδες επικρατούσε πανικός με τους φιλάθλους να συνωστίζονται στις εξόδους των θυρών για να πάρουν ανάσα από την αποπνικτική ατμόσφαιρα λόγω των χημικών.

Όλα αυτά δεν μπορούν να συμβούν με τη χρήση ενός και μόνο δακρυγόνου όπως φέρεται να υποστηρίζουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλία.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΕΔ Θεσσαλίας αναφέρεται ότι «οι άμεσες ενέργειες των αστυνομικών, που εκτελούσαν μέτρα τάξης, με την χρήση των ενδεδειγμένων μεθόδων, απέτρεψαν την είσοδό τους». Βέβαια δεν γίνεται αναφορά ποιες είναι αυτές οι ενδεδειγμένες μέθοδοι ωστόσο όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για χημικά και κρότου λάμψης.

Παράλληλα γίνεται λόγος για επεισόδια έξω από το γήπεδο όπου γίνεται παραδοχή ότι εκεί έγινε χρήση χημικών.

Συγκεκριμένα αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Αστυνομικοί, χρησιμοποιώντας τα απαραίτητα μέσα -περιλαμβανομένης της περιορισμένης χρήσης δακρυγόνων μέσων στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου- τους απώθησαν, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από το σημείο και να μην επεκταθεί η ένταση, ενώ πραγματοποιήθηκαν 16 προσαγωγές».

Σε βίντεο που αναρτήθηκε από την ERT Sports φαίνεται ότι αυτά τα επεισόδια έγιναν πολύ μακριά από το γήπεδο και δύσκολα τα χημικά που χρησιμοποιήθηκαν εκεί θα μπορούσαν να είχαν προκαλέσει αποπνικτική ατμόσφαιρα εντός του γηπέδου. Άλλωστε όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση τα επεισόδια εκτός γηπέδου έγιναν μετά την ένταση εντός του Σταδίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ