Στον αέρα ξανά το πρωτάθλημα – Επιμένουν οι διαιτητές για την αποχή

Στον αέρα ξανά το πρωτάθλημα – Επιμένουν οι διαιτητές για την αποχή

Δεν «καλύπτονται» -λένε- από τις αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού

Θα έχουμε πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο (έστω κεκλεισμένων των θυρών); Θα «παίξουμε» την 15η αγωνιστική της Super League όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο ή θα παραμείνει μπροστά στο καλεντάρι η 14η που αναβλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα μετά την αποχή των διαιτητών; Όχι, μην ψάχνετε την απάντηση από τώρα. Διότι δεν γνωρίζει κανείς.

Ίσως γίνουμε σοφότεροι μέσα στην ημέρα, καθώς υπάρχει η συνεδρίαση της Σούπερ Λιγκ. Ίσως πάλι όχι, καθώς οι διαιτητές δεν έχουν αποφασίσει αν θα συνεχίσουν την αποχή τους ή αν ολοκλήρωσαν τη διαμαρτυρία τους. Γιατί; Διότι λέει δεν καλύπτονται από τα μέτρα που πάρθηκαν χθες στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Κανονικός… μύλος
Τι αποφάσισε χθες η ΕΕΑ για τους ρέφερι. Επί της ουσίας έναν 5λογο.

Διαβάστε επίσης: Το πλάνο Καρβαλιάλ, οι δοκιμές, η αίσθηση για την 11αδα και ένα σωρό απορίες…

• Αυξάνονται τα ελάχιστα προβλεπόμενα πρόστιμα για δυσφημιστικές κρίσεις και δηλώσεις / κατά αξιωματούχων διαιτησίας (συζητήθηκε να ανέβει το ποσό έως και στις 100.000 ευρώ). Η αλλαγή θα ισχύσει άμεσα εφόσον λάβει την κατ’ εξαίρεση έγκριση των FIFA και UEFA.

• Επαναφορά του σχολιασμού των επίμαχων φάσεων από την ΚΕΔ με τη δημοσιοποίηση του βίντεο.

• Η ΕΠΟ θα συνδράμει στη νομική κάλυψη των διαιτητών και των βοηθών διαιτητών κατά περίπτωση και μετά από συνεργασία και συνεννόηση με τους διαιτητές.

• Θα ζητηθεί να βρίσκεται πάντοτε αστυνομικός της υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας στο χώρο των αποδυτηρίων στα παιχνίδια της Super League 1.

• Από την επόμενη αγωνιστική περίοδο εναρμόνιση με τα ισχύοντα της UEFA για την προστασία των διαιτητών σε περίπτωση δυσφημιστικών κρίσεων και δηλώσεων.

Οι διαιτητές όμως θέλουν κάτι παραπάνω. Αποδείχθηκε από την επιστολή που κυκλοφόρησε στη μεταξύ τους συνεννόηση. «Αγαπητοί συνάδελφοι, Σε συνέχεια της απόφασης της προηγούμενης εβδομάδας για αποχή από τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις επ’ αόριστον σας υπενθυμίζουμε ότι για τυπικούς λόγους πρέπει να δηλώσουμε το ΚΩΛΥΜΑ μας στην πλατφόρμα για την επόμενη αγωνιστική. Σε περίπτωση που έχουμε θετική εξέλιξη ως προς τα αιτήματα μας θα επανεξετάσουμε την θέση μας μέσω ψηφοφορίας στις επόμενες ημέρες.

Σας παρακαλούμε το ΚΩΛΥΜΑ όπως μπει το αργότερο μέχρι αύριο στις 14:00». Θυμίζουμε ότι οι ορισμοί των διαιτητών γίνονται τη Πέμπτη. Άρα ως τότε μάλλον θα συνεχίζεται και το… πόκερ γύρω από το αν θα έχουμε τελικά ή πρωτάθλημα ή αν θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ