Tελικά ποιος έχει το δίπλωμα του Λουτσέσκου; Η πληρωμένη απάντηση του Ρουμάνου προπονητή στη Τούμπα

Tελικά ποιος έχει το δίπλωμα του Λουτσέσκου; Η πληρωμένη απάντηση του Ρουμάνου προπονητή στη Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου μετά από την ήττα στην Νέα Φιλαδέλφεια πηγαίνει... τρένο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Ρουμάνος προπονητής δέχτηκε έντονη κριτική μετά από την ήττα από την ΑΕΚ, όμως μέσα από την δουλειά του έδωσε απαντήσεις σε όσους τον αμφισβητούν.

Ο ΠΑΟΚ μετά την ήττα από την ΑΕΚ (2-0) στη Νέα Φιλαδέλφεια, στα τέλη του Οκτώβρη, τρέχει ένα αήττητο σερί 8 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις (7 νίκες, 1 ισοπαλία) στο οποίο έχει πετύχει σημαντικές νίκες τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δέχτηκε έντονη κριτική για την τακτική που ακολούθησε στο ντέρμπι με την Ένωση, με το φίλαθλο κοινό της Θεσσαλονίκης να απαξιώνει το έργο του Ρουμάνου προπονητή και να του παίρνει μέχρι… και το δίπλωμα. Βέβαια, ο 54χρονος τεχνικός έδωσε την απάντησή του σε όσους τον αμφισβητούν  μέσα από την δουλειά του και τα αποτελέσματα της ομάδας του.

Διαβάστε επίσης: Τρομερό σύνθημα στα αποδυτήρια του Καραϊσκάκη: «Αφιερωμένο στους εχθρούς μας, Μητσοτάκη και τον ανιψιό του Δημητριάδη»

Από τις 30 Οκτωβρίου, όταν και ο Δικέφαλος του Βορρά έχασε από την ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ έχει πετύχει μεγάλες νίκες με τις οποίες βρίσκεται μέσα στους στόχους του. Αρχικά, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πέρασε σαν… σίφουνας από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με το ευρύ 4-2, επικρατώντας του Ολυμπιακού, ενώ απέναντι σε Παναιτωλικό, Πανσερραϊκό και Λαμία, πέτυχε 3 εύκολες νίκες, με τις οποίες οι ασπρόμαυροι της Θεσσαλονίκης κάλυψαν το χαμένο έδαφος στο πρωτάθλημα και ανέβηκαν στη 3η θέση της βαθμολογίας, έχοντας 29 βαθμούς, μόλις στο -2 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Επίσης, στις εντός συνόρων υποχρεώσεις του ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 1-0 τον Βόλο για τον πρώτο αγώνα στην φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας, παίρνοντας σαφές προβάδισμα πρόκρισης στη επόμενη φάση του θεσμού.

Ωστόσο, το καλύτερο ο Ρουμάνος προπονητής το φύλαγε για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Δικεφάλου. Ο ΠΑΟΚ στα τρία παιχνίδια για τους ομίλους του Europa Conference League που ακολούθησαν μετά την ήττα από την ΑΕΚ, έφερε ισοπαλία με την Αμπερντίν (2-2) χωρίς να του στοιχίσει, κέρδισε την Άιτνραχτ Φρανκφούρτης στη Γερμανία (2-1) με την οποία εξασφάλισε την πρωτιά στον όμιλό του, σε μια έδρα όπου η Μπάγερν Μονάχου έφαγε 5 γκολ πριν λίγες μέρες, και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την εντός έδρας νίκη επί της Ελσίνκι (4-2).

Ο ΠΑΟΚ με αυτό το τρόπο, έμεινε αήττητος στα ευρωπαϊκά του παιχνίδια , έγινε η ελληνική ομάδα που συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς σε όμιλο (16), πέρασε απευθείας στην φάση των «16» και θα αγωνιστεί στην Ευρώπη ξανά τον Μάρτιο, έβαλε μεγάλα ποσά στα ταμεία του, ενώ έφτιαξε το ευρωπαϊκό του μέλλον αφού ανέβηκε στο ranking της UEFA.

Σε όλα αυτά, ο Λουτσέσκου είναι ο βασικός υπεύθυνος καθώς με την δουλειά του έχει κάνει τον ΠΑΟΚ μια ομάδα με ταυτότητα που ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο. Ο Δικέφαλος του Βορρά είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ελλάδα, όπως μαρτυρούν και οι αριθμοί. Σε 8 παιχνίδια, οι ασπρόμαυροι έχουν πετύχει 23 γκολ ενώ έχει δεχτεί μόλις 8.

Ο ΠΑΟΚ με τον Λουτσέσκου στον πάγκο του έχει ζήσει τις μεγαλύτερες στιγμές στην ιστορία του, όσο κι αυτό ακούγεται υπερβολικό. Ο Ρουμάνος προπονητής έχει αποδείξει πολλές φορές την προπονητική του αξία και ικανότητα. Κάποιοι ακόμα δεν το έχουν καταλάβει και προσπαθούν να απαξιώσουν την δουλειά του. Όμως ο 54χρονος τεχνικός έδωσε για ακόμα μία φορά την απάντησή του μέσα από την δουλειά του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ