Το «μαύρο» σερί της ΑΕΚ που δεν την αφήνει να «πατήσει» κορυφή (vids)

Το «μαύρο» σερί της ΑΕΚ που δεν την αφήνει να «πατήσει» κορυφή (vids)

Η ΑΕΚ άφησε ακόμη δύο βαθμούς με ομάδα από το κάτω διάζωμα της βαθμολογίας, δίνοντας έτσι συνέχεια στο μαύρο φετινό σερί της - Η σύγκριση με τα ντέρμπι και η δικαιολογία των απουσιών.

Η ΑΕΚ αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά ιδανική αυτόχειρας την φετινή αγωνιστική περίοδο αφήνοντας δύο πολύτιμους βαθμούς στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό (2-2). Αν και το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα κατάφερε να πάρει «αέρα» δύο τερμάτων πριν καλά καλά το ρολόι δείξει 15′, στην συνέχεια εμφάνισε τις ίδιες παθογένειες, δεν κατάφερε να τελειώσει το ματς, έχασε την συγκέντρωση του και στο τέλος το «πλήρωσε».

Έτσι η Ένωση έπειτα και από το στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού έχασε μια «χρυσή» ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και παράλληλα να έχει την δυνατότητα να κλείσει το έτος κοιτώντας από… ψηλά.

Διαβάστε επίσης: Ο Τζιοβάνι που «βοηθάει» τον Ελ Αραμπί, το 1 γκολ/ασίστ ανά 102 λεπτά, ο Ολυμπιακός Β και η απόφαση του Καρβαλιάλ!

Ο λόγος που δεν το έκανε αυτό; Μα φυσικά το γεγονός πως για ακόμη μια φορά δεν μπόρεσε να φύγει με το τρίποντο από το γήπεδο κόντρα σε ομάδα η οποία βρίσκεται στο κάτω διάζωμα της βαθμολογίας και έχει διαφορετικούς στόχους από την ίδια.

Οι 10 βαθμοί σε ντέρμπι και οι τρεις κόντρα σε ΟΦΗ Πανσερραϊκό Κηφισιά και Παναιτωλικό

Η Ένωση άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό διευρύνοντας έτσι το… μαύρο σερί κόντρα στις μικρομεσαίες ομάδες. Αυτό φυσικά δεν έχει αντίκτυπο μόνο στο… μάτι αλλά και στην τελική σούμα της ημέρας.

Πιο συγκεκριμένα η ΑΕΚ στα πρώτα 14 ματς πρωταθλήματος που έχουν παιχτεί μέχρι στιγμής στην ελληνική Superleague έχει καταφέρει ένα… σπουδαίο κατόρθωμα (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται).

Ποιο είναι αυτό; Να μετρήσει 10 βαθμούς στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ (2-0), Παναθηναϊκό (1-2), Ολυμπιακό (1-1) και Άρη (1-0), αλλά την ίδια ώρα μόλις τρεις κόντρα σε ΟΦΗ (2-0), Πανσερραϊκό (1-1), Κηφισιά (1-1) και Παναιτωλικό (2-2), πετώντας έτσι στα… σκουπίδια εννέα βαθμούς σε παιχνίδια που οι ανταγωνιστές της για τον τίτλο είτε πέρασαν χωρίς απώλειες, είτε δύσκολα θα… στραβοπατήσουν.

Η δικαιολογία των απουσιών

Αν υπήρχε όσκαρ ατυχίας σίγουρα αυτό θα είχε απονεμηθεί στην ΑΕΚ. Η Ένωση μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να παρουσιαστεί στο χορτάρι πλήρης με τον Ματίας Αλμέιδα να έχει κάθε αγωνιστική και νέους «πονοκεφάλους», όντας αναγκασμένος να προβαίνει συνεχώς σε αλχημείες, προκειμένου να… μπαλώσει τα κενά.

Τελευταία ονόματα που προστέθηκαν στο απουσιολόγιο του Αργεντίνου τεχνικού, ήταν αυτά των Σιντιμπέ και Μουκουντί,  με τους Στάνκοβιτς, Πόνσε, Αραούχο, Άμραμπατ, Πινέδα αλλά και ο μακροχρόνια απόντας Φερνάντες να συμπληρώνουν την μακρά λίστα της ΑΕΚ η οποία τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη βλέπει το θέμα των απουσιών να της στοιχίζει.

Και τώρα…

Τελευταία «αποστολή» για την ΑΕΚ το 2023 είναι αυτή στις Σέρρες κόντρα στον Πανσερραϊκό. Μια ομάδα η οποία στην «Opap Arena» την υποχρέωσε στην πρώτη απώλεια βαθμών στη σεζόν. Ήταν τότε στις 26 του Αυγούστου όταν οι νεοφώτιστοι ύψωσαν τοίχος καταφέρνοντας να φύγουν με τον «χρυσό» βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από την Φιλαδέλφια.

Πλέον έπειτα και από την χθεσινή… γκέλα στο Αγρίνιο οι παίχτες του Ματίας Αλμέιδα γνωρίζουν πως περιθώρια για περαιτέρω απώλεια βαθμών δεν υπάρχουν.

Άλλωστε με την επάνοδο στις αγωνιστικές υποχρεώσεις η ΑΕΚ έχει να ανέβει ένα βουνό (Βόλο εντός 03/1), (Ολυμπιακό εκτός, 07/1), (Άρη για το Κύπελλο εντός 10/01), (Παναθηναϊκό εντός, 14/1).

Έτσι η ΑΕΚ θέλει να μείνει σε απόσταση βολής από την κορυφή με σκοπό το 2024 να επιδιώξει για το… προσπέρασμα.

Αρκεί βέβαια σε δύο 24ωρα από τώρα να μην πέσει ξανά στην ίδια παγίδα…

ΑΕΚ – Πανσερραϊκός 1-1

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ