Ο Τζιοβάνι που «βοηθάει» τον Ελ Αραμπί, το 1 γκολ/ασίστ ανά 102 λεπτά, ο Ολυμπιακός Β και η απόφαση του Καρβαλιάλ!

Ο Τζιοβάνι που «βοηθάει» τον Ελ Αραμπί, το 1 γκολ/ασίστ ανά 102 λεπτά, ο Ολυμπιακός Β και η απόφαση του Καρβαλιάλ!

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ χρησιμοποιεί ποδοσφαιρικά κριτήρια στις επιλογές του. Η επιστροφή του Ελ Αραμπί δεν κρύβει... μυστικά, αλλά ρεαλισμό. Ο Μαροκινός κάνει πράγματα που αποτελούν παράδειγμα για τους νέους και έχει στο μυαλό του τον... Τζιοβάνι!

Στις 3 Φεβρουαρίου 2024 θα κλείσει τα 37 του χρόνια. Θα μεγαλώσει κι άλλο. Οχι μόνο ηλικιακά. Αλλά τον μύθο του. Διότι ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είναι αυτό ακριβώς. Μύθος. Θρύλος. Για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο καλύτερος σέντερ φορ που έχει εμφανιστεί στα μέρη μας τα τελευταία 20 χρόνια. Ο πιο σύγχρονος. Πιο ολοκληρωμένος. Πιο… στυγνός σκόρερ από όλους. Ελίτ, σε όλα του.

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ είναι ένας προπονητής με πολλά χιλιόμετρα στο ποδόσφαιρο. Εχουν περάσει χιλιάδες ποδοσφαιριστές από τα χέρια του. Ολων των ηλικιών, εθνικοτήτων, χαρακτηριστικών. Αν μη τι άλλο, γνωρίζει τι θέλει από τους παίκτες του. Ξέρει τι ζητάει από τους στόπερ, τους χαφ, τους επιθετικούς. Γενικώς, είναι ένας τεχνικός με πολύ ξεκάθαρες ιδέες. Που δίνει πολύ ξεκάθαρες οδηγίες. Και ο οποίος έχει πολύ ξεκάθαρο στο μυαλό του τι παίκτες θέλει: Εκείνους που θα του κάνουν τη δουλειά. Και αυτή τη δουλειά, να μπει η μπάλα στο πλεκτό, δεν την ξέρει κανείς καλύτερα από τον Ελ Αραμπί. Κανένας. Ποδοσφαιρικά, λοιπόν, δεν μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο, από το προφανές.

Διαβάστε επίσης: Η άνοδος και η πτώση του κινεζικού ποδοσφαίρου: Το τραγικό τέλος ενός ονείρου (vids+pics)

Ο Ελ Αραμπί χρησιμοποιήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι από τον προπονητή του. Με την Μπάτσκα Τόπολα σκόραρε. Σε ένα παιχνίδι «τελειωμένο». Με τον Πανσερραϊκό, η παρουσία του άλλαξε την ιστορία του αγώνα. Αλλαξε την εικόνα του Ολυμπιακού στο διάστημα που πάτησε τον αγωνιστικό χώρο. Και στη δύσκολη στιγμή, όταν η μπάλα ζύγιζε δεκάδες κιλά, είχε την προσωπικότητα, τον χαρακτήρα και την αυτοπεποίθηση να την πάρει και από τα 11 βήματα να τη στείλει στα δίχτυα του Χοβάν. Και παράλληλα να στείλει τρεις σημαντικούς βαθμούς στο ταμείο για την ομάδα του.

Ο Ελ Αραμπί δεν είχε καταφέρει να βρει χώρο και χρόνο επί ημερών Μαρτίνεθ.

Ο Ισπανός τεχνικός είχε επιλέξει να στηρίξει την επιλογή του. Ο ίδιος και ο Αντόνιο Κορδόν επέμειναν για την απόκτηση του Στέβαν Γιόβετιτς και για αυτόν τον λόγο ο Μαυροβούνιος ήταν ο «δεύτερος» φορ του Ολυμπιακού όλο αυτό το διάστημα, πίσω από τον Ελ Κααμπί. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ελ Αραμπί ήταν ανενεργός. Το αντίθετο. Ο ίδιος φρόντισε να μείνει «ζεστός», παίζοντας με την ομάδα Β και δίνοντας το παράδειγμα ακόμη και στους νεότερους συμπαίκτες του, που… σνομπάρουν τη σημασία του ρυθμού και της ετοιμότητας.

Ο σχεδόν 37χρονος Ελ Αραμπί «έγραψε» δύο συμμετοχές και 1 γκολ στη Super League 2, όταν άλλοι ποδοσφαιριστές κάνουν πως δεν βλέπουν και προτιμούν να είναι απλά στην αποστολή της πρώτης ομάδας. Ή… στην εξέδρα. Η νοοτροπία κάνει τη διαφορά στο ποδόσφαιρο. Και ο αρχηγός του Ολυμπιακού παράδειγμα για όλους.

Η αποχώρηση του Ισπανού, συν ο τραυματισμός που ταλαιπώρησε τον Γιόβετιτς, αλλά και η αλλαγή προπονητή, άνοιξαν χώρο στον έμπειρο στράικερ. Και όπως κάνει στο γήπεδο, όταν βρει ελάχιστο ελεύθερο χώρο… εκτελεί. Για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα τι ακριβώς έχει πετύχει ο Γιούσεφ με τη φανέλα του Ολυμπιακού, έχει σημασία να αναφέρουμε πως στα 211 επίσημα παιχνίδια που έχει δώσει με τη φανέλα των Πειραιωτών από το 2019 έως σήμερα, έχει πετύχει 91 γκολ και έχει μοιράσει 24 ασίστ.

Με απλά μαθηματικά, ο έμπειρος στράικερ έχει 1 γκολ/ασίστ ανά 102 λεπτά συμμετοχής με την ερυθρόλευκη φανέλα. Και έχει βάλει έναν στόχο. Να φτάσει και προσπεράσει σε γκολ τον Τζιοβάνι… Ο Βραζιλιάνος έχει 97. Ο Γιούσεφ χρειάζεται πλέον άλλα 7 για να κάνει κάτι μοναδικό και να γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Ολυμπιακού. Το έχει ήδη κάνει. Αλλά κάθε επίτευγμα, έχει τη σημασία, την αξία και το… βάρος του.

Ο Ελ Αραμπί μπορεί να μην το λέει. Μπορεί να μην το «φωνάζει». Αλλά είναι ξεκάθαρο πως το να «πιάσει» και να ξεπεράσει στον μεγάλο «Ζίο», είναι ένα έξτρα κίνητρο που έχει δώσει στον εαυτό του. Διότι έτσι κάνουν οι μεγάλοι κυνηγοί. Πάντα βρίσκουν λόγους να συνεχίζουν. Θέτουν δικά τους όρια στις επιθυμίες και τα όνειρά τους. Ανανεώνονται μέσα από τους δύσκολους στόχους. Ετσι, πέρα και πάνω από αριθμούς, ο Ελ Αραμπί είναι ένας ποδοσφαιριστής-ορόσημο για τον Ολυμπιακό.

Το απόλυτο παράδειγμα σέντερ φορ μιας ομάδας κορυφής. Μια κορυφαία ποδοσφαιρική προσωπικότητα, που συνεχίζει να προσφέρει, ακόμη και στη δύση της ποδοσφαιρικής πορείας του. Που διψάει για αποδείξεις και για γκολ. Και για ποδόσφαιρο, κυρίως…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ