Πινέδα: «Τσιμπιόμουν όταν άκουγα τον ύμνο του Champions League και του Europa»

Πινέδα: «Τσιμπιόμουν όταν άκουγα τον ύμνο του Champions League και του Europa»

Ο Ορμπελίν Πινέδα μίλησε σε δημοσιογραφικό μέσο της πατρίδας του για τη ζωή του στην Ελλάδα και την παρουσία του στην ΑΕΚ.

Ο Ορμπελίν Πινέδα μίλησε σε δημοσιογραφικό μέσο της πατρίδας του σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στον ερχομό του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αλλά και την αμφισβήτηση που υπήρξε στο πρόσωπό του τις πρώτες του μέρες στην Ελλάδα.

Παράλληλα, μίλησε για τις εντυπώσεις του από το νέο γήπεδο της ΑΕΚ και για το τι θα ζητήσει από τον… Άγιο Βασίλη.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είχα συμπαίκτες στο Μεξικό που είχαν βιώσει την εμπειρία αυτή και μου έλεγαν ότι τίποτα δεν είναι εύκολο στην Ευρώπη. Στο Μεξικό τα έχεις όλα και νιώθεις άνετος και έρχεσαι εδώ στην Ευρώπη και ξεκινάς από το μηδέν, κανείς δεν σε γνωρίζει. Πρέπει λοιπόν να θυσιαστείς και να δουλέψεις. Πρέπει επίσης να χτυπάς πόρτες και εγώ είμαι ένα ξεκάθαρο παράδειγμα. Χτύπησα την πόρτα στην Ελλάδα και με άκουσαν. Η Ευρώπη είναι άλλο επίπεδο από το Μεξικό.

Η αλήθεια είναι ότι όταν πήγα στην Ισπανία ένιωθα πολύ φόβο. Ήμουν στο Μεξικό, έπαιζα συνέχεια και πήγα σε μια ομάδα που δεν έπαιξα καθόλου. Σκεφτόμουν: Για αυτό έφυγα από το Μεξικό για να μην με υπολογίζουν; Ήταν δύσκολο, πίστευα ότι δεν το άξιζα. Κάθε μέρα όμως έπρεπε να βρίσκομαι που δεν μου άρεσε, που δεν το ήθελα. Να είμαι με αυτούς που έπαιζαν πάντα και να δουλέψω, να χαμογελάω. Ήθελα να προσαρμοστώ και να είμαι καλά».

Για το πώς ένιωσε σε προσωπικό επίπεδο όταν από «διάσημος» στο Μεξικό έρχεται ως… άγνωστος στην Ελλάδα: «Θα στο εξηγήσω λίγο γρήγορα. Ναι είναι αλήθεια ότι όταν ήρθα για πρώτη φορά στην Ελλάδα έλεγαν: Ποιος είναι αυτός ο τυπάκος, πολύ μικροκαμωμένος και λεπτός, ποιος είναι; Και ο Ματίας απαντούσε σύντομα θα τον μάθετε. Πάντα θέλεις να προσαρμοστείς και πιστεύω ότι έχει μεγάλη σημασία αυτό που έχεις στο κεφάλι σου. Αν θέλεις να προχωρήσεις και σου προτείνεται αυτό που θες, μπορείς να το πετύχεις».

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από την «Αγιά Σοφιά»: «Την πρώτη μέρα που ήρθα είπα, τι θα κάνουμε εδώ, επιχείρηση με πυροτεχνήματα; Πολλά πυροτεχνήματα, πολύς καπνός. Έτσι είναι το πάθος που έχουν στην Ελλάδα. Καθυστερούσαμε 10-15 λεπτά για να φύγει ο καπνός και να μπορέσουμε να παίξουμε. Σε κάθε παιχνίδι, σε κάθε ντέρμπι τσιμπιόμουν όταν άκουγα τον θόρυβο. Τσιμπιόμουν όταν άκουγα τον ύμνο του Champions League και του Europa. Σκεφτόμουν ότι αγωνίζομαι σε αυτό, ότι είμαι εδώ και θέλω περισσότερα. Δεν θέλω να τελειώσει αυτό, θέλω περισσότερα και περισσότερα. Πρώτα από όλα θέλω να συνεχίσω να το χαίρομαι και τον επόμενο χρόνο στόχος μου είναι να περάσουμε στο Champions League. Γράφουμε ιστορία στην ομάδα και θέλω να είμαι μέρος της ιστορίας της ομάδας μας. Δουλεύω όσο καλύτερα γίνεται, δουλεύω για να είμαι καλύτερος. Θέλω να δώσω στην ομάδα μου το καλύτερο δυνατό και να προσπαθήσουμε για το τέλειο για όλους».

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ