Γιατί ο Καμαρά έφυγε εσπευσμένα για τη Γουινέα- Η απίστευτη ιστορία στο Κονάκρι

Γιατί ο Καμαρά έφυγε εσπευσμένα για τη Γουινέα- Η απίστευτη ιστορία στο Κονάκρι

Ο Μαντί Καμαρά έφυγε άμεσα για την πατρίδα του. Και ο λόγος είναι σοβαρός…

«Μισός» ο Ολυμπιακός απόψε στο Περιστέρι. Από τραυματισμούς (Ελ Αραμπί), τιμωρίες (Φορτούνης) αλλά και από μια ιστορία από εκείνες που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Εκείνη που ανάγκασε τον Μαντί Καμαρά να αναχωρήσει άμεσα για την πατρίδα του, τη Γουινέα. Μια φονική έκρηξη στον κεντρικό πετρελαϊκό σταθμό της χώρας, που άφησε πίσω της 13 νεκρούς και 178 τραυματίες (με την θλιβερή καταμέτρηση ακόμη σε εξέλιξη).

Συνέβησαν όλα αυτά δίπλα στη συνοικία που μεγάλωσε ο Μαντί Καμαρά. Εκεί όπου ζει ακόμη η οικογένεια του. Και η «επικοινωνία» μετά την έκρηξη και την καταστροφική πυρκαγιά που ακολούθησε είναι αδύνατη. Ήταν αναμενόμενο λοιπόν ο άσος του Ολυμπιακού να ζητήσει σχετική άδεια -και βέβαια οι Ερυθρόλευκοι να του την παραχωρήσουν- προκειμένου να ταξιδέψει και να βρεθεί πλάι στους ανθρώπους του.

Δεν είναι σαφής προς το παρόν η έκταση των ζημιών στον πετρελαϊκό σταθμό. Η Γουινέα δεν παράγει πετρέλαιο και δεν διαθέτει διυλιστήρια. Εισάγει πετρελαϊκά προϊόντα, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων αποθηκεύεται στο Καλούμ και από εκεί μεταφέρεται με βυτιοφόρα σε όλη τη χώρα. Άγνωστα παραμένουν και τα αίτια της έκρηξης και θα διενεργηθεί έρευνα για τον εντοπισμό των υπευθύνων, όπως ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.

Οι συνέπειες της έκρηξης έγιναν αισθητές και σε άλλες πόλεις της χώρας, κυρίως λόγω του φόβου των πολιτών για ελλείψεις σε καύσιμα. Στην πόλη Μαμού, 260 χιλιόμετρα από το Κονακρί, ιδιοκτήτες αυτοκινήτων πολιορκούσαν πρατήρια καυσίμων. Ένα λίτρο βενζίνης πωλείται τώρα έναντι 20.000 φράγκων Γουινέας (2,35 δολάρια) στη μαύρη αγορά. Προηγουμένως, η τιμή της βενζίνης ήταν 12.000 φράγκα Γουινέας το λίτρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ