Μπλάνκο, ο τελευταίος που στέριωσε!

Μπλάνκο, ο τελευταίος που στέριωσε!

Η σεζόν 2010-2011 ήταν η τελευταία του Ίσμαελ Μπλάνκο στην ΑΕΚ. Στην ουσία εκείνη ήταν και η τελευταία σεζόν που η Ένωση είχε επιθετικό που έμεινε πολλά χρόνια στην ομάδα.

Ο Σέρχιο Αραούχο φαίνεται ότι θα αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα. Σε κάθε περίπτωση, η παραμονή του θεωρείται πια από δύσκολη έως αδύνατη. Συνεχίζοντας στην ουσία την… κατάρα των τελευταίων ετών που θέλει την ΑΕΚ, μια ομάδα με παράδοση στους επιθετικούς, να μην μπορεί να κρατήσει για πολύ στο ρόστερ της φορ περιοχής.

Μιλώντας, λοιπόν, ξεκάθαρα για αυτή τη θέση (όχι τους πλάγιους που είναι μια άλλη ιστορία) και μιλώντας μόνο για τις σεζόν που η ΑΕΚ ήταν στη μεγάλη κατηγορία (και όχι στην διετία 2013-2015), οι κιτρινόμαυροι δείχνουν ότι έχουν μεγάλο πρόβλημα να βρουν τον επιθετικό στον οποίο θα στηρίξουν την ομάδα τους.

Όταν μάλιστα τον βρίσκουν, όπως τον Αραούχο, εκείνος αφενός δεν μένει περισσότερο από 1,5 χρόνο, αφετέρου με τον Αργεντινό δεν υπήρχε ασφάλεια, αφού και το περσινό καλοκαίρι ήταν αμφίβολο αν θα επιστρέψει.

Πάντως, ο τελευταίος επιθετικός που είχε στεριώσει, ήταν συμπατριώτης του. Ο Ισμαέλ Μπλάνκο, που είχε μείνει τέσσερα χρόνια. Η σεζόν 2010-2011 ήταν η τελευταία του. Και από τότε;

Ήρθε την σεζόν 2011-2012 ο Γκούντγιονσεν. Αλλά έμεινε μια σεζόν και μάλιστα με πολύ σοβαρό τραυματισμό. Την ίδια χρονιά είχε αγωνιστεί στην ΑΕΚ και ο Μπέλεκ, αλλά ελάχιστοι τον θυμούνται.

Την αγωνιστική περίοδο 2012-2013, σεζόν του υποβιβασμού, η ΑΕΚ δοκίμασε με τον Φουρτάδο. Στη συνέχεια με τον Αντώνη Πετρόπουλο, που ίσα – ίσα έμεινε έξι μήνες.

Μετά την επιστροφή στην Super League, στην ΑΕΚ υπήρχαν ο Ράφικ Τζιμπούρ, που έμεινε μία σεζόν σε εκείνη την επιστροφή του στα κιτρινόμαυρα και ο Κρισάντους, που είχε γίνει ανέκδοτο.

Τον Ιανουάριο του 2016 ήρθε ο Πέκχαρτ, αλλά κι εκείνος 1,5 χρόνο κατάφερε να στεριώσει. Ο Αλμέιδα έμεινε έναν χρόνο συν δύο αγώνες. Τότε, δηλαδή, πέρυσι, που αποφασίστηκε η επιστροφή του Αραούχο.

Και τώρα; Άντε πάλι από την αρχή η αναζήτηση…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ