Η μεταγραφή που κάνει τη διαφορά

Η μεταγραφή που κάνει τη διαφορά

Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ είναι ο παίκτης «κλειδί» στον εφετινό ΠΑΟΚ

Σε δύο παιχνίδια όπου ο ΠΑΟΚ έβαλε 10 γκολ έχοντας και στα δύο διαφορετικούς σκόρερ ανά παιχνίδι ο Κίριλ Ντεσπόντοφ έκλεψε την παράσταση και στα δύο!

Στον αγώνα με την Κηφισιά (6-0) παρότι ο Δικέφαλος είχε έξι διαφορετικούς σκορερ ο Ντεσπόντοφ πέτυχε ένα γκολ, μοίρασε τρεις ασίστ, έδωσε 4 πάσες-κλειδιά και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 26/32 πάσες με ποσοστό 81%.

Διαβάστε επίσης: Στο στόχαστρο του Ολυμπιακού ο Σάρι της Αδάνα Ντερμισπόρ, σύμφωνα με τους Τούρκους (vid)

Αυτός είναι το «κλειδί» στον ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν

Απέναντι στον ΟΦΗ (4-0 με επίσης 4 διαφορετικούς σκόρερ) ο Βουλγαρος εξτρέμ ήταν όλα τα λεφτά, με ένα γκολ, ένα δοκάρι, τρεις ασίστ και συμμετοχή και στα δύο κερδισμένα πέναλτι της ομάδας του που όμως χάθηκαν από τους συμπαίκτες του!

Ο Ντεσπόντοφ σημείωσε μάλιστα ένα μοναδικό ρεκόρ στην Stoiximan Superleague καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης που έδωσε από τρεις ασίστ σε δύο διαδοχικά παιχνίδια (με Κηφισιά και ΟΦΗ).

Το πιο εντυπωσιακό για τον αρχηγό της Εθνικής Βουλγαρίας και μακράν κορυφαίο παίκτη της χώρας είναι ότι όπως ο ίδιος δηλώσει έχει ακόμα πολλά να δώσει και νιώθει πως δεν έχει φτάσει στο 100% των δυνατοτήτων του.

Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τον τελευταίο μήνα έχει συμμετοχή σε 11 γκολ της ομάδας του στο πρωτάθλημα (είτε σκοράροντας είτε δίνοντας ασίστ).

O Βούλγαρος έχει βρει τη νιρβάνα του στον ΠΑΟΚ και πρόσφατα που βρέθηκε στην πατρίδα του για ολιγοήμερες διακοπές αποθέωσε τον Ραζβάν Λουτσέσκου για το πως έχει καταφέρει να πάρει πολλά από όλους (σχεδόν) τους παίκτες του.

Οι 18 διαφορετικοί σκόρερ
Μια ομάδα που έχει έξι ποδοσφαιριστές που έχουν από έξι γκολ και πάνω και συνολικά 18 παίκτες που έχουν σκοράρει τουλάχιστον από μία φορά !

Έχει τέσσερις παίκτες που έχουν από τέσσερις ασιστ και πάνω αλλά και 14 παίκτες συνολικά που έχουν δώσει τουλάχιστον μια ασίστ.

Ο ΠΑΟΚ έχει δώδεκα παίκτες που έχουν φέτος και γκολ και ασίστ. Και όλα αυτά με τον προπονητή του από αγώνα σε αγώνα να έχει από πέντε ως εννιά αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα !

Και ομως σε ένα σύνολο με τέτοιο ρεσιτέλ ομαδικότητας ο Βούλγαρος εξτρέμ καταφέρει και ξεχωρίζει.

Ο Ντεσπόντοφ με 7 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις ως τώρα είναι πίσω μόνο από τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς (11 γκολ), τον Τόμας Μούργκ (8 γκολ) και τον Τόμας Μπράντον (8 γκολ) ενώ όμως την ίδια στιγμή είναι ο πρώτος σε ασίστ στην ομάδα (με 9) με τον Τάισον να ακολουθεί με 8 και τον Μπράντον Τόμας (5) και τον Κωνσταντέλια (4) με τον Μπάμπα (4) να ακολουθούν αρκετά πιο πίσω.

Συνεπώς είναι ο μόνος παίκτης του Δικεφάλου που είχε άμεση ή έμμεση συμμετοχή μέχρι τώρα σε 16 γκολ του ΠΑΟΚ ο οποίος παραμένει για 11 παιχνίδια αήττητος σε όλες τις διοργανώσεις και αήττητος από την αρχή της σεζόν στην Ευρώπη και σε ένα μεγάλο δείγμα 12 αγώνων.

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ