Ο Στάνκοβιτς επέστρεψε την κατάλληλη στιγμή και έδειξε γιατί είναι ο βασικός τερματοφύλακας της ΑΕΚ (vids)

Ο Στάνκοβιτς επέστρεψε την κατάλληλη στιγμή και έδειξε γιατί είναι ο βασικός τερματοφύλακας της ΑΕΚ (vids)

Η ΑΕΚ είχε ήσυχο απόγευμα κόντρα στον Βόλο χάρη (και) στον Τσίτσαν Στάνκοβιτς που έδειξε τι πρέπει να κάνει ο βασικός τερματοφύλακας της Ένωσης.

Μετά από αρκετό καιρό η ΑΕΚ πήρε μία άνετη νίκη στο πρωτάθλημα, «καθαρίζοντας» από νωρίς ένα παιχνίδι και χωρίς να δίνει δικαιώματα στον αντίπαλο να το πιστεύει μέχρι το τέλος. Παρά το 3-0, βέβαια, το τρίποντο κόντρα στον Βόλο δεν ήταν εύκολη υπόθεση και για να κυλήσουν όλα ομαλά για τους «κιτρινόμαυρους», χρειάστηκε να βάλει τα χεράκια του ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς.

Μετά από έναν μήνα και τον τραυματισμό του στο ματς με την Μπράιτον, ο Αυστριακός τερματοφύλακας επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια της Ένωσης και απ’ ότι φαίνεται αυτό συνέβη την κατάλληλη στιγμή. Αρχικά γιατί ο Αθανασιάδης δεν δείχνει να μπορεί να ανταποκριθεί πλέον – κυρίως ψυχολογικά – μετά τα πολλά και μαζεμένα λάθη που έκανε το προηγούμενο διάστημα, αλλά και γιατί έρχονται πολύ σπουδαία ματς στο πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης: Όποιος δεν θέλει, όποιος δεν μπορεί, αντίο τώρα…

Οι δύο αυτοί παράγοντες σαφώς συνδέονται μεταξύ τους και σε περίπτωση που ο Στάνκοβιτς δεν είχε ξεπεράσει τον τραυματισμό του η ΑΕΚ θα είχε μεγάλο θέμα κάτω από τα δοκάρια. Πέρα από το τι πιστεύει κανείς για την ικανότητα του Αθανασιάδη, είναι εμφανές ότι τον έχει πάρει από κάτω τον Έλληνα τερματοφύλακα και είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να σηκώσει ξανά το κεφάλι.

Κόντρα στον Βόλο η ΑΕΚ κινδύνεψε πολύ, κυρίως από στατικές φάσεις και χρειάστηκαν δύο πολύ μεγάλες επεμβάσεις από τον Στάνκοβιτς μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα για να πάει στο ημίχρονο με το υπέρ της σκορ και να μην μπει ξανά σε περιπέτειες. Σε όσες περιπτώσεις χρειάστηκε, ο Στάνκοβιτς γενικά ήταν εκεί, εμπνέοντας σιγουριά στην άμυνά του.

Κάτι που κάνει σε όλη τη σεζόν φέτος, έχοντας δώσει βαθμούς σε Ελλάδα και Ευρώπη αλλά και πρόκριση (στη ρεβάνς με την Ντιναμό Ζάγκερμπ) στην ΑΕΚ. Με εξαίρεση το λάθος που έκανε στη Μασσαλία, ο 31χρονος άσος είναι εξαιρετικός και δηλώνει «παρών» όποτε τον χρειάζεται η ομάδα του. Αν δεν είχε τραυματιστεί σε εκείνο το ματς με την Μπράιτον, είναι πολύ πιθανό η μοίρα της Ένωσης στην Ευρώπη να ήταν διαφορετική, αλλά να ήταν και πρώτη στο πρωτάθλημα ή τουλάχιστον να είχε αποφύγει την γκέλα στις Σέρρες.

Με τα αν, βέβαια, κουβέντα δεν μπορεί να γίνει και αυτό που πρέπει να κρατήσει η ΑΕΚ είναι ότι ο Στάνκοβιτς επέστρεψε και επέστρεψε δυναμικά σε ένα διάστημα πολύ κομβικό για τους «κιτρινόμαυρους». Αυτό γιατί την Κυριακή ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο και μία εβδομάδα μετά εκείνο με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πριν και μετά το ματς με τους «πράσινους» υπάρχουν και τα δύο παιχνίδια με τον Άρη για το Κύπελλο και εκεί υπάρχει ένα ερωτηματικό. Αν θα διατηρήσει ο Ματίας Αλμέιδα τον Στάνκοβιτς ή θα εμπιστευτεί ξανά τον Αθανασιάδη ακολουθώντας την ίδια τακτική με πέρσι όπου ο ένας έπαιρνε τα ματς του πρωταθλήματος και ο άλλος του Κυπέλλου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ