Απόλλων Σμύρνης: «Προτείνουμε αναδιάρθρωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου»

Απόλλων Σμύρνης: «Προτείνουμε αναδιάρθρωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου»

Ο Απόλλων Σμύρνης παρουσίασε το δικό του πλάνο με στόχο την αναδιάρθρωση τόσο της Super όσο και της Football League.

Ο Απόλλωνας Σμύρνης παρουσίασε τις θέσεις του σχετικά με την αναδιάρθρωση της Superleague και της Football League σε συνέντευξη Τύπου που έγινε σήμερα Παρασκευή (08/06). Ο εκπρόσωπος της χορηγού εταιρείας Παναγιώτης Μονεμβασιώτης και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Κώστας Αρβανίτης γνωστοποίησαν λεπτομερώς τις προτάσεις για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο της επόμενης ημέρας!

Αναλυτικά οι προτάσεις:

Παραδοχές:

•Η πρόταση έχει στηριχθεί στη βασική οικονομική πρόταση του Υπουργού κ. Βασιλειάδη με budget 70.000.000 ευρώ, συμμετοχή 2 τηλεοπτικών σταθμών, της ΕΡΤ και κάποιου ιδιωτικού παρόχου.

•Αναφερόμαστε σε 2 πρωταθλήματα Super League και Football League, με πρωτάθλημα των 16 ομάδων.

•Σα βάση μας παίρνουμε τη βελτίωση του πρωταθλήματος της Super League και της Football League με πρότυπα τα αναπτυγμένα πρωταθλήματα της Ευρώπης, με στόχο τα πρωταθλήματα να αποκτήσουν κύρος και ανταγωνιστικότητα.

•Να μη θίγουν τα εμπορικά και οικονομικά συμφέροντα των 4ων μεγάλων ομάδων του πρωταθλήματος.

•Την ισχυροποίηση των 12 υπολοίπων ομάδων, για να κλείσουν την ψαλίδα σε σχέση με τις ισχυρά εμπορικές ομάδες του πρωταθλήματος (όπως Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός) και να τονώσουν τον ανταγωνισμό του πρωταθλήματος. (Σήμερα τα τηλεοπτικά δικαιώματα είναι 1 προς 4-7 των υπολοίπων ομάδων με τις ισχυρά εμπορικές ομάδες. Με την πρόταση μας το ποσοστό αυτό μετατρέπεται σε 1 προς 2 βελτιώνοντας τον ανταγωνισμό.)

•Την εξυγίανση του πρωταθλήματος της Football League και την αύξηση του ανταγωνισμού του πρωταθλήματός της, αφού οι ομάδες από τη θέση 1 έως 6 θα παλεύουν για την άνοδο και από τη θέση 7 έως 16 θα παλεύουν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό αφού θα υποβιβάζονται οι 6 στις 10 ομάδες.

•Δημιουργούμε μικρής έκτασης αγώνες μπαράζ για περισσότερο αριθμό αγώνων, κυρίως στις θέσεις του υποβιβασμού από τη Super League στην Football League και με τις θέσεις προβιβασμού από την Football League στη Super League .

•Δημιουργούμε νέες εμπορικές διοργανώσεις όπου ανεβάζουμε τον αριθμό των αγώνων και επιτυγχάνουμε το στόχο που έχουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, δηλαδή τη δημιουργία περισσοτέρων αγώνων ντέρμπι, δημιουργώντας τη διοργάνωση του League Cup και Super Cup.

•Θα προσφέρουμε τη δυνατότητα στους φιλάθλους σε 75-150 αγώνες ετησίως να παρακολουθήσουν αγώνες με 2 ευρώ το εισιτήριο για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε το κόσμο να επιστρέψει στα γήπεδα.

•Αυξάνουμε τον αριθμό των νέων αγώνων, για να μπορέσει το πακέτο των αγώνων να γίνει δελεαστικό και πιο ελκυστικό για τους τηλεοπτικούς σταθμούς (προσφέροντας 30 έως 40 νέους αγώνες, δηλαδή δημιουργούμε επιπλέον προϊόν).
• Λαμβάνουμε υπόψιν μας ότι οι μεγάλες εμπορικά ομάδες, δε συναινούν να δίνουν αγώνες μπαράζ για την ανάδειξη του πρωταθλητή και για τα εισιτήρια της UEFA.

•Λαμβάνουμε υπόψιν μας ότι οι υπόλοιπες ομάδες δεν επιθυμούν τη συρρίκνωση του πρωταθλήματος από 16 ομάδες σε 10-12.

•Τέλος λαμβάνουμε υπόψιν μας ότι μια χώρα νησιώτικη και με πληθυσμό άνω των 13.000.000 κατοίκων μαζί με τους μετανάστες και τους ξένους δε μπορεί να έχει πρωτάθλημα από ομάδες 2 πόλεων (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) και να μην εκπροσωπείται επαξίως η περιφέρεια, αφού κάποια στιγμή το πρωτάθλημα θα αποτελείται από 6 ομάδες του νομού Αττικής και 3 ομάδες της Θεσσαλονίκης (ΠΑΟΚ, Άρης, Ηρακλής). Παράλληλα επιτυγχάνουμε σε δύο επαγγελματικές κατηγορίες με 32 ομάδες σε επαγγελματικό επίπεδο, να εκπροσωπήσουν όλες τις περιοχές της χώρας μας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ