Στο Ρέντη ο Νέλσον Αμπέι, έκανε σήμερα την πρώτη του προπόνηση – Όλες οι λεπτομέρειες

Στο Ρέντη ο Νέλσον Αμπέι, έκανε σήμερα την πρώτη του προπόνηση – Όλες οι λεπτομέρειες

Ο Νέλσον Αμπέι υπέγραψε στον Ολυμπιακό και σήμερα προπονήθηκε για πρώτη φορά με τον Ολυμπιακό. Εξαιρετικές οι μετρήσεις και οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.

Ο Νέλσον Αμπέι είναι η 5η χειμερινή μεταγραφή και ο πρώτος κεντρικός αμυντικός που ενέταξε ο Ολυμπιακός στο ρόστερ του. Ο Άγγλος κεντρικός αμυντικός, τη μεταγραφή του οποίου αποκάλυψε to10.gr, έφτασε την Τρίτη στην Ελλάδα, πέρασε από όλες τις απαραίτητες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις και εν συνεχεία υπέγραψε το πολυετές συμβόλαιο που είχε συμφωνήσει εδώ και αρκετές ημέρες με τον σύλλογο.

Ο 20χρονος διεθνής Άγγλος στόπερ (με ρίζες από τη Νιγηρία) δεν έχασε καθόλου χρόνο. Και σήμερα το πρωί βρέθηκε ξανά στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, με σκοπό να ενταχθεί άμεσα στις υποχρεώσεις της νέας του ομάδας. Ο Κάρλος Καρβαλιάλ καλωσόρισε τον ποδοσφαιριστή, τον παρουσίασε στους νέους του συμπαίκτες και εν συνεχεία τον συμπεριέλαβε κανονικά στο πρόγραμμα προπόνησης.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβες» Μπρινιόλι για Παναθηναϊκό – Αποκαλύψεις για το μέλλον του

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αμπέι ακολούθησε όλο το πρόγραμμα και το έβγαλε χωρίς πρόβλημα. Κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη, βεβαίως, καθώς έρχεται από εξαιρετικά γεμάτη σεζόν με τη Ρέντινγκ. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το καλοκαίρι έως την περασμένη εβδομάδα, αγωνίστηκε σε συνολικά 26 παιχνίδια της Ρέντινγκ, έχοντας 2.257 λεπτά στα πόδια του. Μάλιστα, η εξαιρετική σωματική του κατάσταση επιβεβαιώθηκε και από τις μετρήσεις και τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.

Με λίγα λόγια, ο δυναμικός αριστεροπόδαρος στόπερ που απέκτησε με κανονική μεταγραφή ο Ολυμπιακός, είναι έτοιμος να μπει και να παίξει από πλευράς φυσικής κατάστασης. Ωστόσο, επειδή είναι πολύ νέος και μόλις ήρθε στην Ελλάδα, μένει να φανεί μέσα από τις προπονήσεις, τι θα αποφασίσει να κάνει για την περίπτωσή του ο Καρβαλιάλ. Ο οποίος περιμένει σήμερα και τον Νταβίντ Κάρμο στην Ελλάδα.

Εξάλλου, πρέπει να επαναλάβουμε ότι ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Αμπέι και ως επένδυση για το μέλλον. Μια ευκαιρία που δεν έπρεπε να χαθεί. Καθώς η συγκυρία που ήθελε το συμβόλαιό του να λήγει το καλοκαίρι, έκανε εφικτή την περίπτωσή του. Με τους Ερυθρόλευκους να προλαβαίνουν τη Λούτον και τη Σαουθάμπτον και να «κλέβουν» τον παίκτη.

Κλείνοντας, έχει σημασία να σημειώσουμε πως πριν πάρει την απόφασή του να υπογράψει στον Ολυμπιακό, ο Αμπέι ήρθε στην Ελλάδα μαζί με τους γονείς του και είδε τις προπονητικές εγκαταστάσεις, τις συνθήκες και το γήπεδο των Πειραιωτών. Πριν ακόμη γυρίσει στην Αγγλία για να μαζέψει τα πράγματά του, μάλιστα, είπε το «ναι». Χωρίς δεύτερη σκέψη. Με τον ίδιο και την οικογένειά του να εντυπωσιάζονται από όσα είδαν. Πλέον, είναι στο χέρι του νεαρού στόπερ να δείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις.

Ο Νέλσον Αμπέι (28/8/2003, 1.87 μ.) είναι γέννημα θρέμμα της Ρέντινγκ, καθώς προέρχεται από τα τμήματα υποδομής του βρετανικού συλλόγου. Έπαιξε αρχικά στην Κ18, στη συνέχεια στην Κ21 και από τον Ιούλιο του 2023 ήταν στην πρώτη ομάδα της Ρέντινγκ. Φέτος, είχε 26 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, καταγράφοντας συνολικά 2.257 λεπτά. Eίναι διεθνείς με όλες τις «μικρές» Εθνικές της Αγγλίας και αποτελεί «προϊόν» της ακαδημίας της Ρέντινγκ. Φέτος καθιερώθηκε στην αγγλική ομάδα, έχοντας συνολικά 26 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με την αγγλική ομάδα, ενώ του δόθηκε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού της ομάδας του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ