Ντέρμπι επιβεβαίωσης αλλά και αποδείξεων για τον ΠΑΟΚ (vid)

Ντέρμπι επιβεβαίωσης αλλά και αποδείξεων για τον ΠΑΟΚ (vid)

Ο ΠΑΟΚ… πετάει φωτιές και θέλει να αποδείξει ότι είναι έτοιμος για τίτλο στο ντέρμπι με τον συγκάτοικό του στην κορυφή, Παναθηναϊκό.

Αν μία ομάδα έχει κερδίσει μέχρι τώρα τις εντυπώσεις με το αγωνιστικό της προφίλ, αυτή είναι ο ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του από τον Ιούλιο στο Conference League και είναι ο μοναδικός που συνεχίζει σε τριπλό ταμπλό και παραμένει ακόμη μέσα σε όλους του τους στόχους. Κάτι πολύ σημαντικό, αλλά μεγαλύτερη ίσως αξία έχει ο τρόπος με τον οποίο οι Ασπρόμαυροι έχουν πετύχει μέχρι τώρα όσα πέτυχαν. Παίζοντας ελκυστικό ποδόσφαιρο που σε μεγάλο βαθμό έχει κερδίσει και την αναγνώριση των αντιπάλων, με μία επίθεση που… πετάει φωτιές και προσφέρει πλούσιο θέαμα.

Ο ΠΑΟΚ έχει φτάσει πλέον τα 89 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και είναι θέμα χρόνου η επιθετική του παραγωγή να πιάσει τριψήφιο. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου σκοράρει 2,6 γκολ ανά ματς ενώ έχουν βρει δίχτυα 20 ποδοσφαιριστές του ρόστερ. Με λίγα λόγια σκοράρουν όλοι στον ΠΑΟΚ και αυτό είναι ίσως το κλειδί στην επιτυχία της ομάδας, αν αναλογιστεί κανείς ότι έχει πάρει λίγα πράγματα από τους δύο φορ του. Οκτώ γκολ σε 33 ματς έχει ο Τόμας και μόλις τρία 24 συμμετοχές ο Σαμάτα. Τρία γκολ έχει και ο Τζίμας σε 12 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και με πολύ μικρότερο χρόνο συμμετοχής σε σχέση με τους άλλους δύο.

Διαβάστε επίσης: Στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό ο Μόουζες Ράιτ

Με εξαίρεση την ήττα από τον Άρη, ο ΠΑΟΚ μοιάζει ασταμάτητος τους τελευταίους τρεις και πλέον μήνες και συγκεκριμένα μετά από την ήττα από την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ένα ματς που φαίνεται πως γύρισε για τα καλά το κουμπί στο κλαμπ και από εκεί που ο Δικέφαλος είχε μείνει πίσω στη βαθμολογία βρέθηκε στην κορυφή, έστω και με συγκάτοικο τον Παναθηναϊκό. Αυτόν που υποδέχεται αύριο (28/1, 20:30) στην Τούμπα στο ντέρμπι κορυφής της Super League και θέλει τη νίκη για να μείνει μόνος πρώτος. Στο πρώτο από τα τρία εντός έδρας ντέρμπι που έχει να δώσει στον δεύτερο γύρο με τους τρεις της Αθήνας. Θα ακολουθήσει εκείνο με την ΑΕΚ και τελευταίο με τον Ολυμπιακό, το οποίο θα διεξαχθεί και με κόσμο στις κερκίδες.

Να… πείσει και στα ντέρμπι

Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι ένα πολύ μεγάλο τεστ για τον ΠΑΟΚ και αν το περάσει με επιτυχία θα μπορεί να θεωρεί πως είναι και το φαβορί πλέον για τον τίτλο. Αυτό γιατί με εξαίρεση το εντυπωσιακό 4-2 επί του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης», σε όλα τα άλλα ντέρμπι που έχει δώσει μέχρι τώρα, όχι απλά δεν κατάφερε να πάρει νίκη, αλλά ήταν και απογοητευτικός. Ήταν κακός στο 0-0 με τον Άρη στην Τούμπα και πολύ κάτω από τα στάνταρ του στο «Κλ. Βικελίδης» όπου ξύπνησε μόνο μετά το 2-0. Ήταν κακός και στη Λεωφόρο ανεξάρτητα από το γεγονός ότι έχασε τη νίκη στην τελευταία φάση του ματς ενώ με την ΑΕΚ πραγματοποίησε τη χειρότερή του εμφάνιση φέτος και έχασε με κάτω τα χέρια.

Είναι πέντε παιχνίδια με άκρως αντίθετη εικόνα. Στο ένα ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός και πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη ενώ στα άλλα τέσσερα, πέρα από το ότι δεν νίκησε, δεν ήταν και καθόλου καλή η εικόνα του. Αυτό θέλει να το αλλάξει τώρα και η συνθήκη μοιάζει ιδανική. Απέναντί του βέβαια θα βρει έναν ενισχυμένο και διψασμένο Παναθηναϊκό που από πλευράς του ψάχνει την πρώτη του νίκη σε ντέρμπι για φέτος. Ο Λουτσέσκου ξέρει πολύ καλά από τέτοια ματς και σε αντίθεση με τον αντίπαλό του, είχε ολόκληρη την εβδομάδα για να προετοιμάσει την ομάδα του για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Όλος ο οργανισμός του ΠΑΟΚ έχει στοχεύσει αυτό το ματς και θέλει όσο τίποτα τη νίκη, με τους οπαδούς του Δικεφάλου να έχουν ενεργοποιηθεί από την πλευρά τους για να τονώσουν την αυτοπεποίθηση των παικτών ακόμη περισσότερο. Γι’ αυτό και έχουν δώσει ραντεβού στο «Makedonia Palace» για τις 17:00 ώστε να συνοδεύσουν την αποστολή μέχρι το γήπεδο, αφού δεν θα μπορούν να βρεθούν μέσα και να ενισχύσουν με τη φωνή τους τους παίκτες και τον προπονητή της ομάδας τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ