Οι δύο γιοι του Θανάση Κωστούλα και μια ερυθρόλευκη ιστορία σε… αναμονή 60 χρόνων

Οι δύο γιοι του Θανάση Κωστούλα και μια ερυθρόλευκη ιστορία σε… αναμονή 60 χρόνων

Πως ο Χαράλαμπος και ο Κωνσταντίνος Κωστούλας άνοιξαν μια συζήτηση που ο Ολυμπιακός έχει ξεχάσει από τα μέσα της δεκαετίας του ΄60

Στο βιβλίο των ηρώων του Ολυμπιακού, ο Αριστείδης και Κώστας Παπάζογλου έχουν πάντα μια θέση ξεχωριστή. Τα μοναδικά αδέρφια που αγωνίστηκαν μαζί με τα Ερυθρόλευκα από το 1959 όταν και θεσπίστηκε η περίφημη Α΄ Εθνική Κατηγορία: Πρωταθλητές την διετία 1958-1959, πέντε φορές κυπελλούχοι (1958, 1959, 1960, 1961, 1963) και νικητές του Βαλκανικού κυπέλλου (1963). Αυθεντικό κομμάτι της ιστορίας.

Αν ήρθε η ώρα για τα επόμενα, εξήντα χρόνια μετά; Προφανώς αυτό –ακόμη- δεν το γνωρίζει κανείς. Πλέον όμως υπάρχει μια ισχυρή ένδειξη, καθώς εδώ και μερικά 24ωρα ο Χαράλαμπος και ο Κωνσταντίνος Κωστούλας έκαναν ένα ακόμη μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της πρώτης ομάδας. Οι δύο νεαροί άσοι, συμπαίκτες τόσο στον Ολυμπιακό Β΄ όσο και στην Κ-19 πρωταθλήτρια ομάδα που συμμετέχει στο Youth League ανανέωσαν τα συμβόλαια τους με τους Πειραιώτες με ότι αυτό συνεπάγεται.

Διαβάστε επίσης: Στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό ο Μόουζες Ράιτ

Ειδικά δε για τον 16χρονο Χαράλαμπο, ίσως το πιο ελπιδοφόρο project του ελληνικού ποδοσφαίρου στη θέση του σέντερ φορ τα νέα είναι ακόμη πιο ευχάριστα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός στράικερ σύντομα –ίσως και από την επόμενη εβδομάδα- θα γίνει μέλος της πρώτης ομάδας, συμμετέχοντας στο προπονητικό της πρόγραμμα!

Πατέρας και γιος Πρόκειται φυσικά για τους δύο γιούς του Θανάση Κωστούλα που με τη σειρά του άφησε το δικό του σημάδι σε φόντο Ερυθρόλευκο: Επτά φορές πρωταθλητής (2000-2003, 2005-2007) και δύο φορές κυπελλούχος (2005-2006) ο «Μανιά» των 202 συμμετοχών στην ομάδα της πρώτης δεκαετίας του αιώνα.

Αν έχουν αγωνιστεί ποτέ πατέρας και γιος στον Ολυμπιακό; Ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Βετεράνων, Αντώνης Γλύκας θυμήθηκε χθες την περίπτωση του Ηλία Ρωσσίδη και του μικρού γιου του Θανάση –γυμναστή σήμερα στα τμήματα υποδομής- που αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος 1986-87, κόντρα στον Απόλλωνα Αθηνών.

Όπως και την ιδιαίτερη περίπτωση της οικογένειας Συρίγου, όπου ο πατέρας (Ευάγγελος) ξεκίνησε την καριέρα του από το εφηβικό του Ολυμπιακού (1969) και ο γιος (Σταμάτης) έφτασε για λίγο ως την πρώτη ομάδα (σεζόν 1993-1994). Σε αυτή την «ειδική» κατηγορία όμως θέτει υποψηφιότητα και η οικογένεια του –προπονητή της ομάδας Β΄- Αριέλ Ιμπαγάσα: Ο 20χρονος Ιάγκο, που είναι συμπαίκτης του Χαράλαμπου και του –κεντρικού αμυντικού- Κωνσταντίνου στον Ολυμπιακό Β΄ και υπο τις οδηγίες του πατέρα του.

Ίβιτς και Τουρέ Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το παρελθόν προέκυψαν μια σειρά από αντίστοιχες ιστορίες οι οποίες όμως έμειναν στη… μέση. Την εποχή που οι Ερυθρόλευκοι είχαν στις τάξεις τους τον Ίλια Ίβιτς, δοκιμάστηκε προκειμένου να αποκτηθεί ο αδερφός του Βλάνταν (1998) που εκείνη την περίοδο αγωνίζονταν στην Παρτιζάν Βελιγραδίου. Χρόνια αργότερα, την περίοδο 2005-2006 όπου το ελληνικό κοινό έμενε με το στόμα ανοιχτό από το αδιανόητο ταλέντο του Γιάγια Τουρέ, ο Ολυμπιακός έφερε στη χώρα μας και πέρασε από μια αντίστοιχη δοκιμή και τον αδερφό του Ιμπραήμ, που δεν κατάφερε επ ουδενί να κάνει μια αντίστοιχη καριέρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ