Ο πρόεδρος της Super League και αντιπρόεδρος του ΟΦΗ τι άποψη να έχει άραγε για την αλλοίωση στη Νέα Φιλαδέλφεια (vid)

Ο πρόεδρος της Super League και αντιπρόεδρος του ΟΦΗ τι άποψη να έχει άραγε για την αλλοίωση στη Νέα Φιλαδέλφεια (vid)

Ο Μηνάς Λυσάνδρου κρατά δύο ρόλους στο ποδόσφαιρο. Κρατά όμως και το στόμα του κλειστό, ενώ…

Από τη μοναξιά της κορυφής θα απολαύσει η ΑΕΚ το αποψινό ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός της Τούμπας. Και αν εκεί το βράδυ προκύψει και μια (λογική) ισοπαλία; Τότε η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, έστω σε τριπλή συγκατοίκηση θα παραμείνει στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Με ποιο τρόπο; Μα χάρη στη σημερινή της νίκη επί του ΟΦΗ: 3-0 έγραψε το κοντέρ, άρα όποιος δεν έχει δει μπορεί κάλλιστα να υποθέσει περίπατο.

Εκείνοι που είδαν όμως το ματς, έχουν να πουν μια ιστορία διαφορετική στον δρόμο για την τελική του έκβαση. Και εύκολα συνυπογράφουν μια ακόμη «αλλοίωση» σε μια ακόμη παρτίδα της νταμπλούχου. Από οφθαλμοφανές επιθετικό φάουλ ξεκίνησε η φάση του 1-0 (28΄).

Ένα μαρς φάουλ υπέρ του Λουίς Φελίπε από τον Πήλιο έξω από την περιοχή της ΑΕΚ, μετατράπηκε σε μια υποδειγματική εκτέλεση του επιθετικού transition από τον Στίβεν Τσούμπερ και τελικά από ένα ακόμη γκολ του Εζεκίελ Πόνσε.

Ναι, ούτε εύκολα νίκησε η ΑΕΚ τον ΟΦΗ. Ούτε γίνεται εν έτη 2024, σε ένα πρωτάθλημα που εξελίσσεται κεκλεισμένων των θυρών και με την άνεση του VAR από Κυριακή σε Κυριακή να προκύπτουν τέτοια καταδικαστικά λάθη που δεν αλλοιώνουν μόνο αναμετρήσεις, αλλά και τον ίδιο τον βαθμολογικό πίνακα.

Τον απασχολούν άραγε όλα τα παραπάνω, τον Μηνά Λυσάνδρου; Πρόεδρος της Super League, μιας Λίγκας που οι διαιτητές με τέτοια λάθη την απαξιώνουν συστηματικά. Και την ίδια στιγμή και αντιπρόεδρος του ΟΦΗ, δηλαδή της ομάδας που σήμερα αδικήθηκε. Θα αντιδράσει σε όλα αυτά ο θεσμικός εκπρόσωπος του Συνεταιρισμού; Τον ενδιαφέρει η προστασία του προϊόντος ή έστω της ομάδας που τα συμφέροντα της εκπροσωπεί; Διότι ο τρόπος του ως εδώ, λένε οι κακές γλώσσες, πως περισσότερο θυμίζει τον Μηνά Λυσάνδρου, άλλοτε παράγοντας της ΑΕΚ και λιγότερό τον πρόεδρο της Super League και αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΟΦΗ. Ποιος ξεχνά άλλωστε τι συνέβη την Δευτέρα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου με θέα στην «προκλητική» απόφαση της ΚΕΔ να προσλάβει ως επικεφαλής του VAR, τον Λιφ Λίντμπεργκ, κάποιον που η Ομοσπονδία της χώρας του (Σουηδία) δεν έχει VAR!

Ναι, έγινε και αυτό. Ο Λιφ Λίντμπεργκ προτάθηκε (και τελικά προσλήφθηκε) ως επικεφαλής του VAR για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μόνο που η χώρα (και η Ομοσπονδία) από όπου προέρχονται διατηρεί ακόμη και σήμερα το ποδόσφαιρο της «ερασιτεχνικό». Αυτό όμως δεν εμπόδισε την ΕΠΟ, να τον προσλάβει για να κάνει μια δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ στην καριέρα του! Τι έκανε ο Μηνάς Λυσάνδρου για αυτό, συμμετέχοντας σαν πρόεδρος της Super League στην Επιτροπή; Ψήφισε «λευκό». Τι θα πει «λευκό» από τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού σε μια ψηφοφορία που αφορά στον νέο υπεύθυνο VAR του δικού της πρωταθλήματος –χωρίς μάλιστα να προχωρήσει νωρίτερα σε κάποια τυπική ενημέρωση των ΠΑΕ-; Θα πει φάσεις σαν τη σημερινή στο 21΄ της αναμέτρησης στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί όπου ο διαιτητής Παπαπέτρου δεν κατάφερε να εντοπίσει ένα προφανώς επιθετικό, αλλά δεν μπόρεσε και το VAR να δει το προφανές. Ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, στο χείλος του… γκρεμού! Και μάλιστα με μια παράξενη «ομερτά» να επιβάλλει σταθερά το νόμο της

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ