ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-1: Τον… ξέρανε με σούπερ Ντεσπόντοφ κι έμεινε μόνος πρώτος

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-1: Τον… ξέρανε με σούπερ Ντεσπόντοφ κι έμεινε μόνος πρώτος

Με δύο γκολ από τον ασταμάτητο Κίριλ Ντεσπόντοφ, ο ΠΑΟΚ νίκησε με 2-1 τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι κορυφής και έμεινε μόνος πρώτος στη βαθμολογία.

Στην κορυφή με δαιμονισμένο Ντεσπόντοφ ο ΠΑΟΚ! Ο Βούλγαρος άσος έβαλε δύο γκολ και οδήγησε τον Δικέφαλο σε μεγάλη νίκη με 2-1 επί του Παναθηναϊκού για την 20η αγωνιστική της Super League, στέλνοντας παράλληλα την ομάδα του στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με +2 από τη δεύτερη ΑΕΚ και με +3 από τους «πράσινους». Ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, με εκείνη του Φατίχ Τερίμ να απειλεί προς το φινάλε κυρίως του ματς.

Πώς ξεκίνησαν

Ο Κοτάρσκι ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τετράδα στην άμυνα τους Σάστρε, Κεντζιόρα, Kουλιεράκη και Μπάμπα. Στα χαφ ήταν οι Μεϊτέ και Οζντόεφ, με τον Μουργκ να παίρνει θέση μπροστά τους αντί του Κωνσταντέλια. Στο δεξί άκρο της επίθεσης προτιμήθηκε ο Ντεσπόντοφ αντί του Ζίβκοβιτς στο αριστερό ο Τάισον και στην κορυφή ο Μπράντον Τόμας.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τρεις από τις μεταγραφές του στην ενδεκάδα ενώ ο Γερεμέγεφ ξεκίνησε βασικός στην επίθεση αντί του τραυματία Ιωαννίδη. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ντραγκόφσκι, οι Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Ούγκο και Μλαντένοβιτς τετράδα στην άμυνα, με τους Αράο, Κώτσιρα και Μπακασέτα στη μεσαία γραμμή, τον Γερεμέγεφ φορ και τους Μαντσίνι, Αϊτόρ δίπλα του.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: Μασούρας και τώρα… Λεωφόρος

Προειδοποίηση και… Ντεσπόντοφ

Κάκιστο ήταν το ματς κυρίως στο πρώτο μισάωρο όπου πέρα από μία καλή στιγμή με τον Τόμας για τον ΠΑΟΚ, δεν υπήρχε φάση. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να περιορίσει τους γηπεδούχους και να μην τους αφήσει να κάνουν το κλασικό build-up, αλλά ήταν παντελώς ακίνδυνος επιθετικά, με τον Γερεμέγεφ να είναι εκτός αγώνα.

Ο Δικέφαλος είχε τον έλεγχο του ματς και στο 38’ βρήκε δίχτυα με κεφαλιά του Κουλιεράκη από εκτέλεση φάουλ του Μουργκ. Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ ήταν εκτεθειμένος όμως και το VAR ακύρωσε το γκολ. Πέντε λεπτά μετά, οι «ασπρόμαυροι» σκόραραν και το γκολ αυτή τη φορά μέτρησε. Ο ΠΑΟΚ βρήκε χώρο στη μετάβαση, ο Τάισον έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον

Ντεσπόντοφ και εκείνος με ωραίο διαγώνιο σουτ έγραψε το 1-0.

Λίγο πριν το γκολ είχε ξεκινήσει σύρραξη ανάμεσα στους δύο πάγκους με αφορμή κάποια παράπονα του βοηθού του Τερίμ, αλλά τα πνεύματα ηρέμησαν σχετικά γρήγορα και μετά το γκολ του Βούλγαρου. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Παναθηναϊκός έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία του επιθετικά. Ο Αράο με τρομερό σουτ εκτός περιοχής ανάγκασε τον Κοτάρσκι σε εντυπωσιακή επέμβαση ενώ από το κόρνερ ο Ούγκο πήρε την κεφαλιά και ο Κροάτης μπλόκαρε εύκολα.

Απάντηση από τη βούλα

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τάισον στον Μπακασέτα, το οποίο έδωσε ο διαιτητής αφού κλήθηκε να δει τη φάση στο VAR. Ο Μπακασέτας εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 1-1 στο 51′, ανοίγοντας λογαριασμό με την πράσινη φανέλα. Η χαρά των φιλοξενούμενων δεν κράτησε πολύ όμως καθώς πέντε λεπτά μετά ο Ντεσπόντοφ «χτύπησε» ξανά με ένα εκπληκτικό γκολ.

Ντεσπόντοφ ξανά

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έκρυψαν την μπάλα, ο Μπάμπα έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Σάστρε άφησε να περάσει κάτω από τα πόδια του και στρώθηκε στον Βούλγαρο που εκτέλεσε για το 2-1. Με αυτό το γκολ ο Ντεσπόντοφ έφτασε τα 11 συνολικά φέτος ενώ έχει και 10 ασίστ. Η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 70′ όταν ο Κοτάρσκι έδιωξε εντυπωσιακά την προβολή του Μπακασέτα από κοντά ενώ στα επόμενα λεπτά ο ΠΑΟΚ είχε δύο καλές στιγμές με τον Κωσνταντέλια.

Κοντά στο 2-2 

Στα τελευταία λεπτά οι «πράσινοι» τα έπαιξαν όλα για όλα και έχασαν δύο τεράστιες ευκαιρίες για την ισοφάριση. Από κάθετη του Μπακασέτα στο 86′ ο Μλαντένοβιτς νικήθηκε σε τετ α τετ τον Κοτάρσκι ενώ στο πέμπτο λεπτό του έξτρα χρόνου από γύρισμα του Μπερνάρ ο Γεντβάι, που είχε γίνει φορ, σούταρε στην κίνηση κι έστειλε την μπάλα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Σάστρε, Οζντόεφ (Σβαμπ 88’), Μεϊτέ, Τάισον (Κωνσταντέλιας 71’), Μουργκ (Μάρκος Αντόνιο 78’), Ντεσπόντοφ (Αντρίγια 71’), Τόμας (Τζίμας 88’).

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Mλαντένοβιτς, Ούγκο (Τσέριν 46’) , Γεντβάι, Βαγιαννίδης (Λημνιός 64’), Αράο, Κότσιρας, Αϊτόρ (Τζούρισιτς 46’), Μπακασέτας, Μαντσίνι (Βιλένα 89’), Γερεμέγεφ (Μπερνάρ 46’).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ