Όγκνιεν Βράνιες: Ένας (ωραίος) τρελός είναι στην πόρτα…

Όγκνιεν Βράνιες: Ένας (ωραίος) τρελός είναι στην πόρτα…

Το ενδιαφέρον της Άντερλεχτ φέρεται να έχει μετουσιωθεί σε πρόταση. Από πλευράς ΑΕΚ διαψεύδουν. Στο Βέλγιο διαρρέουν ότι η μεταγραφή θα κλείσει εντός 48ωρου. Η ιστορία του «κακού παιδιού» της Ένωσης, Όγκνιεν Βράνιες,που βρίσκεται στην πόρτα της... εξόδου.

Μεταφερόμαστε στις ερήμους της Αλμερίας στην Ισπανία. Αναλαμβάνουμε ρόλο Σέρτζιο Λεόνε (σκηνοθέτης και σεναριογράφος) και διαλέγουμε πρωταγωνιστές για το… remake της ταινίας «Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος». Ένας εκ των τριών πρωταγωνιστικών ρόλων δίνεται με κλειστά μάτια στον Όγκνιεν Βράνιες. Ο Βόσνιος, εξάλλου, έχει αυτόν τον «χαρακτήρα» στην ΑΕΚ. Είναι ο δικός της Λιν Βαν Κλιφ ή «Αγγελομάτης» αν θέλετε. Ο διεθνής στόπερ ήρθε στη χώρα μας για λογαριασμό της Ένωσης τον Δεκέμβρη του 2016 υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας 2,5 ετών με ετήσιες αποδοχές περίπου 200.000 ευρώ.

Δεν άργησε να δείξει το ποιόν του. Είναι «τρελός». Κομάντο. Είναι ο κακός της παρέας. Ο αλήτης. Παθιασμένος και με… άγνοια κινδύνου. Ρισκάρει το κεφάλι του. Την καριέρα του. Εντός γηπέδου και εκτός αυτού. Λείπει από τις προπονήσεις. Εκρηγνύεται όταν δεν είναι στην ενδεκάδα. Έρχεται σε ρήξη με τον προπονητή του. Έχει ανοιχτό μέτωπο και με τους οπαδούς της Βοσνίας (είχε χτυπήσει τατουάζ με τη σημαία της Σερβικής Δημοκρατίας στο μπράτσο του). Ενίοτε διχάζει και την κοινή φίλαθλη γνώμη. Κάνει αψυχολόγητες ενέργειες. Ζητά συγγνώμη. Δίνεται άφεση αμαρτιών. Προχωρά η συνεργασία.

Κάθε τόσο, η Άντερλεχτ κάνει την εμφάνισή της και φλερτάρει με την απόκτησή του. Έγινε και τον Γενάρη. Γίνεται και τώρα. Αν δεν ήταν ένας εκ των κορυφαίων κεντρικών αμυντικών του πρωταθλήματος, πιθανότατα θα είχε χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα (και στο ρόστερ). O μέχρι πρότινος προπονητής των Πρωταθλητών, Μανόλο Χιμένεθ, είχε ουκ ολίγες φορές φτάσει στα όριά του με την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του Βόσνιου. Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, επενέβη ο ίδιος τον Ιανουάριο, όταν η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, και του είπε εμμέσως πλην σαφώς ότι… στους τρελούς, τρέλα δεν πούλησε κανείς.

Ήταν τότε που ο 28χρονος πίεζε την Ένωση για αύξηση των αποδοχών του και «απειλούσε» με αποχώρηση. Και τότε η Άντερλεχτ ήταν το… διχτάκι ασφαλείας του. Και τώρα οι Βέλγοι τον έχουν από κοντά, με τους ανθρώπους των Πρωταθλητών να τρέχουν να διαψεύσουν κάθε σενάριο περί συμφωνίας του παίκτη με τους Μωβ. Στο Βέλγιο ωστόσο είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι. Αναφέρουν μάλιστα ότι η μεταγραφή θα κλείσει εντός Σαββατοκύριακου! Από to10.gr ενημερωθήκατε για τη συνάντηση των ανθρώπων της ομάδας με τον μάνατζερ του παίκτη.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Βράνιες γεννήθηκε στις 24 Οκτωβρίου του 1989 στην πόλη Μπάνια Λούκα της τότε ενιαίας Γιουγκοσλαβίας. Νυν Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Παίζει κι αυτό τον ρόλο του. Τέκνο της πρώην ενωμένης Γιουγκοσλαβίας. Ήταν ανήλικος κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Βοσνίας. Ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται «Βόσνιος Σέρβος». Το 2000 ξεκίνησε να δημιουργεί τις πρώτες του ποδοσφαιρικές αναμνήσεις στις Ακαδημίες της Μπόρατς Μπάνια Λούκα. Το 2007 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα. Αγωνίστηκε εκεί μία διετία (2007-09).

Στη συνέχεια μεταγράφηκε στον Ερυθρό Αστέρα (2009-11). Ακολούθησαν οι δανεισμοί του σε Νάπρεντακ Κρούσεβατς και Σερίφ Τιρασπόλ. Το 2011 απομακρύνεται για πρώτη φορά από όσα συνδέονταν με τις «ματωμένες» ρίζες του. Μετακόμισε στη Ρωσία και τις κατά σειρά Κουμπάν Κράσνονταρ 2011-12, Αλάνια Βλαντικαφκάζ 2013. Το 2014 το διαβατήριό του έγραψε Τουρκία. Ελαζιγκσπόρ 2013-14, Γκαζιάντεπσπορ 2015. Το 2016 Ισπανία και Σπόρτινγκ Χιχόν για μισή σεζόν κι ύστερα και πάλι Ρωσία για λογαριασμό της Τομ Τομσκ.

Στη «δύση» του 2016 έρχεται στη χώρα μας. Έχοντας εμπειρία δέκα χρόνων, σε 10 διαφορετικές ομάδες, πέντε πρωταθλήματα. Εν ενεργεία διεθνής. Φορά τα κιτρινόμαυρα παραπάνω από δύο χρόνια. Ποτέ άλλοτε μία ομάδα δεν τον εμπιστεύτηκε τόσο όσο η ΑΕΚ. Είπαμε ο Βόσνιος είναι ένας «πολεμιστής». Θυμίζει κάτι από παλαιάς κοπής στόπερ. Κάτι σαν τον… Ουρουγουανό Πάολο Μοντέρο. «Είτε η μπάλα, είτε ο παίκτης. Ποτέ και οι δύο». Φέτος είχε 19 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (34 σε όλες τις διοργανώσεις). Τέσσερα τέρματα. Είκοσι κλεψίματα, 32 επεμβάσεις, 8 κίτρινες σε 1.755 λεπτά συμμετοχής.

Τον Οκτώβριο κλείνει τα 29 και βρίσκεται μπροστά στο… μεγαλύτερο deal της καριέρας του. Το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ ολοκληρώνεται σε έναν χρόνο. Η Άντερλεχτ του προσφέρει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό και επιθυμεί να τον «δέσει» για τα επόμενα τρία χρόνια. Πιθανότατα τα τελευταία στα οποία θα μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα. Στην ΑΕΚ ωστόσο πόνταραν πολλά πάνω του φέτος. Το κενό του στα μετόπισθεν, σε περίπτωση φυγής, θα είναι μεγάλο. Αν η παρουσία του δεν ήταν απαραίτητη, οι άνθρωποι της Ένωσης δεν θα είχαν πρόβλημα να απεμπλακούν. Πλέον όμως «ο αδικαιολογήτως απών Βράνιες» φαίνεται να γίνεται απαραιτήτως παρών! Εν αναμονή εξελίξεων…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ