ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 4-2: Αεράτη, πρώτη και… περιμένει

ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 4-2: Αεράτη, πρώτη και… περιμένει

Η ΑΕΚ «καθάρισε» εύκολα με 4-2 τον Αστέρα Τρίπολης, ανέβηκε στην πρώτη θέση και περιμένει να δει αν θα παραμείνει εκεί σε περίπτωση γκέλας του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι. Ντεμπούτο Λιούμπισιτς με τα «κιτρινόμαυρα».

Φορτσάτη πάει στην Τούμπα η ΑΕΚ! Πραγματοποιώντας εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, στο οποίο πέτυχε τα τρία από τα τέσσερα γκολ της, η Ένωση επικράτησε εύκολα με 4-2 του Αστέρα Τρίπολης στη Νέα Φιλαδέλφεια για την 21η αγωνιστική της Super League. Ανέβηκε στην πρώτη θέση η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα και περιμένει το αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι το βράδυ για να δει αν θα μείνει εκεί.

Ξανά γκολ ο Πόνσε, επιστροφή με γκολ για τον Γκαρσία και δύο αυτογκόλ από τον Ζουκάνοβιτς για την 4άρα της ΑΕΚ, με τη φανέλα της οποίας έκανε ντεμπούτο ο Ρόμπερ Λιούμπισιτς. Στο 12-2 τα γκολ της Ένωσης στα τρία τελευταία ματς πρωταθλήματος όπου έχει ισάριθμες νίκες.

Διαβάστε επίσης: Προμηθέας – Ολυμπιακός 57-81: Πάτησαν «γκάζι» στο δεύτερο μέρος οι ερυθρόλευκοι και… καθάρισαν στην Πάτρα

Πώς ξεκίνησαν

Ο Στάνκοβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια για την ΑΕΚ με τους Ραντόνια, Μήτογλου, Κάλενς και Πήλιο τετράδα στην άμυνα. Πινέδα και Μάνταλος ήταν στον άξονα, με τον Ελίασον δεξιά στην επίθεση, τον Άμραμπατ αριστερά και τον Τσούμπερ πίσω από τον Πόνσε.

Για τον Αστέρα Τρίπολης ο Γραμματικάκης ήταν στο τέρμα, με τους Χουχούμη, Ζουκάνοβιτς, Καστάνιο και Λύρατζη τετράδα στην άμυνα, τους Γκος και Γιαμπλόνσκι στον άξονα, τον Μπαρτόλο μπροστά τους, τους Κρεσπί και Καλτσά στα δύο άκρα της επίθεσης και τον Μιριτέλο στην κορυφή.

Παράσταση νίκης με Πόνσε και… Ζουκάνοβιτς

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς και με πίεση ψηλά, η οποία λίγο έλειψε να οδηγήσει σε μεγάλα λάθη τον Γραμματικάκη δύο φορές στο πρώτο πεντάλεπτο. Η Ένωση απειλούσε κυρίως με μακρινά σουτ από Ελίασον, Ραντόνια, Τσούμπερ ενώ στο 20’ ο Γραμματικάκης μπλόκαρε πλασέ του Ελίασον μέσα από την περιοχή.

Σε όλα αυτά ο Αστέρας είχε να αντιπαρατάξει ένα πολύ καλό σουτ του Λύρατζη και στο 26’ ήρθε το 1-0 για την ΑΕΚ από ακόμη μία στατική φάση. Ο Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ, ο Πόνσε πήδηξε για κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα από τον Ζουκάνοβιτς που έβαλε αυτογκόλ.

Με τη σέντρα η Ένωση βγήκε ξανά στην επίθεση, ο Ελίασον έκανε τρομερή σέντρα για τον Πόνσε που με κεφαλιά σκόραρε κι έκανε το 2-0. Στο 43’ ήρθε και το 3-0 για τους «κιτρινόμαυρους», με τον Έλίασον να φεύγει γρήγορα στην κόντρα, να κάνει το γύρισμα από τα αριστερά και τον Ζουκάνονοβιτς να βάζει δεύτερο αυτογκόλ στην προσπάθειά του να διώξει.

Πήρε το… δώρο του Μήτογλου ο Αστέρας

Ένα λεπτό μετά ο Πόνσε έχασε τεράστια ευκαιρία από γύρισμα του Άμπραμπατ καθώς δεν έπιασε καλά το πλασέ από τη μικρή περιοχή και στις καθυστερήσεις ο Αστέρας κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Μήτογλου. Ο Μπαρτόλο το εκτέλεσε εύστοχα και μείωσε σε 3-1 για τους Αρκάδες.

Τρίτη και… φαρμακερή για Λιβάι, μείωσε ο Μιριτέλο 

Το δεύτερο ημίχρονο για ένα πολύ μεγάλο διάστημα ήταν κατώτερο ποιοτικά του πρώτου. Η ΑΕΚ δεν είχε τον ίδιο ρυθμό και ο Αστέρας έφτανε πιο εύκολα στην περιοχή της, χωρίς να απειλεί ιδιαίτερα. Πόνσε και Τσούμπερ είχαν δύο καλές στιγμές για τους γηπεδούχους πριν χάνει δύο… άχαστα ο Λιβάι που επέστρεψε στη δράση. Πρώτα από γύρισμα του Ελίασον στο 71′ όπου αστόχησε σε κενό τέρμα και τρία λεπτά μετά από τρομερή μπαλιά του Μάνταλου πλάσαρε έξω σε τετ α τετ.

Στο 76′ όμως ήταν η τρίτη και φαρμακερή όταν από νέα εξαιρετική κάθετη του Μάνταλου, ο Γκαρσία πέρασε αυτή τη φορά και τον Γραμματικάκη και σε κενό τέρμα έγραψε το 4-1. Στο 78′ ο Αλμέιδα έριξε στο ματς τον Λιούμπισιτς που έκανε ντεμπούτο και με τη συμπλήρωση 90 λεπτών ο Μιριτέλο διαμόρφωσε το τελικό 4-2 από ωραία μπαλιά του Σίτο.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ραντόνια, Μήτογλου, Κάλενς, Πήλιος, Πινέδα (79′ Γαλανόπουλος), Μάνταλος (78′ Λιούμπιτσιτς), Άμραμπατ (66′ λ.τρ. Φερνάντες), Ελίασον, Τσούμπερ (72′ Αραούχο), Πόνσε (66′ Λιβάι Γκαρσία).

Αστέρας Τρίπολης: Γραμματικάκης, Λύρατζης (50′ λ.τρ. Άλβαρες), Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς, Χουχούμης, Γιαμπλόνσκι (79′ Αλάγκμπε), Γκος, Καλτσάς (65′ Σίτο), Μπαρτόλο (46′ Ζουγλής), Κρέσπι, Μιριτέλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ