Το 5-1 και το 11-2 του Αλμέιδα στον Λουτσέσκου (vids)

Το 5-1 και το 11-2 του Αλμέιδα στον Λουτσέσκου (vids)

Θα συνεχίσει να... κόβει απόδειξη στον Λουτσέσκου ο Αλμέιδα ή ο Ρουμάνος θα βρει τρόπο να αντιμετωπίσει επιτέλους τον αντίπαλό του;

Για τουλάχιστον τρία χρόνια πριν ο Ματίας Αλμέιδα γίνει κάτοικος Νέας Φιλαδέλφειας οι αναμετρήσεις ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ είχαν πάψει να είναι ντέρμπι. Αυτό γιατί πάντα έβγανε νικήτρια η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ή τουλάχιστον έπαιρνε αυτό που ήθελε έστω κι αν κάποιες φορές απλά δεν έχανε από τους «κιτρινόμαυρους.

Η Ένωση μετρούσε 13 συνεχόμενα ματς χωρίς νίκη κόντρα στους «ασπρόμαυρους» και μόλις μία νίκη (2-0 στην Τούμπα για τα πλέι οφ το 2020) στις 20 τελευταίες συναντήσεις των δύο ομάδων σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Τρομερά νούμερα για τον ΠΑΟΚ, κόντρα σε έναν αντίπαλο που διαχρονικά είχε μάθει να έχει το πάνω χέρι στα ντέρμπι Δικεφάλων.

Διαβάστε επίσης: Φάκελος Final-8: Το δίλημμα Μπαρτζώκα, ο ΜακΚίσικ και η 7άδα των ξένων

Ο ερχομός όμως του Αλμέιδα στην Ελλάδα, έμελλε να γυρίσει και πάλι το έργο υπέρ της ΑΕΚ και μάλιστα με πολύ επιβλητικό τρόπο. Σε έξι αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου απέναντί του ο Αργεντινός έχει πέντε νίκες και μία ήττα, με απολογισμό γκολ 11-2! Πέντε νίκες με απόλυτα κυριαρχικό τρόπο. Νίκες κατά κράτος που λένε.

Όπως το φετινό… φτωχό 2-0 του πρώτου γύρου στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τον ΠΑΟΚ να κάνει την πρώτη του τελική στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων. Όπως το περσινό 2-0 στο ίδιο γήπεδο ή το εντυπωσιακό 4-0 των πλέι οφ όπου ο ΠΑΟΚ έπαιζε με δέκα παίκτες από νωρίς. Όπως και η ΑΕΚ στον τελικό Κυπέλλου λίγες εβδομάδες αργότερα, με τη διαφορά ότι η Ένωση νίκησε ξανά με 2-0 και πήρε την κούπα.

Ακόμη και εκείνο το 1-0 στην Τούμπα για τα πλέι οφ ήταν μάλλον άδικο σαν σκορ για την Ένωση που κινδύνεψε πραγματικά μόνο μετά το γκολ που πέτυχε κι ενώ είδε να της ακυρώνεται και ένα γκολ για ανεξήγητο λόγο στο ξεκίνημα του ματς. Ακόμη και στην ήττα της στο περσινό παιχνίδι για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στην Τούμπα με 2-0 η ΑΕΚ δεν ήταν χειρότερη από τον ΠΑΟΚ. Το ίδιο εύστοχη δεν ήταν, με τους γηπεδούχους να εκμεταλλεύονται κάθε στιγμή και να παίρνουν μία μεγάλη νίκη.

Από τις 30 Οκτωβρίου του 2022 όταν και συναντήθηκαν για πρώτη φορά οι Αλμέιδα και Λουτσέσκου, μέχρι τις 30 Οκτωβρίου του 2023 όταν τα… είπαν για τελευταία φορά μέχρι σήμερα, το ποδόσφαιρο του πρώτου κατατρόπωσε το ποδόσφαιρο του δεύτερου. Ό,τι κι αν επιχείρησε ο Λουτσέσκου κόντρα στην ΑΕΚ, δεν αποδείχθηκε αποτελεσματικό για να την αντιμετωπίσει.

Όλα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν. Γιατί μεθαύριο (11/2, 20:00) ο εκπληκτικός ΠΑΟΚ του τελευταίου τριμήνου (παρεμπιπτόντως μετά την τελευταία του ήττα από την ΑΕΚ) θα υποδεχτεί την φορμαρισμένη ΑΕΚ στην άδεια Τούμπα για το ντέρμπι κορυφής της Super League και θέλει επιτέλους να την κερδίσει και να την αφήσει στο -5 που κυρίως για ψυχολογικούς λόγους θα είναι πολύ σημαντικό ενόψει πλέι οφ.

Ένα ντέρμπι αποδείξεων για τον ΠΑΟΚ που θέλει να νικήσει την πρωταθλήτρια και να δείξει ότι πλέον δεν έχει να φοβηθεί κανέναν. Από την άλλη, αν και πάλι η ΑΕΚ του Αλμέιδα καταφέρει να του κάνει ματ, το πλήγμα στο ψυχολογικό κομμάτι θα είναι μεγάλο για τον ΠΑΟΚ. Θα τον βάλει ίσως για πρώτη φορά το τελευταίο τρίμηνο σε αμφιβολία, τουλάχιστον όσον αφορά στη σύγκριση με την Ένωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ