Μεντιλίμπαρ: «Αυτό είναι το μοντέλο μου» – Η ανάλυση του Ισπανού, η επιμονή στο transition και ο… Ρέτσος

Μεντιλίμπαρ: «Αυτό είναι το μοντέλο μου» – Η ανάλυση του Ισπανού, η επιμονή στο transition και ο… Ρέτσος

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε στους «ερυθρόλευκους» αναλύοντας το μοντέλο παιχνιδιού που έχει στο μυαλό του. Τι είπε και που δίνει μεγάλη σημασία ο Ισπανός τεχνικός

Δεύτερη μέρα για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στο Ρέντη και ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού θέλει να εκμεταλλευτεί τον χρόνο που έχει στη διάθεσή του για την προετοιμασία των «ερυθρόλευκων» για το μεγάλο παιχνίδι με τη Φερεντσβάρος στο Καραϊσκάκη.

Ο Ισπανός κόουτς της ομάδας του λιμανιού ξέρει πως δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου, καθώς την Πέμπτη το βράδυ είναι η μεγάλη μάχη με την ουγγρική ομάδα, ωστόσο θέλει μέσα σ’ αυτές τις λίγες μέρες να περάσει μια πρώτη εικόνα στους παίκτες του.

Διαβάστε επίσης: Το τετ α τετ Μεντιλίμπαρ-Φορτούνη και η «ειδική οδηγία» της Δευτέρας

Μια εικόνα για το μοντέλο που έχει στο παιχνίδι του κι αυτόν ακριβώς τον όρο χρησιμοποίησε μιλώντας στους παίκτες του στη σημερινή προπόνηση της ομάδας του λιμανιού.

Ήταν μια μέρα ανάλυσης από πλευράς του Ισπανού τεχνικού, καθώς ο Μεντιλίμπαρ προτίμησε να περάσει στους «ερυθρόλευκους» το μοντέλο που έχει στο μυαλό του για τον Ολυμπιακό και γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε παρουσίασε βίντεο με στιγμιότυπα από παιχνίδια της Σεβίλλης.

Ο Μεντιλίμπαρ μίλησε στους παίκτες του για αυτό το μοντέλο, δίνοντας μάλιστα ιδιαίτερη έμφαση στο επιθετικό transition, στην επιθετική δηλαδή λειτουργία της ομάδας μετά από άμυνα.

Κι έδειξε να επιμένει ο Ισπανός προπονητής του Ολυμπιακού στο συγκεκριμένο σκέλος, φανερώνοντας ένα πρώτο δείγμα των αλλαγών που θέλει να περάσει στο παιχνίδι της ομάδας του λιμανιού.

«Δείχνουμε αυτό το βίντεο με φάσεις από αμυντική και επιθετική λειτουργία, γιατί θέλω να έχετε σαφή εικόνα για το μοντέλο παιχνιδιού (σ.σ. model of play είπε χαρακτηριστικά ο Μεντιλίμπαρ) που έχω στο μυαλό μου.

Αυτό είναι το μοντέλο μου, αυτές είναι οι ιδέες μου και θέλω μέσα από τη δουλειά που θα κάνουμε στις προπονήσεις, να δημιουργήσουμε ένα νέο τρόπο παιχνιδιού», ήταν τα πρώτα λόγια του Μεντιλίμπαρ, ο οποίος μίλησε στη συνέχεια για την σημασία που δίνει στο transition.

«Για μένα είναι πολύ σημαντικό να έχουμε νέες ιδέες στην επίθεση και πρέπει να προσέξουμε πολύ το transition. Να γίνουμε μια ομάδα που θα περνά γρήγορα από την άμυνα στην επίθεση με καλή μεταφορά της μπάλας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ισπανός τεχνικός και πρόσθεσε.

«Ξέρω πολύ καλά ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη, χρειάζεται δουλειά για να πετύχουμε τον στόχο μας. Για να φτάσουμε σε καλό επίπεδο. Θα δουλέψουμε στις προπονήσεις για να φτιάξουμε μια νέα εικόνα, ένα νέο μοντέλο παιχνιδιού».

Οι συνεργάτες του Μεντιλίμπαρ έδωσαν και αυτοί με τη σειρά τους ιδιαίτερη έμφαση στην ανάλυση των φάσεων στο βίντεο, καθώς ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού θέλει να έχουν οι παίκτες του μια ξεκάθαρη εικόνα για το μοντέλο που έχει στο μυαλό του.

Ο Ρέτσος και τα καλά νέα για Ποντένσε

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται το βράδυ της Πέμπτης με την Φερεντσβάρος, για το conference league, όπως αναφέραμε και στον πρόλογο και τα νέα είναι ευχάριστα για τον νέο τεχνικό της ομάδας του λιμανιού.

Ο Παναγιώτης Ρέτσος θα είναι όπως όλα δείχνουν στην αποστολή των πειραιωτών καθώς έκανε σήμερα το πρωί εντατικό ατομικό πρόγραμμα χωρίς να αισθανθεί ενοχλήσεις και θα είναι στην αποστολή των πειραιωτών.

Το πιο πιθανό «σενάριο» αυτή την ώρα πάντως είναι να μείνει στον πάγκο και να χρησιμοποιηθεί σαν αλλαγή αν το κρίνει αναγκαίο ο Ισπανός προπονητής.

Καλά ήταν τα νέα και για τον Ντάνιελ Ποντένσε, ο οποίος ξεπέρασε τις ενοχλήσεις από το χτύπημα στον αγώνα με τον ΟΦΗ και θα είναι στη διάθεση του Μεντιλίμπαρ για τον αγώνα με τους Ούγγρους, όπως και ο Ελ Αραμπί.

Ο Μαροκινός σέντερ φορ θα είναι στην αποστολή και η παρουσία του στον πάγκο δίνει μια έξτρα λύση στην κορυφή της επίθεσης στον Μεντιλίμπαρ.

Θα πρέπει εδώ μάλιστα να σημειωθεί ότι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού ξέρει πολύ καλά τον Ελ Αραμπί, από τη «θητεία» του Αφρικανού στράικερ στο ισπανικό πρωτάθλημα κι έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση τον διεθνή επιθετικό.

Σε ότι αφορά την εντεκάδα με την οποία θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός απέναντι στη Φερεντσβάρος, το πιθανότερο είναι να δούμε μία μόνο αλλαγή στο βασικό σχήμα, σε σχέση με το ματς με τον ΟΦΗ, τον Ντόι δηλαδή στη θέση του Μπιανκόν, καθώς ο Γάλλος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Πιο «καθαρή» εικόνα πάντως για τις σκέψεις του Μεντιλίμπαρ θα έχουμε μετά την προπόνηση της Τρίτης, καθώς ο Ισπανός αναμένεται ν’ ανοίξει αύριο τα «χαρτιά» του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ