Διεθνής παρουσία για τους προπονητές τερματοφυλάκων του ΠΑΟΚ

Διεθνής παρουσία για τους προπονητές τερματοφυλάκων του ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Σκιαθίτης και ο Βασίλης Πετρόπουλος βρέθηκαν στο «International Goalkeeper Coaching Workshop» που διεξήχθη στο Βρότσλαβ της Πολωνίας.

Μετά την παρουσία του στο 5ο Διεθνές Συνέδριο Προπονητών Τερματοφυλάκων στην Πορτογαλία, ο Γιώργος Σκιαθίτης του ΠΑΟΚ, συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και στο «International Goalkeeper Coaching Workshop» που διεξήχθη στο Βρότσλαβ της Πολωνίας.

Αυτή την φορά μαζί του ταξίδεψε και ο Βασίλης Πετρόπουλος, προπονητής τερματοφυλάκων της Κ20 του ΠΑΟΚ, με τον οποίο ο Γιώργος Σκιαθίτης είχε άψογη συνεργασία καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν, καθώς οι γκολκίπερς της δεύτερης ομάδας συμμετείχαν στις προπονήσεις της πρώτης, ενώ και ο τρόπος δουλειάς των δύο προπονητών ακολουθεί τα ίδια δεδομένα, προετοιμάζοντας τους νεαρούς πορτιέρε για το μεγάλο βήμα.

Στην Πολωνία οι δύο προπονητές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες με κορυφαία ονόματα του χώρου. Το παρών έδωσαν οι προπονητές τερματοφυλάκων της Πόρτο και της Φούλαμ, αλλά και επικεφαλής των ακαδημιών των Άγιαξ, Λειψία, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Άρσεναλ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Βρότσλαβ.

Στο workshop παρουσιάστηκαν θέματα φιλοσοφίας ομάδων γύρω από την θέση του τερματοφύλακα, ετήσιου προγραμματισμού προπονήσεων, μακροχρόνιου προγραμματισμού προπονήσεων και εκπαίδευσης για τις αναπτυξιακές ηλικίες, scouting, ενώ μελετήθηκε και η σημασία του προπονητή και η ανάγκη για δημιουργία περιβάλλοντος εμπιστοσύνης με τους παίκτες ώστε να τους βοηθάει να εξελίσσονται.

Στις πρακτικές εισηγήσεις μάλιστα οι προπονητές φόρεσαν τα γάντια τους και είχαν ενεργό συμμετοχή, αναδεικνύοντας και συζητώντας ομοιότητες και διαφορές σε τεχνικά αλλά και τακτικά κομμάτια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ