Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 1-2: Ξανά Ελ Κααμπί, ξανά ανατροπή (vid)

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 1-2: Ξανά Ελ Κααμπί, ξανά ανατροπή (vid)

Όπως με τον Αστέρα Τρίπολης, έτσι και με τον Παναιτωλικό, ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά με πρωταγωνιστή τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πήρε το τρίποντο.

Νέα ανατροπή και τρίποντο για τον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι μπορεί να βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, αλλά με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο κατάφεραν να γυρίσουν τούμπα το ματς και να πάρουν τη νίκη με 2-1, στον αγώνα της 25ης αγωνιστικής της Super League. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Ντουάρτε στο 33’, αλλά οι Πειραιώτες ισοφάρισαν στο 72’ με αυτογκόλ του Τορεχόν και στο 79’ έκαναν την ολική ανατροπή με τον Ελ Κααμπί.

Διαβάστε επίσης: Κύριος ο Μπαρτζώκας: Έκανε το τραπέζι στην ομάδα με… σούσι (pic)

Δεύτερο σερί παιχνίδι που ο Ολυμπιακός παίρνει τρίποντο με ανατροπή, έχοντας μάλιστα και τις δύο φορές ως πρωταγωνιστή τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Ο Μαροκινός μετά το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης (2-1), γύρισε τούμπα και τον αγώνα με τον Παναιτωλικό, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Έτσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Κίνι, Βέζο, Ρέτσο και Ορτέγκα στην άμυνα. Οι Ιμπόρα και Τσικίνιο ήταν στα χαφ, με τους Ποντένσε και Καμπράλ στα δύο άκρα και τον Μασούρα δίπλα στον Ελ Κααμπί. Ο Γιάννης Πετράκης από την άλλη, ξεκίνησε τον Παναιτωλικό με την εξής 11άδα: Τσάβες, Μαυρίας, Μαλής, Οικονόμου, Ταμπίτζε, Μπουζούκης, Χατζηθεοδωρίδης, Πέρες, Ντουάρτε, Ντίας και Καρέλης.

Ευκαιρίες ο Ολυμπιακός, γκολ ο Παναιτωλικός

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του και άρχισε να ασκεί ασφυκτική πίεση στην άμυνα των γηπεδούχων.

Στο 10’ ο Ποντένσε σούταρε από έξω από τη μεγάλη περιοχή του Παναιτωλικού, αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε στην αγκαλιά του Τσάβες. Επτά λεπτά αργότερα ο Πορτογάλος εξτρέμ προσπάθησε να σκοράρει με γυριστό από το ύψος του πέναλτι, μετά από πάσα του Γιώργου Μασούρα από αριστερά, αλλά η προσπάθειά του δεν είχε δύναμη και ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων μπλόκαρε. Στο 19’ ο Ελ Κααμπί βρήκε ωραία τον Μασούρα, αυτός έκανε το διαγώνιο σουτ από αριστερά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Καμπράλ έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά το φαλτσαριστό σουτ που έκανε έξω από τη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Τσάβες. Στο 25’ ο Τσικίνιο σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά αστόχησε.

Στο 30’ ο Ολυμπιακός είχε μια ακόμα καλή ευκαιρία, αυτή τη φορά με τον Ιμπόρα. Ο Ελ Κααμπί έστρωσε με κεφαλιά – πάσα στον Ισπανό, αυτός έκανε το σκαστό σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Τσάβες έδιωξε σε κόρνερ.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν τις ευκαιρίες, αλλά ο Παναιτωλικός έβαλε το γκολ. Στο 33’ ο Ντουάρτε μπήκε στην περιοχή του Ολυμπιακού, πήρε την πάσα από τον Ντιάζ και με δυνατό σουτ έκανε το 1-0.

Μετά το γκολ οι Πειραιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Τσάβες, με το πρώτο ημίχρονο στο Αγρίνιο να ολοκληρώνεται με τον Παναιτωλικό μπροστά στο σκορ.

Αλλαγές και ανατροπή

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τους δύο προπονητές, με τον Ολυμπιακό να πιέζει την άμυνα των γηπεδούχων και να προσπαθεί με κόρνερ να απειλήσει τον Τσάβες.

Στο 49’ ο Τσικίνιο σούταρε μέσα από την περιοχή του Παναιτωλικού, αλλά η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ. Τέσσερα λεπτά αργότεροι οι γηπεδούχοι βγήκαν στην κόντρα, ο Χατζηθεοδωρίδης σούταρε από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 59’ ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε τις πρώτες του αλλαγές στο παιχνίδι, με τους Έσε, Μαρτίνς και Γιόβετιτς να παίρνουν τις θέσεις των Ιμπόρα, Καμπράλ και Μασούρα.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και στο 72’ τελικά βρήκε το γκολ της ισοφάρισης. Ο Τσικίνιο άνοιξε ωραία την μπάλα στον Ζέλσον Μαρτίνς, αυτός έκανε το γύρισμα από δεξιά, η μπάλα κόντραρε στον Σίλβα Ταρεχόν και κατέληξε στα δίχτυα του Τσάβες για το 1-1.

Στο 79’ οι Ερυθρόλευκοι έκαναν την ολική ανατροπή με τον Ελ Κααμπί. Ο Μαροκινός έκλεψε την μπάλα από τον Μαλή, πέρασε τον Τσάβες, πλάσαρε και έκανε το 2-1 για τον Ολυμπιακό. Ο Στάγιτς προσπάθησε να διώξει πάνω στη γραμμή, αλλά δεν τα κατάφερε, με τους Πειραιώτες να φέρνουν τούμπα το παιχνίδι.

Τραυματίστηκε ο Ζέλσον Μαρτίνς

Στο 81’ ο Ζέλσον Μαρτίνς τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να τον αντικαθιστά με τον Αλεξανδρόπουλο. Στο 84’ ο Γιόβετιτς βρήκε χώρο και σούταρε, αλλά ο Τσάβες μπλόκαρε.

Στο 90+4’ ο Πασχαλάκης απέκρουσε εντυπωσιακά το φάουλ που εκτέλεσε ο Σενγκέλια και ο Ολυμπιακός «κλείδωσε» τη νίκη. Δεύτερη σερί ανατροπή για τους Ερυθρόλευκους, που είχαν γυρίσει πριν από λίγες ημέρες και το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Τσάβες, Οικονόμου, Μαλής, Ταμπίντζε (67′ λ.τρ. Στάγιτς), Μαυρίας, Χατζηθεοδωρίδης (70′ λ.τρ. Τορεχόν), Πέρες, Φρεντ Ντουάρτε, Μπουζούκης (61′ Τσιγγάρας), Καρέλης (67′ Πέδρο) και Σέρχιο Ντίας (61′ Σενγκέλια).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ορτέγα, Ρέτσος, Βέζο (90′ Ντόι), Κίνι, Ιμπόρα (59′ Εσε), Τσικίνιο, Καμπράλ (59′ Ζέλσον Μαρτίνς λ.τρ. στο 82′ Αλεξανδρόπουλος), Ποντένσε, Μασούρας (59′ Γιόβετιτς) και Ελ Καμπί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ