Παναθηναϊκός – Άρης 2-0: Κέρδισε Άρη και ηρεμία

Παναθηναϊκός – Άρης 2-0: Κέρδισε Άρη και ηρεμία

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 του Άρη κι επέστρεψε στις νίκες μετά από τις δύο γκέλες με Λαμία και Κηφισιά - Κέρδισαν... ηρεμία οι πράσινοι εν όψει της δύσκολης εκτός έδρας αναμέτρησης με τον ΟΦΗ

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε πειστική εμφάνιση κι έφτασε σε μία εύκολη νίκη με 2-0 επί του Άρη, χάρις στα γκολ των Μπακασέτα και Ιωαννίδη. Οι πράσινοι ήταν κυρίαρχοι από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και δεν άφησαν περιθώρια στην ομάδα του Άκη Μάντζιου, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα μετά τις δύο εντός έδρας γκέλες με Λαμία και Κηφισιά. Στην τρίτη θέση και το -3 από τη πρωτοπόρο ΑΕΚ «το τριφύλλι». Παρέμεινε πέμπτος ο Άρης με 41 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης: Πανσερραϊκός – ΠΑΟΚ 0-2: Πέρασε «σβηστά» από τις Σέρρες ο Δικέφαλος του Βορρά

Εκρηκτικό ξεκίνημα και 1-0 στην πρώτη φάση για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο ματς κι ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη φάση που δημιούργησε. Μόλις στο 3’, ο Παλάσιος συνεργάστηκε ωραία με τον Μπακασέτα, με τον Αργεντινό να «σπάει» την κατάλληλη στιγμή στον αρχηγό της Εθνικής μας, κι εκείνος να νικάει τον Κουέστα για το 1-0. Οι παίκτες του Τερίμ συνέχισαν σε υψηλό τέμπο και δύο λεπτά αργότερα, λίγο έλειψε να σκοράρουν με τον ίδιο ποδοσφαιριστή. Ο Μπακασέτας βγήκε απέναντι στον Κουέστα, αλλά ο Ισπανός απέκρουσε σε τετ-α-τετ το πλασέ του Έλληνα μεσοεπιθετικού.

Στο 14ο λεπτό, οι πράσινοι έχασαν ακόμα μια καλή στιγμή. Ο Παλάσιος έκανε το γύρισμα στην περιοχή, ο Ζουλ δεν απομάκρυνε σωστά, ο Μπακασέτας έστρωσε στον Μπερνάρ, ο Βραζιλιάνος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Κουέστα. Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά. Ο Ιωαννίδης βγήκε απέναντι στον Κουέστα, αλλά από πλάγια θέση, δοκίμασε να κρεμάσει από κει τον Ισπανό κίπερ του Άρη, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Έπεσε ο ρυθμός μετά το 25’, ισορρόπησε ο Άρης

Στο 25΄ήρθε η πρώτη τελική για τον Άρη. Ο Νταρίντα έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Ρόουζ έπιασε την κεφαλιά η οποία ήταν αδύναμη, με τον Ντραγκόφσκι να μπλοκάρει. Με την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά. Ο Τσέριν πέρασε την μπάλα στον Ιωαννίδη μέσα στην περιοχή, εκείνος έκανε υπέροχη ντρίμπλα και εκτέλεσε από δύσκολη γωνία, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία στο πρώτο μέρος.

Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη, 2-0 με πέναλτι του Ιωαννίδη

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Άρη να χάνει μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση. Στο 47’ ο Σαμόρα πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος στην καρδιά της περιοχής, ωστόσο η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ντραγκόφσκι. Τρία λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι, όταν ο Μπερνάρ εκτέλεσε φάουλ και η μπάλα βρήκε σε χέρι αμυντικού. Ο Φώτης Ιωαννίδης ανέλαβε την εκτέλεση κι έγραψε το 2-0 επιστρέφοντας στα γκολ μετά από 1,5 μήνα.

Διαχείριση κι επιστροφή στις νίκες

Στην συνέχεια ο ρυθμός έπεσε με τον Παναθηναϊκό να διαχειρίζεται το υπέρ του προβάδισμα χωρίς να συναντήσει προβλήματα, αφού ο Άρης δεν είχε αντίδραση. Στο 60′ ο Μάνου Γκαρσία εξαπέλυσε δυνατό σουρ με τον Ντραγκόφσκι να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Ένα τέταρτο αργότερα, ο Νταρίντα έκανε μακρινό σουτ και ο κίπερ του Παναθηναϊκού μπλόκαρε σταθερά. Η τελευταία φάση του παιχνιδιού ανήκε στους γηπεδούχους. Στο 89′ ο Αράο έπαιξε το 1-2 με τον Μαντσίνι, έκανε το τελείωμα από πλάγια δεξιά, η μπάλα πέρασε από τον Κουέστα που απόκρουσε ασθενώς, αλλά πρόλαβε η άμυνα του Άρη και απομάκρυνε την μπάλα στην γραμμή του τέρματος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ακαϊντίν, Ούγκο, Μλαντένοβιτς, Ζέκα, Τσέριν (80′ Αράο), Μπακασέτας (89′ Βιλένα), Παλάσιος (80′ Μαντσίνι), Ιωαννίδης (80′ Σπόραρ), Μπερνάρ (90’+2′ Λημνιός).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Ροζ, Μοντόγια (71′ Φεράρι), Ζουλ (71′ Βέλεθ), Νταρίντα, Τζούρασεκ (46′ Γκαρθία), Σουλεϊμάνοφ (84′ Φετφατζίδης), Μορόν (46′ Ανσαριφάρντ), Σαμόρα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ