Ολυμπιακός: Στην κορυφή είναι ο αριθμός 27

Ολυμπιακός: Στην κορυφή είναι ο αριθμός 27

Ο Μεντιλίμπαρ έχει δώσει ευκαιρία σε όλους τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του και θέλει και τους 27 ετοιμοπόλεμους

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις του στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και πριν λίγες ώρες έμαθε και το πρόγραμμα των πλέι οφ.

Ένα πρόγραμμα που είναι δύσκολο καθώς στις δύο πρώτες αγωνιστικές υπάρχουν ντέρμπι με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, ενώ βεβαίως το «μενού» αυτό το διάστημα έχει και τα δύο μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια με την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Διαβάστε επίσης: Ο Μεντιλίμπαρ έβαλε «στοπ» στο Ρέντη – Ομιλία με σοβαρές παρατηρήσεις – «Τώρα αρχίζουν οι τελικοί, έχουμε δύο δρόμους, εσείς διαλέγετε…»

Απομένει φυσικά να δούμε και την απόφαση που θα πάρει η λίγκα στο αίτημα της ΕΠΟ για διακοπή των πλέι οφ μετά την πρώτη αγωνιστική, καθώς αυτό ζήτησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γκουστάβο Πογιέτ, με προφανή σκοπό την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για τα ματς που θα κρίνουν την πρόκριση στα τελικά του Euro.

Αυτό πάντως που είναι δεδομένο για την ομάδα του λιμανιού έχει να κάνει μ’ ένα πρόγραμμα – βουνό, όπως έχουμε συνηθίσει να λέμε τόσα χρόνια, αναφερόμενοι στα πολλά και συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια.

Κι εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και δεν το λέμε τυχαία.

Ο ίδιος ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» έχει δείξει με τις επιλογές του πως όλα στο μυαλό του είναι ξεκάθαρα αναφορικά με τα μεγάλα παιχνίδια που έρχονται.

Και για να πετύχει ο Ολυμπιακός τους στόχους του σε Ελλάδα και Ευρώπη, ένα είναι το σίγουρο. Θέλει την βοήθεια και των 27 παικτών που έχει στο Ρέντη ο Μεντιλίμπαρ και δεν είναι τυχαίο πως σε όλους έχει δώσει την ευκαιρία ο Ισπανός τεχνικός.

Ο προπονητής της ομάδας του λιμανιού έχει πλέον εικόνα απ’ όλους τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του και είναι βέβαιο πως θέλει απ’ όλους μεγάλο βαθμό ετοιμότητας.

Ξέρει πολύ καλά ο Μεντιλίμπαρ ότι το rotation, ειδικά στην τελική ευθεία με τα ντέρμπι των πλέι οφ και τα ευρωπαϊκά ματς, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια του Ολυμπιακού να πάρει το πρωτάθλημα και να φτάσει ακόμα ψηλότερα στο conference league.

Το είδαμε άλλωστε αυτό και από τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε τα τελευταία παιχνίδια της ομάδας του ο έμπειρος τεχνικός, καθώς ο Μεντιλίμπαρ έκανε πολλές αλλαγές στις αναμετρήσεις με Αστέρα Τρίπολης, Παναιτωλικό και Βόλο, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να «μοιράσει την τράπουλα» κι όχι να φορτώσει σε 12-13 παίκτες όλο το βάρος.

Κι εδώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο Ισπανός κόουτς είδε την ομάδα του να κατακτά μεγάλες νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη, δίνοντας όμως ταυτόχρονα και χρόνο ξεκούρασης σε παίκτες που είχαν αγωνιστεί πολύ το προηγούμενο διάστημα.

Το σίγουρο λοιπόν είναι ότι αυτή η «συνταγή» δεν αλλάζει και ο Μεντιλίμπαρ θέλει να έχει ετοιμοπόλεμους όλους τους παίκτες για να μπορεί να βασιστεί σε όλους. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι «ερυθρόλευκοι» στο Ρέντη οφείλουν να είναι στο 100% γιατί πολύ απλά θα χρειαστεί να βοηθήσουν σε αρκετά παιχνίδια. Ακόμα και η πιο μικρή βοήθεια από τον 27ο παίκτη μπορεί να είναι πολύτιμη και καθοριστική.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ