«Superman» is back – Ο Ποντένσε αλλάζει τα δεδομένα για τον Ολυμπιακό του Μεντιλίμπαρ (vids)

«Superman» is back – Ο Ποντένσε αλλάζει τα δεδομένα για τον Ολυμπιακό του Μεντιλίμπαρ (vids)

Η μετάλλαξη του Ντάνιελ Ποντένσε με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο και η επιδραστικότητά του στο παιχνίδι του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός έχει πραγματοποιήσει ένα μυθικό comeback σε όλα τα επίπεδα. Από εκεί που ήταν στο -9 και πολλοί τον είχαν εκτός διεκδίκησης τίτλου, πλέον έχει μπει ξανά για τα καλά στο κόλπο, καθώς είναι 3ος και στο -3 από την κορυφή. Με τους Πειραιώτες να αποτελούν την πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ελλάδα στην εκκίνηση των play offs της Stoiximan Superleague.

Το 7/7 σε πρωτάθλημα και Europa Conference League φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, με την υποσημείωση βεβαίως πως ο Βάσκος προπονητής μετράει 6/6 καθώς κόντρα στον ΟΦΗ (4-0) στον πάγκο ήταν ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος.

Διαβάστε επίσης: Δεν θα σε «πουλήσουν» ποτέ…

Η μετάλλαξη του Ποντένσε και η φοβερή συνεργασία με τον Ελ Κααμπί

Η έλευση του Μεντιλίμπαρ στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού δεν άλλαξε μόνο εν το συνόλω την απόδοση και την αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας, αλλά μεμονωμένα και αρκετούς ποδοσφαιριστές. Με το πιο τρανό παράδειγμα να αποτελεί εκείνο του Ντάνιελ Ποντένσε.

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός και ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί είναι οι πρωταγωνιστές του τρομερού σερί νικών που έχουν δημιουργήσει οι «ερυθρόλευκοι» και το οποίο τους έχει δώσει το δικαίωμα να ονειρεύονται ξανά πρωτάθλημα και μία εξαιρετική πορεία στην Ευρώπη. Ο ένας… σερβίρει, ο άλλος σκοράρει. Και όλα πάνε πρίμα για τον Ολυμπιακό. Όταν αυτοί οι δύο είναι καλά, δεν έχουν να φοβούνται κάτι οι Πειραιώτες.

Επί εποχής Κάρλος Καρβαλιάλ είναι αλήθεια πως ο Ντάνιελ Ποντένσε διένυσε μία μακρά περίοδο ντεφορμαρίσματος. Αν και είχε ξεκινήσει αρκετά καλά τη σεζόν με 6 γκολ και 3 ασίστ μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, στη συνέχεια η απόδοσή του έπεσε και αυτό το γεγονός έκανε μεγάλη ζημιά στον Ολυμπιακό, καθώς ο 28χρονος εξτρέμ προφανώς αποτελεί παίκτη-κλειδί για την ομάδα και είναι κάτι παραπάνω από κομβικός στον τρόπο παιχνιδιού της.

Καθοριστικός σε κάθε ματς επί Μεντιλίμπαρ

Ενδεικτικό του ρόλου που παίζει στον Ολυμπιακό ο Ποντένσε και της αδιαμφισβήτητης κομβικότητάς του σε πολλά σημεία του παιχνιδιού, είναι το γεγονός πως μόλις «ξύπνησε» αυτός, «ξύπνησε» και όλη η ομάδα.

Ο Ολυμπιακός μετράει πέντε σερί νίκες στη Stoiximan Superleague. Ο Ποντένσε σε αυτές τις αναμετρήσεις μετράει ένα γκολ με τον ΟΦΗ, ένα γκολ και μία ασίστ με τον ΠΑΟΚ και από μία ασίστ κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικό. Σύνολο; 2 γκολ και 3 ασίστ σε 5 ματς. Ακόμα και με τον Βόλο που δεν είχε κάποιο γκολ ή ασίστ, υπήρξε ιδιαίτερα καθοριστικός για την εύκολη επικράτηση του Ολυμπιακού (3-0):

Είχε ένα γκολ που του ακυρώθηκε (για χέρι του Ναβάρο στην αρχή της φάσης), ένα κερδισμένο πέναλτι, τρία σουτ εντός εστίας, ένα σουτ που μπλοκαρίστηκε, 62 επαφές με την μπάλα, 31/42 (74%) επιτυχημένες πάσες, 8 Key passes, 2/2 μακρινές πάσες, τρεις μεγάλες ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν, 4/6 κερδισμένες μονομαχίες, δύο κερδισμένα φάουλ και δύο τάκλιν.

Γι’ αυτό είναι τόσο επιδραστικός ο Ποντένσε. Δεν είναι μόνο τα γκολ και οι ασίστ του. Μα και οι πάντοτε επικίνδυνες διεισδύσεις του που μπορούν να… τρυπήσουν την οποιαδήποτε άμυνα. Η ταχύτητά του που του δίνει τη δυνατότητα να αφήνει τους πάντες πίσω του. Το υψηλό ποσοστό στις εύστοχες μεταβιβάσεις, κοντινές και μακρινές. Η μαχητικότητά του, το ότι πηγαίνει πρώτος στην μπάλα και κερδίζει σχεδόν όλες τις κρίσιμες μονομαχίες στο αμυντικό τρίτο του αντιπάλου. Η 100% αξιοποίηση των συμπαικτών του. Και η ηγετική του φυσιογνωμία μέσα στο γήπεδο, που μόνο εκείνος και ο Κώστας Φορτούνης μπορούν να επιδείξουν.

Όλα αυτά τα έδειξε και με τη Φερεντσβάρος ο βραχύσωμος ποδοσφαιριστής, με την παρουσία του να κρίνεται ως απολύτως καταλυτική, καθώς βοήθησε τα μέγιστα για να περάσει ο Ολυμπιακός στους «16» του Conference League.

Συνολικά φέτος ο Ποντένσε μετράει 10 γκολ και 6 ασίστ σε 32 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Εκ των οποίων το ένα γκολ και οι 3 ασίστ είναι στα 4 ματς με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο.

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός είναι δανεικός από τη Γουλβς. Η οψιόν αγοράς του για το ερχόμενο καλοκαίρι ανέρχεται στα 5.000.000 ευρώ. Η επιθυμία όλων είναι η συνεργασία Ολυμπιακού – Ποντένσε να συνεχιστεί. Και αν εξακολουθήσει να πραγματοποιεί ανάλογες εμφανίσεις ο 28χρονος άσος, τότε πιθανώς να τα κάνει όλα πιο εύκολα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ