Η απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη για τον Μεντιλίμπαρ, η άφιξη του Ιμπάνιεθ, η συνάντηση, το μέλλον και τα play offs

Η απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη για τον Μεντιλίμπαρ, η άφιξη του Ιμπάνιεθ, η συνάντηση, το μέλλον και τα play offs

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε αποφασίσει εδώ και καιρό να πορευτεί και τη νεά σεζόν ο ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο. Η άφιξη-μήνυμα του ατζέντη του Ινιάκι Ιμπάνιεθ, η συμφωνία για τα play offs και τα πρόσωπα-κλειδιά.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε προαποφασίσει ότι ο Ολυμπιακός θα πορευόταν με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και τη νέα χρονιά. Αυτό δεν θα άλλαζε ό,τι κι αν γινόταν στο παιχνίδι με τη Μακάμπι. Και για αυτόν τον λόγο είχε κληθεί στην Ελλάδα ο εκπρόσωπος του Βάσκου τεχνικού. Ο Ινιάκι Ιμπάνιεθ βρέθηκε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Η βαριά ήττα από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, που ουσιαστικά μόνο με θαύμα θα επιτρέψει τη συνέχεια του ευρωπαϊκού ταξιδιού των Ερυθρόλευκων στο Conference League, όντως δεν άλλαξε κάτι στην απόφαση του ισχυρού άνδρα του συλλόγου. Και για αυτόν τον λόγο το βράδυ της Πέμπτης, μετά το τέλος του αγώνα με τους Ισραηλινούς, επιβεβαιώθηκε ότι ο Βάσκος και ο Ολυμπιακός θα συμπορευτούν για τουλάχιστον έναν χρόνο ακόμη. Με προοπτική τα 100 χρόνια του συλλόγου.

Οι συζητήσεις για την επέκταση του συμβολαίου του Μεντιλίμπαρ με τον Ολυμπιακό, δεν έγιναν την Πέμπτη. Αλλά μετά την αναμέτρηση με τη Μακάμπι, υπήρξε η συνάντηση και αναλυτική συζήτηση του προέδρου των Πειραιωτών με τον 63χρονο τεχνικό και τον Ιμπάνιεθ, όπου και δόθηκαν τα χέρια. Και αποφασίστηκε ο σύλλογος και τη νέα σεζόν να έχει τον έμπειρο τεχνικό στον πάγκο του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Μεντιλίμπαρ είπε αμέσως το «ναι» στον διοικητικό ηγέτη του Ολυμπιακού και στην κουβέντα που έκαναν, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα της ομάδας. Και για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και το κρίσιμο διάστημα των play offs, αλλά και για το μέλλον. Καθώς στόχος είναι να υπάρξει ενίσχυση της ομάδας το καλοκαίρι, με σκοπό να επανεδραίωση στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τη Μακάμπι, ο ατζέντης του Μεντιλίμπαρ, Ινιάκι Ιμπάνιεθ, βρέθηκε στα αποδυτήρια του Γεώργιος Καραϊσκάκης και συναντήθηκε με τον πελάτη του. Εν συνεχεία ανέβηκαν στο Vammos, όπου και έγινε η συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και ουσιαστικά επήλθε συμφωνία για τη συνέχιση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Εκείνο που έχει ενδιαφέρον να σημειωθεί είναι ότι η υπογραφή του νέου συμβολαίου θα γίνει άμεσα, με τον Ιμπάνιεθ να μένει στην Ελλάδα, για να τελειώσει και το τυπικό σκέλος της συμφωνίας των δύο πλευρών και τις λεπτομέρειες. Με τον Ολυμπιακό να δείχνει έμπρακτα ότι επιθυμεί να δώσει τα ηνία στον Μεντιλίμπαρ, κρίνοντας πως με την εμπειρία και την προσωπικότητά του, μπορεί να αλλάξει την εικόνα της ομάδας και να επαναφέρει το τρένο στις σωστές ράγες.

Επιπλέον, υπάρχει πεποίθηση ότι παρά τα όσα συνέβησαν με τη Μακάμπι, ο Ολυμπιακός θα μπορέσει να είναι ανταγωνιστικός στα play offs. Αρχής γενομένης από το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Και αυτό είναι που είπε και ο Μεντιλίμπαρ στον κ. Μαρινάκη. Εκφράζοντας την πίστη του ότι η ομάδα του θα είναι όπως πρέπει στη σειρά αγώνων που θα κρίνει το πρωτάθλημα. Αν και, επαναλαμβάνουμε, αυτό δεν έχει σημασία για το μέλλον του Βάσκου. Θα παραμείνει στον Πειραιά, για να χτίσει μια «δική του» ομάδα.

Σε αυτό το σημείο έχει σημασία να αναφέρουμε ότι ρόλο στην παραμονή του Μεντιλίμπαρ, αλλά και σε όσα συμβαίνουνε στον Ολυμπιακό έχουν και θα συνεχίσουν να έχουν ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς με τον Κριστιάν Καρεμπέ. Ειδικά ο Σέρβος είχε άμεση σχέση με την πρόσληψη του Βάσκου, ενώ ήδη οι πληροφορίες αναφέρουν πως στον Πειραιά έχουν ξεκινήσει να προγραμματίζουν και την επόμενη σεζόν. Τόσο σε ό,τι έχει να κάνει με προσθήκες που θα χρειαστούν όσο και με πρόσωπα που είναι πιθανό να ενταχθούν στο οργανόγραμμα, για να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ