Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Το ελληνικό «clasico» τραβάει τα βλέμματα

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Το ελληνικό «clasico» τραβάει τα βλέμματα

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός διασταυρώνουν τα ξίφη τους απόψε (20:30) στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την 1η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague

Σπουδαίο ματς στην πρεμιέρα των play offs της Stoiximan Superleague!

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στις 20:30 στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης», σε ένα ντέρμπι «αιωνίων» το οποίο σίγουρα θα κρίνει πολλά για την εξαιρετικά αμφίρροπη «μάχη» του τίτλου.

Ο νικητής θα μπει γερά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος και ο ηττημένος θα μείνει αρκετά πίσω. Πρόκειται λοιπόν αναμφίβολα για μία πάρα πολύ κρίσιμη αναμέτρηση. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι τρίτοι στο -3 από την κορυφή και στο -2 από την ΑΕΚ και οι «πράσινοι» τέταρτοι στο -4 από την πρώτη θέση και στο -3 από τους «κιτρινόμαυρους».

Ο Ολυμπιακός, έπειτα από ένα εντυπωσιακό 7/7 σε όλες τις διοργανώσεις, είδε το σερί του να διακόπτεται απότομα από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ την περασμένη Πέμπτη (7/3), καθώς ηττήθηκε με σκορ 4-1 στο Φάληρο και για να προκριθεί πλέον στα προημιτελικά του Europa Conference League χρειάζεται ένα… θαύμα.

Στα αγωνιστικά, ο Μεντιλίμπαρ δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του τιμωρημένου Ρέτσου, ενώ εκτός είναι και ο τραυματίας Ζέλσον Μαρτίνς. Ο Βάσκος τεχνικός κάνει… σκέψεις για αλλαγές, δεδομένα δεν θα παίξει ο Παναγιώτης Ρέτσος, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής επειδή συμπλήρωσε κάρτες. Από εκεί και πέρα, ο Πασχαλάκης θα είναι στην εστία, με τους Ροντινέι, Κάρμο και Ορτέγκα να κρατάνε τη θέση τους στο αρχικό σχήμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως δίπλα στον Κάρμο θα παίξει ένας εκ των Ντόη, Βέζο ή Μπιανκόν, ενώ η τριάδα στη μεσαία γραμμή με τους Όρτα, Τσικίνιο και Έσε δεν θα αλλάξει από τον Βάσκο κόουτς.

Ο Ντάνιελ Ποντένσε θα είναι στο ένα άκρο της επίθεσης με τον Μασούρα να διεκδικεί φανέλα βασικού αντί του Φορτούνη και ο Ελ Καμπί μόνος στην κορυφή ως φορ, μιας και δεδομένα είναι ο πιο φορμαρισμένος παίκτης των Πειραιωτών.

Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός προέρχεται από μερικές οδυνηρές γκέλες όπως με Λαμία (2-2), Κηφισιά (1-1), ΟΦΗ (2-2) και καλείται να βγάλει αντίδραση.

Ο Φατίχ Τερίμ δεν μπορεί να υπολογίζει τους Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, οι οποίοι ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, τον Γεντβάι που έκανε θεραπεία, τους… μόνιμα απόντες λόγω τραυματισμού Μάγκνουσον, Πάλμερ-Μπράουν αλλά και τον ανέτοιμο Βέρμπιτς. Εκτός αποστολής βρίσκεται και ο Αϊτόρ.

Η αποστολή του Ολυμπιακού: Μπιανκόν, Μπότης, Κάρμο, Τσικίνιο, Ελ Αραμπί, Ελ Κααμπί, Φορτούνης, Έσε, Όρτα, Ιμπόρα, Γιόβετιτς, Μασούρας, Ναβάρο, Άμπι, Ντόη, Ορτέγκα, Πασχαλάκης, Ποντένσε, Κίνι, Ροντινέι, Τζολάκης.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού: Ντραγκόφσκι, Λοντίγκιν, Λίλο, Ρουμπέν, Ζέκα, Ιωαννίδης, Μπακασέτας, Σπόραρ, Μπερνάρ, Λημνιός, Τσέριν, Μαντσίνι, Ούγκο, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Γερεμέγεφ, Τζούριτσιτς, Παλάσιος, Βιλένα, Αράο, Ακαϊντίν.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ):

Πασχαλάκης – Ροντινέι, Κάρμο, Ντόη, Ορτέγκα – Όρτα, Τσικίνιο, Έσε – Ποντένσε, Φορτούνης – Ελ Κααμπί.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι – Κώτσιρας, Αράο, Ούγκο, Μλαντένοβιτς – Ρούμπεν, Τσέριν, Μπακασέτας – Παλάσιος, Ιωαννίδης, Μπερνάρ.

Διαιτητής: Σλάγκερ (Γερμανία)

Βοηθοί: Βασίτσκι, Μπλος (Γερμανία)

Τέταρτος: Φωτιάς

VAR: Μίλερ (Γερμανία), Μπουξμπάουμ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ