Λαμία – ΑΕΚ 0-4: Εκδρομή στη Λαμία για την Ένωση

Λαμία – ΑΕΚ 0-4: Εκδρομή στη Λαμία για την Ένωση

Περίπατος για την ΑΕΚ στη Λαμία, με την Ένωση να επικρατεί με 4-0 της ομάδας του Λεωνίδα Βόκολου η οποία έκανε πρώτη τελική στο 81'.

Με άνεση πέρασε από τη Λαμία η ΑΕΚ που χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα επικράτησε με 4-0 της ομάδας του Λεωνίδα Βόκολου για την πρεμιέρα των πλέι οφ της Super League. Η Ένωση κυριάρχησε σε όλο το ματς, δέχθηκε πρώτη τελική στο 81′ και πήρε ένα εύκολο τρίποντο που την έφερε προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας περιμένοντας τα ντέρμπι.

Πώς ξεκίνησαν

Ο Στάνκοβιτς ήταν στην εστία για την ΑΕΚ με τους Ρότα, Βίντα, Κάλενς και Πήλιος τετράδα στην άμυνα και τους Σιμάνσκι, Γιόνσον δίδυμο στον άξονα μετά από καιρό. Ο Ελίασον ήταν δεξιά στην επίθεση, ο Πινέδα αριστερά και ο Μάνταλος πίσω από τον Πόνσε.

Για τη Λαμία ο Κοσέλεφ ήταν στο τέρμα, με τους Σίντκλεϊ, Τζανετόπουλο, Κορνέζο και Σιμόν τετράδα στην άμυνα, τους Τζανδάρη, Στάνκο και Νούνιες στον άξονα της μεσαίας γραμμής, τους Αμαράλ και Σλίβκα στις δύο πλευρές και τον Μάλτσι στην επίθεση.

Διαβάστε επίσης: Καρδίτσα – Παναθηναϊκός 64-87: Πέρασε από την έδρα της Καρδίτσας και βλέπει Ολυμπιακό

Μονότερμα η ΑΕΚ, βρήκε τη λύση από τα στόπερ

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ο απόλυτος μονόλογος για την ΑΕΚ που είχε 15-0 τελικές και 11-0 κόρνερ. Το γκολ όμως ήρθε στην τελευταία τελική της Ένωσης, στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους. Ο Μάνταλος εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Πόνσε έκανε την προβολή, ο Κοσέλεφ απέκρουσε, αλλά η μπάλα έμεινε μπροστά του και ο Κάλενς την έσπρωξε στα δίχτυα στο 45+2’.

Νωρίτερα οι «κιτρινόμαυροι» είχαν φτάσει πολλές φορές κοντά στο γκολ κυρίως με τον Πόνσε ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει τον Κοσέλεφ σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις ενώ στο 16’ έφυγε εκατοστά άουτ ένα σουτ του Ελίασον από πάσα του Μάνταλου.

Το «κλείδωσε» ο Πόνσε

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ είχε και πάλι τον απόλυτο έλεγχο, αλλά όχι την ίδια επιθετικότητα και δυσκολευόταν να δημιουργήσει ευκαιρίες. Ο Πινέδα στο 48’ αστόχησε από καλή θέση μέσα στην περιοχή και στην επόμενη ευκαιρία της η Ένωση βρήκε δίχτυα.

Ο Ρότα εκτέλεσε πλάγιο για τον Πόνσε που με σκαστό σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2 τελειώνοντας ουσιαστικά το ματς. Αυτό ήταν το 12ο γκολ του Αργεντινού φορ στο πρωτάθλημα και για λίγα λεπτά τον έφερε στην πρώτη θέση των σκόρερ της Ένωσης.

Οι «ζωγραφιές» του Λιβάι 

Λίγα λεπτά μόλις καθώς στη συνέχεια μπήκε στο ματς ο Λιβάι Γκαρσία και πρόλαβε να πετύχει δύο εκπληκτικά γκολ. Στο 88′ με έναν τρομερό κεραυνό έξω από την περιοχή για το 0-3 και στην τελευταία φάση του ματς με πλασέ μέσα από την περιοχή μετά από ωραία ατομική προσπάθεια για το τελικό 0-4 από ασίστ του Λιούμπισιτς. Έτσι ο άσος από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο έφτασε τα 13 γκολ στη Super League.

Λαμία: Κοσέλεφ, Σιμόν, Κορνέζος, Τζανετόπουλος (87′ λ.τρ. Γιαννούτσος), Σίντκλεϊ (73′ Σαντάνα), Νούνιεζ, Στάνκο (73′ Κοντονίκος), Τζανδάρης (58′ λ.τρ. Τσούκαλος), Αμαράλ, Σλίβκα, Μάλτσι (73′ Λέικ).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα (78′ Λιούμπιτσιτς), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Σιμάνσκι, Ελίασον (82′ Χατζισαφί), Γιόνσον, Πινέδα (82′ Σιντιμπέ), Μάνταλος (78′ Λιβάι Γκαρσία), Πόνσε (82′ Αραούχο).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ