Σκληρά λόγια στο Ρέντη από Μεντιλίμπαρ και παίκτες – Η αντίδραση, η Μακάμπι, η διακοπή και η κουβέντα στο γήπεδο

Σκληρά λόγια στο Ρέντη από Μεντιλίμπαρ και παίκτες – Η αντίδραση, η Μακάμπι, η διακοπή και η κουβέντα στο γήπεδο

To10.gr καταγράφει όσα ειπώθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ρέντη από τον Μεντιλίμπαρ, αλλά και σχεδόν όλους τους ποδοσφαιριστές, μετά τη βαριά ήττα από τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Εχει μπροστά του μίνιμουμ 10 παιχνίδια, έως το φινάλε της χρονιάς. Και θα πρέπει να βρει έναν τρόπο, ώστε να επανέλθει στα καλά αποτελέσματα. Κυρίως αυτό και δευτερευόντως στο καλό ποδόσφαιρο. Τα 7 γκολ που δέχθηκε η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στα παιχνίδια με Μακάμπι Τελ Αβίβ και Παναθηναϊκό, μέσα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, δημιούργησαν απογοήτευση, εκνευρισμό και απορίες, αναφορικά με τη ραγδαία αρνητική μετάπτωση της απόδοσης, μετά τα εξαιρετικά παιχνίδια με Φερεντσβάρος και ΠΑΟΚ. Ετσι, για 3η φορά μέσα στη σεζόν, προπονητής και ποδοσφαιριστές βρέθηκαν σε διαδικασία… group therapy, με σκοπό να βρεθεί μια λύση. Αμεσα.

Διαβάστε επίσης: Γκαρσία – Πόνσε: Τα 25 γκολ του «φονικού» διδύμου της ΑΕΚ και η σκέψη του Αλμέιδα να τους βάλει μαζί (vids)

Την επομένη του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, η ατμόσφαιρα στο Ρέντη ήταν «βαριά». Απόρροια της κακής εικόνας στον αγωνιστικό χώρο του Γ. Καραϊσκάκης και της νέας σκληρής ήττας από τον αιώνιο αντίπαλο. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποφάσισε για ακόμη μία φορά να μιλήσει στους ποδοσφαιριστές του. Με τρόπο αυστηρό, αλλά κυρίως με διάθεση να δώσει σε όλους να καταλάβουν πως όσα συμβαίνουν τις τελευταίες δύο εβδομάδες, δεν μπορεί να συνεχιστούν. Και ότι όλοι πρέπει να συμβάλουν στο να αλλάξει η εικόνα. Σε μια αρκετά έντονη συζήτηση, που διήρκεσε σχεδόν μία ώρα.

«ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΓΚΟΛ;»

«Για ακόμη μία φορά παίξαμε πολύ άσχημα. Δεν κάναμε σχεδόν τίποτα από όσα είπαμε πριν το παιχνίδι. Δεν παίζουμε άμυνα. Πώς γίνεται να δεχόμαστε τόσο εύκολα γκολ; Κάνουμε τα ίδια λάθη. Δεν αντιδρούμε ακόμη και σε καταστάσεις που είμαστε περισσότεροι στην άμυνα. Δεν είμαστε συγκεντρωμένοι, σε αυτά τα δύσκολα παιχνίδια δεν πρέπει να κάνουμε τέτοια λάθη, γιατί πάντα θα το πληρώνουμε», ανέφερε αρχικά ο Μεντιλίμπαρ στην τοποθέτησή του.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στο επιθετικό κομμάτι, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για τον τρόπο με τον οποίο πίεση η ομάδα του: «Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό δεν είμαστε πιεστικοί στην επίθεσή μας. Στα προηγούμενα ματς δεν το είδα αυτό. Είχαμε διαφορετική εικόνα επιθετικά. Τώρα, παρότι παίξαμε με δύο σέντερ φορ, δεν κάναμε ποτέ σωστά πίεση. Κάναμε σέντρες χωρίς αποτέλεσμα, δεν είχαμε όσους παίκτες έπρεπε στην αντίπαλη περιοχή. Είχαμε μεγάλες αποστάσεις και όλες οι γραμμές μας ήταν μακριάη μία από την άλλη».

Συνεχίζοντας, ο Βάσκος τεχνικός ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να προσπαθήσουν να ξεχάσουν όσα συνέβησαν στα παιχνίδια με Μακάμπι και Παναθηναϊκό, να επικεντρωθούν στον επαναληπτικό με τους Ισραηλινούς και μετά να δουλέψουν στη διακοπή, με στόχο να κυνηγήσει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα μέχρι τέλους: «Ό,τι κάναμε δεν μπορεί να αλλάξει τώρα. Αλλά πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας. Αρχικά πρέπει να πάμε την Πέμπτη στον επαναληπτικό με τη Μακάμπι, να κάνουμε μια καλή εμφάνιση, να διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε να πάρουμε από το παιχνίδι. Και μετά να δουλέψουμε στη διακοπή και να βάλουμε στο παιχνίδι μας στοιχεία που μας λείπουν. Να διορθώσουμε τα λάθη που έχουμε κάνει».

ΣΚΛΗΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ

Το κομμάτι της ομιλίας του Μεντιλίμπαρ, ωστόσο, ήταν μόνο ένα κομμάτι όσων έγιναν στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Διότι μετά την ομιλία του Βάσκου τεχνικού, τον λόγο πήραν και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Σχεδόν όλοι επέλεξαν να μιλήσουν και να αναφερθούν σε όσα συμβαίνουν στην ομάδα και κυρίως στις δικές τους ευθύνες. Ελ Αραμπί, Φορτούνης, Πασχαλάκης, Μασούρας, Ροντινέι, Γιόβετιτς, Ιμπόρα ήταν μεταξύ των ποδοσφαιδιστών που μίλησαν. Με τον Μαροκινό επιθετικό να είναι πιο δεικτικός στην τοποθέτησή του και επικριτικός ως προς τις ευθύνες των ποδοσφαιριστών. Κοινή θέση όλων, πάντως, ήταν ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να «παραιτηθεί». Ότι υπάρχουν εννέα παιχνίδια στο πρωτάθλημα, που πρέπει όλα να είναι «μάχες» μέχρι τέλους για τους Ερυθρόλευκους, εάν θέλουν όλοι να αλλάξουν την εικόνα. Πλέον, μένει να φανεί εάν η 3η φορά που έγινε φέτος group therapy στο Ρέντη, θα είναι πιο επιδραστική από τις δύο προηγούμενες.

ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Κλείνοντας, έχει σημασία να αναφέρουμε κάτι που έγινε λίγες ώρες μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έφυγε τα μεσάνυχτα της Κυριακής από το Γεώργιος Καραϊσκάκης, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του και τον Χοσέ Ιγκνάσιο Ναβάρο. Νωρίτα, είχε μακρά συζήτηση στο αποδυτήρια του γηπέδου, με τους συνεργάτες του, τον αθλητικό διευθυντή Ντάρκο Κοβάσεβιτς και τον στρατηγικό σύμβουλο Κρισριάν Καρεμπέ, με σκοπό να συμβάλουν όλοι στο να επανέλθει ο Ολυμπιακός στις καλές εμφανίσεις, με ταυτόχρονη αλλαγή της ψυχολογίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ